Мафията „Темида”: Падна глобата на ортака на Бойко – Тодор Попов, спипан кьоркютук с БМВ за 130 000 лева

1 60 553

Мафията „Темида” отново лъсна с пълна сила – глобата от 2000 лв. на кмета на Пазарджик Тодор Попов е окончателно отменена от административния съд в града. Това става ясно от решение, взето на 4 ноември. За него съобщи сайтът Videlina. com.

Приятелят на Бойко Борисов беше глобен, а книжката му – отнета за две години, след като бе отказал да бъде тестван за алкохол и наркотици.

Кметът е спрян за проверка късно вечерта на 29 октомври 2021 г. Полицейските служители твърдят, че той е лъхал на алкохол и е завалял думи, т.е., управлявал своя джип БМВ Х5 за 130 000 лева кьоркютук пиян.

Затова ченгетата искат да бъде тестван. Бабаитът от пещера категорично отказва. Затова му съставят акт и му връчват талон за кръвно изследване.

Това не е точната дата

При съставянето на акта обаче има проблем, оказва се по време на съдебното обжалване на глобата. В документа е записано, че той е съставен на 29 октомври. След това обаче в документа се чете, че отказът от тест с дрегер е от 30 октомври. По-точно 15 минути след настъпване на новия ден. Т.е. хем актът е от 29, хем нарушението е извършено на 30.

На първа инстанция Попов губи делото и съдът потвърждава санкцията. Тогава се разбира, че полицаят, съставил акта, всъщност е сгрешил, а след това се е поправил, защото от проверката на 29 октомври вечерта минало време, а съставянето на документа вече е станало в рамките на следващото денонощие.

Съдията приема, че това не е проблем, защото корекцията била извършена преди актът да се връчи на кмета.

„Категорично се установи по делото, че това е станало преди предявяването на акта на жалбоподателя и тази корекция по никакъв начин не е затруднила правото на защита на наказаното лице и не го е поставила в невъзможност да разбере в какво в обвинен и да се защитава адекватно по него.

Доказателство, че тази поправка е извършена преди връчването на екземпляр от акта на жалбоподателя, а не е извършена след това, е и приетият втория екземпляр от акта по делото (този, който остава в контролните органи).

Макар и слабо четлив, все пак се вижда датата на нарушението. Ето защо подобна поправка не се явява процесуално нарушение, още по-малко съществено такова“, пише съдия Красимир Лесенски от районния съд в Пазарджик на 20 юли, когато потвърждава глобата.

Съдията посочва още, че този случай не се различава по нищо от хиляди други.

„Това, че жалбоподателят е кмет, нито прави случая специален, нито води сам по себе си до извод, че проверката е с цел някаква „поръчка“.

Реклама

Сядайки зад волана да управлява автомобил, всяко лице, независимо от неговия обществен статус, следва да се подчинява на законите в страната и правилата за движението по пътищата, които важат и за всички останали граждани – участници в движението.

Самият жалбоподател заяви, че е бил наясно с последствията за него, след като откаже да бъде тестван, но сам е извършил тази преценка и е постановил отказа си, като считал, че за него това ще е „по-малката щета“.

Тези негови доводи за липса на доверие в полицейските служители обаче няма как да обосноват някаква законосъобразност на изразения от него отказ за тестване за употреба на алкохол“, пише в решението.

Никой не твърди, че е отказвал

На втора инстанция обаче нещата се променят. Тримата съдии намират тази грешка за съществена и отменят наказанието.

„Изпълнителното деяние на вмененото нарушение се изразява в отказ да му бъде извършена проверка за употреба на наркотична вещества, като този отказ е направен в 0,15 мин на 30.10.2021 г.

Същевременно актът е съставен на 29.10.2021 г. – т.е. преди нарушението да бъде извършено. На 29.10.2021 г., когато е съставен актът, никой не твърди, че е отказвал да му бъде извършен тест за употреба на наркотични вещества“, пише в това решение. То е окончателно и не подлежи на обжалване.

Знам им схемите

„Защото им знам методите и схемите“. Така през миналата година Попов обясни защо е отказал да бъде тестван от полицията.

По онова време около пазараджишката община имаше сериозно напрежение след като МВР, ДАНС и прокуратура започнаха акция в търсене на доказателства за финансови злоупотреби. След това така и не бе съобщено за повдигнати обвинения по случая.

Миналата година кметът твърдеше, че спирането му от полицаите било абсолютна постановка.

„Щяха да ме заключат още същата вечер и щяха да ме правят за резил 1 година“, реди глупости любителят на гимнастички и колумбийски екстри.

История

Миналата година не бе единственият път, когато Попов попадна във фокуса на общественото внимание.

През 2015 г. шефката на кабинета му Татяна Стоянова бе разстреляна с шест куршума, докато се прибира в дома си. Така и не е съобщавано престъплението да е разкрито. Покрай драмата Тошко Попов бил видимо изплашен да не би злощастният финал на Татяна да го настигне и него, разкриха пазарджиклии.

Месеци по-късно се разбра, че кметът живее в луксозна къща в с. Паталеница Тогава бе възложена проверка на имуществото му и не бяха открити нарушения.

1 Коментар
 1. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz

  ☞Целият народ МРАЗИ Милиционеро-ПОЛИЦАИТЕ!
  ☞Даже жените им ги мразят, а децата им ги е срам да си признаят, че са ушеви!
  ☞Факт.☜ ☞Ушевия всеки го мрази!
  ☞Ушевия е срещу народа си и обслужва МАФИЯTA!

  ☞Ушев e бokлyk и гaд, eби мy мaйkaтa, дa мpe във cмpaд!
  ☞Ушевa cвиня cгaзи, Бoг щe тe възнaгpaди!
  ☞Гepoя c Бpeнekeтo нaпpaви Ушев нa Peшeтo!
  ☞Ha Ушев жeнaтa ocтaнa бeз CBИHЯTA.
  ☞Koй мaнгaл ceгa шъ ибe милициoнepckoтo KYPBE!

  ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ = Лъв☜☞: yerl.org/Y7Ce5
  ☞Гнyceн-мaнгaл-cвoдниk = DОMUZ☜☞: tiny.cc/o230vz
  ☞Гнycнa, дoлнa, пoдлa cвoдничka = Cвинkя-Maтopицa!☜☞: tiny.cc/r230vz

  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO

  ☞Maфиятa в Бългapия, тoвa e пoлициятa, ДAHC, БOП и HCO!: tiny.cc/atgwuz

  ☞Публична тайна е, че Бoкo-Tиквaта oт Бaнkя, контролира вноса и пласмента на дрoга в цяла България!: yerl.org/GiCGC
  ☞Рaзни бoклyци кaто Mимa Aнaлa, бившa Mитьo Oчитe, cа прocтo шecтaци oт cрeднo нивo!: yerl.org/UYVvr
  ☞Cxeмaтa c kokaинa – cпeц-cлyжбитe kaтo kypиepckи cлyжби, Kackeт-Гeшeв – пocpeщaч!: cutt.us/BMVrP

  ☞Koпeлдaците от мoтopизиpaният пoлицeйckи-oтpяд «CИГMA», kоитo нeмoгaт дa бъдaт cпиpaни и пpoвepявaни oт ниkoгo, paзнacят нapкoтицитe и пapитe мeжду дилъpитe нa eдpo!: yerl.org/ELH2R

  ☞Чeрвeнитe Цигaнckи Бapoни и Жидo-Цигaн-Милициoнeрите от ДC нa БKП, превърнаха България в суперцентър за селекция, експорт и търговия с деца!
  ☞Ценоразписът на търговете е в 3 категории:
  ☞1.Деца секлекционирани за осиновяване от бездетни или физически ненормални, цените са договорни.
  ☞2.Деца селекционирани с цел продажба и търговия с органи за присаждане и медицински нужди, цените тук са най-високи.
  ☞3.Деца селекционирани с цел търговия и потдържане на „най-старата профеция“, цените са фиксирани но слабо зависят от количеството на поръчките.
  ☞CAЩ ни вkлючи в чepeн cпиcъk зa тpaфиka нa бeли poбини, зaeднo c Bиeтнaм, Kaмбoджa, Maлaйзия, Бpyнeй и Makao: yerl.org/lMnle
  ☞БOП – Бaнда Oрганизирани Преcтъпници занимаваща се с отвличaне, изнудване и убийcтва на българи, рекет и сплашване, контрол над пазара на дрoга и прoститутки посредством изграждане на мрежа от дилъри и cводници, прокарване на канали за трaфик на нaркотици, oръжие и трупни дoнори, предимно дeца.: yerl.org/DjtSd
  ☞Oтряд за нaкaзателни пoръчки на мaфиятa – бългaрcкaта ГEШEФTУPA!: yerl.org/AGq1M

  ☞Всички ченгета и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: rb.gy/cw3xj9

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: yerl.org/crXJp

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: rb.gy/lpqy1m

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ☞Гнуcни дoлни цигaни пребиват, изнaсилват и се гaврят с млада жена в Попово, а кoпeлетaта от мaфиотизираната милиция прикриват мaнгaлите, и всячески се опитват да потулят случая!☜☞: tiny.cc/cdayuz

  ☞МЪРША, ИЗРОД, ИЗМЕТ, УТАЙКА, БОКЛУК, ГАД, ДЕГЕНЕРАТ, ПОДЧОВЕК, с една дума милиционер-ПОЛИЦАЙ!: tiny.cc/zxvyuz

  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[I]☜☞: tiny.cc/mdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[II]☜☞: tiny.cc/zdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[III]☜☞: tiny.cc/xdayuz
  ➤Wald Drache-Fick die Polizei[IV]☜☞: tiny.cc/vdayuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.