Драма в Пловдив: Дядо Николай Ролекса посочва кмета на ГЕРБ

1 9 667

Бойко Борисов намина през Пловдив уж да инспектира строежа на стадионите на „Ботев“ и „Локо“, но хвърли бомбата, за която „Галерия“ писа многократно.

ГЕРБ няма да издига сегашния кмет Здравко Димитров на изборите след година, съобщи лично бившият премиер. Лидерът на партията удари звучен шамар на Зико, явно бесен от провала с проекта за пробив пред Водната палата до река Марица.

Вкарването на магистрала в центъра на града настрои пловдивчани срещу кмета и той беше принуден да спре строежа, струващ съмнително много – 10 милиона лева за 150 метра дупка.

Борисов ясно посочи, че дава ГЕРБ-Пловдив на сивия кардинал Иван Тотев – Мамин Ваньо, непримирим враг на Зико.

Тотев беше изхвърлен от листите заедно с Дани Каназирева, но явно Бойко Борисов се е стреснал от разпада на партията във втория по големина български град. ГЕРБ печелеше доскоро с лекота под тепетата. Миналия юли обаче загуби от ИТН, а през ноември от „Продължаваме промяната”.

Сега през октомври герберите успяха да бият, но с минимална преднина пред ПП.

И то най вече заради гласовете от Столипиново и другите махали, където всички знаем какви са хватките.

Там ГЕРБ отбеляза ръст от 20 процента, а ДПС от 40! Шампиони!

„Промяната“ обаче победи в старите райони, където са кореняците пловдивчани, а те определено не иска да чуят вече за кмет на ГЕРБ след купищата безобразия, сътворени от Зико и Тотев.

Реклама

Битката за сърцето на Бойко Борисов вече започнаха трима местни кадри на партията, фаворит за кандидат на ГЕРБ минава Костадин Димитров, кмет на район „Тракия“. Бивш шампион по бойни спортове като Борисов, той е харесван от хората в района си. Коцето, както го наричат всички в града, има добър пиар, играе го народно.

Вторият претендент е Георги Стаменов, кметът на район „Централен“. Той е от по-младата вълна политици, но вече има над 11 години опит по структурите на ГЕРБ. Стаменов минава за много близък до Георги Гергов, чиито структури в града се отцепиха от БСП г и създадоха своя група в местния общински съвет. А това не е за подценяване.

Третата кандидатура е леко изненадваща, но също не бива да бъде подценявана. Става въпрос за депутата Радомир Чолаков, който е един от новите любимци на Бойко Борисов.

Юристът очевидно е бутан напоследък като ново лице на партията. Чолаков има сериозно рамо в лицето на пловдивския митрополит дядо Николай.

Владиката със златни ролекси и скъпи лимузини не се поколебава да заема политически позиции и дори преди изборите нахока публично „Продължаваме промяната“, като по време на молебен ги сравни с испанска инквизиция.

Според мнозина в Пловдив Чолаков помага на дядо Николай в писането на речите, макар никой да не го е потвърдил официално.

53-годишният владика, познат и с богохулния прякор Психолай, е страшно близък с Бойко Борисов. Според запознати със сигурност лидерът на ГЕРБ ще се консултира с дядо Николай при избора на кандидат-кмет.

Борисов има и друга традиция при издигането на кандидати. Той събира във всеки град верните му строители и лапачи на общински пари и пита коя е най-подходящата фигура за кмет.

Вероятно Борисов ще се произнесе в последния момент, но Пловдив е изключително важен за ГЕРБ.

1 Коментар
  1. 136 казва

    “Дедо“ Николай СИН на последния комунистически шеф на VI ДС шеф на БАРЕТИТЕ в Пловдив
    Затова и БОКО Тиквата много тачи “дедото“ понеже както казва Росен Плевнята има ПРАВИЛЕН ПРОИЗХОД

    ВСИКИ ДС митрополити са ВЕРНИ на ДС и редовно и регулярно “снасят“ инфо от интимните тайни и ИЗПОВЕДИТЕ на МИРЯНИТЕ на гадното копиле БОКО и милиционерско-мафиотската му клика,понеже мафиота мутро-сатанист ИМА КОМПРОМАТИ за ДС митроплитите .
    /далавери за милиони с църковни земи,ГЕЙ компромати,зависимости и обвързаности с руските служби КГБ/ФСБ,сметки в КТБ/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.