След разкритие на Narod.bg: Даниел Лорер заговори за фракции на ГЕРБ в „Промяната“

0 7 405

Даниел Лорер, изобличен от Narod.bg, че ще оглави мними отцепници от ПП, които да влязат в колаборация с ГЕРБ за създаване на правителство, обясни публично за фракциите на шайката в „Продължаваме промяната“.

Равносметката от срещата между ГЕРБ и „Продължаваме Промяната” е положителна. Това коментира Даниел Лорер, според когото ПП е успяла да извади формацията на Бойко Борисов от калната предизборна реторика. Започнали да ги „притискат” да мислят наистина за проблемите на хората и решенията, предложени от „Промяната”.

„Видяхме нещо много положително. ГЕРБ се разходи по материала на „Промяната” и каза, че всичко им харесва, стига да има пари в бюджета. Най-интересното беше, че май-постигнахме и втори успех вчера. Ако мога да интерпретирам мистериозното изказване на Борисов, той май ни подкрепи за идеята да декларираме пред служебното правителство, че трябва да внесе бюджет”, каза още той.

Дали последните събития около ПП и ГЕРБ са стъпка към сътрудничество, Лорер отговори: „Опазил Господ да е стъпка към каквито и да е било коалиционни преговори. Изолацията на ГЕРБ стана ясна от ден първи.

Отне им три дни да си изберат председател на Народното събрание. Но ние много ясно заявихме, че проблемите на хората за нас са номер едно. Ние сме конструктивна опозиция и ще си говорим с всеки, включително и с тях”, уточни депутатът.

Реклама

Лорер отново посочи категорично, че коалиция с ГЕРБ „Продължаваме Промяната” няма да направи и първият мандат няма да получи подкрепа от тях.

„Ако нашият Национален съвет реши – с втория мандат ще предложим правителство на малцинството с въпросните политики. Участие на ГЕРБ в правителство на „Промяната” също е немислимо”, уточни още той.

Депутатът отрече в ПП да има фракции около отношенията с ГЕРБ. „Нито частично, нито изцяло „Продължаваме Промяната” ще подкрепи каквито и да е формации на ГЕРБ. По отношение на подкрепата за ГЕРБ нямаме никакви двоумения нито вътрешни дискусии дали трябва да ги подкрепим, или те нас, за да сглобим някаква коалиция”, подчерта Лорер.

С групата на „Демократична България” той обясни, че ПП има много голямо покритие на ценностите. За момента обаче нямало структурирани разговори за втория мандат с тях. „Убеден съм, че и с ДБ, и с вероятно още формации в парламента ще има разговори”, добави депутатът.

Неговото мнение е, че нови избори са риск за всички политически играчи. „Нашият основен принцип е, че се грижим за решаване на проблемите на хората, каквото и да коства това политически”, заключи Лорер.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.