МЪЛНИЯ: ПП се разцепи – Асен Василев срещу Киро и Лорер

2 17 509

Ново ляво крило в „Продължаваме промяната“ се оформя около бившия вицепремиер и финансов министър Асен Василев. Съпредседателят на формацията вече отчетливо се дистанцира от крайното проатлантическо крило, чийто най-ярък представител е Даниел Лорер.

Това си пролича и на гласуването в парламента за закупуването на още 8 изтребителя F-16. Асен Василев гласува против, а 10 депутати от парламентарната група се въздържаха.

Според мнозина това показва какво е разпределението на силите вътре в партията. Веднага от централата на „Промяната” заваляха пиар съобщения, че не става дума за разделение, а за свободна воля и демокрация вътре във формацията. Процеси, които не били характерни задругите политически сили.

Положението обаче съвсем не е такова, каквото се опитват да го изкарат активистите на ПП. Лагери има и те се настройват още по-категорично едни срещу други.

Както неотдавна „Филтър“ писа, другият съпредседател Кирил Петков, който очевидно отстъпва като обща култура и политически качества и на Василев, и на Лорер, дълго време се опитваше да поддържа равновесие и да потушава напрежението между двата лагера.

Реклама

Очевидно обаче собствените инстинкти за самосъхранение на Петков са се активирали и той е решил да остане докрай верен на крайния евроатлантизъм, който открито е подкрепян с всички средства от американското посолство у нас.

Даниел Лорер отдавна минава за ястреб в партията, която управляваше половин година страната ни. Той е най-близкият не само до американския посланик Херо Мустафа, но и до много неправителствени организации, пряко свързани с Демократическата партия в САЩ, която все още управлява отвъд океана.

Лорер и Василев отдавна не могат да се гледат в очите и това се отразява и на климата вътре в партията. Двамата имат категорични различия не само по въпроса за американските изтребители, но и по въпроса за евентуална колаборация с ГЕРБ.

Асен Василев е най-големият враг на подобно коалиране, докато Даниел Лорер смята, че разговори с хората на Бойко Борисов трябва да се водят и по политики, защото имат принципно сходство не само по основните геополитически въпроси.

Пред свои приближени Лорер е казвал, че един ден е напълно възможна пълна симбиоза с шайката, управлявала 12 години България.

2 Коментара
 1. многознайко казва

  Верно ще станете като ИТН.Да си знаете от сега.Киро е ясен-нищо не разбира,а Василев е срам даже и за поклонниците на ДЪГАТА/който разбира ще разбере за коя дъга става реч/.Като няма единомислие между вас,тъпанари такива-що щене в политиката.То па една политика…….
  Излъгахте хората,а сте същите празнодумци като всички останали в тоя скапан парламент,който не е нужен на народа.Видя се-всичко и при всички е само за далаверата.Иначе-какво правите в парламента.Единия мисли с оная си работа-другия със задните си части.
  Срам.
  Спам.Срам.

 2. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ yerl.org/9xtcW казва

  ☞Oпитaш ли ce дa yбиeш нeвинeн ЧOВEK, имaй гoтoвнocт ckopo дa YМPEШ, БOЖИEТO възмeздиe cпoxoждa вcekигo!☜

  ☞Oт 78 гoдини България е под жидo-милиционеро-циганско ИГО, цигaнитe и милициoнepитe гpабят и избивaт нapoдa нa Бългapия!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Цигaнинa Тoдop Живkoв пpие и озeмли 19 изгoнени от цяла Евpопа цигaнски paзбoйничeckи плeмена, нaд 350 000 цигaнина!☜☞: tiny.cc/ahl0vz
  ☞Сeга теxните размнoжили cе пoтомци маpодеpстват в клeта Бългapия и в цялa Eвpoпa!☜☞: tiny.cc/dlytuz

  ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!☜☞: tiny.cc/cdayuz

  ☞Cпopтнитe yчилищa ca eничapckи шkoли зa oбyчeниe нa пpoфecиoнaлни cвoдници и eничapи-джeлaти!

  ➤Тypчeeщият ce цигaнин-cвoдниk-г•p•e•б•e•ц Джaн Мaxмyд oт Рyce, биe злoбapckaтa бългapинa Ивo Бoнeв oт Рyce!☜☞: yerl.org/JXU9d

  ➤Цигaнина Гилбeрт cипе oбиди и заkани kъм бългаpите!☜☞: tiny.cc/blytuz

  ☞Цигaнcko-милициoнepcka дъpжaвa c koмyняги oт ДC нa БKП!☜☞: tiny.cc/sll0vz

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5

  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!

  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятa в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz
  ☞Дoлy мaфиятa!☜☞: yerl.org/LrADO

  ☞…¸¸¸…††††††…¸¸¸…И дяволът, който ги мамеше, биде хвърлен в огненото жупелно езеро, гдето са и звярът и лъжепророкът, и ще бъдат мъчени денем и нощем до вечни векове!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞…¸¸¸…††††††…¸¸¸…Виcoko kpъвнo и PAK зa дyшмaнитe, cвoдницитe, дoнocницитe и CEMETO им до девето коляно. ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸…¸¸¸…Амин…¸¸¸…¤*¨*¤…¸¸¸: yerl.org/lwyAm

  ☞Eй НAPOДE, вдигaй ce НA OPЪЖИE, дa създадем наказaтeлна рота, и да прoчиcтим България от бългaрoyбийците: tiny.cc/lml0vz

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜☞: tiny.cc/w1duuz

  ☞Дa cвaлим цигaн-милициoнepckaтa aнтибългapcka пacминa oт влacт! ☜☞: tiny.cc/ka1zuz

  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ➤Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp

  ☞Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: tiny.cc/gq6zuz

  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz

  ➤От 9.IX.1944г. дъpжавата е цигaнска, оkупaтoрска, озуpпaторска и незakонна!☜☞: tiny.cc/zxvyuz

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS

  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово☜☞: tiny.cc/iewyuz

  ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☜☞: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.