Черна БСП овца: Явор Божанков бяга в ПП

1 15 247

Страхотен скандал се завихрил в БСП покрай гласуването за хартиени бюлетини и пари за изтребители. Депутатът Явор Божанков, едно от знаковите лица от групата на социалистите, не подкрепи партийното решение.

В резултат Корнелия Нинова го изхвърли от правната комисия, където юристът от Горна Оряховица беше заместник-председател и го прати в конституционната.

Участие в последната, образно казано, е директорство на водопад. Докато точно правната вкара в зала връщането на хартиените бюлетини.

Според депутати разривът между Нинова и Божанков ще е окончателен. Те прогнозират, че колоритният Явор може да премине към групата на „Продължаваме промяната“. Всъщност огненият оратор е от гражданската квота и няма нужда да къса партиен билет.

Дори депутати от ГЕРБ шушукаха покрай екшъните, че Явор Божанков е изолиран в групата си. Той не седи заедно със социалистите. Юристът най-често си почива на диваните до стаята на ПП или до тази на ДБ.

„Факт е, Явор много повече си общува с „Промяната“ или с „Демократична България“, отколкото с нас. Нищо чудно при избори напролет да го видим в листите на ПП за Велико Търново, и без това там не са от най-силните и ядат голям бой от ГЕРБ“, коментира пред „Галерия“ депутат от БСП.

Реклама

Явор Божанков е много харесван от протестърските избиратели и беше единствен приет от БСП с овации по време на митингите в подкрепа на Никола Минчев. Той впечатли с няколко речи срещу ГЕРБ, като „вайръл“ стана изказването му към Деси Атанасова, че като чуе за духане, веднага бърза да се изкаже.

Хит стана и ховербордът, в който Божанков се придвижва от ведомствения апартамент в квартал „Изток“ до парламента.

Божанков има сериозни позиции в Горна Оряховица, където много популярен е и неговият баща. Тъстът му пък е един от известните бизнесмени във Велико Търново и също се ползва с уважение.

Божанков е поредната „черна овца“ на БСП, която не гласува по устав и това ужасява ръководството. Преди него като такъв се изявяваше Крум Зарков, попречил на връщането на хартиените бюлетини още в миналия парламент.

В интерес на истината както и при другите гласувания с ГЕРБ – против Христанов и за Вежди Рашйдов, редовите депутати от столетницата недоумяват от решенията на Нинова.

Само преди година лидерът на БСП се закле, че машините ще спрат порочните практики по купувания на гласове, които облагодетелстват почти изцяло ГЕРБ и ДПС.

„Червените“ отдавна нямат финансовия и властови ресурс да организират купени секции.

Депутатите признаха, че въобще не виждат как хартията ще помогне на БСП, но са гласували по лична заповед на Корнелия Нинова.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    България ще тръгне по НОВ ПЪТ, когато ПРОЦЕНТА от ИЗБОРИ на „бсп“ +“дпс“ +“герб“ стане ПО-МАЛЪК от 20%!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.