Продължаваме измамите: Василев и Спецов с „троянски кон” в НАП! Как се правят по 2 млн. на месец? (СНИМКИ)

2 12 199

Бившият министър на финансите в правителството на „Продължаваме промяната” Асен Василев и неговата първа дружка и бивш шеф на НАП Румен Спецов са в дъното на зверска медийна интрига, течаща в онлайн пространството.

Главна роля в заверата играе настоящият зам.-шеф на НАП Георги Димов, който реално е „троянски кон” на тандема Василев-Спецов в приходната агенция. Именно негова „заслуга” е медийната оплюване на настоящия изпълнителен директор на НАП Борис Михайлов.

Иде реч за организирано активно мероприятие с основна цел да запази позицията на Георги Димов в НАП и да дискредитира актуалния шеф Борис Михайлов.

Георги Димов получава грамота по време на церемонията за наградите „Икономика на светло“ 2021 г. 

През последните месеци данъчен №1положи огромни усилия да върне нормалното функциониране на службата и да спре корупцията в нея, но срещу всички промени основен отпор идва от неговия заместник Георги Димов.

Задачата е да се прикрие ширещата се корупция в НАП по време на управлението на ПП като се заметат следите, а всички грешки да бъдат приписани на Михайлов.

Както вече бе съобщено, опитът от частния бизнес на Георги Димов в създаването на схеми, водещи до ощетяване на държавата, му помага бързо и организирано само за малко повече от година, да спретне пирамидална структура в НАП, която да акумулира над 2 млн. лева печалба всеки месец.

Реклама

Съвместно с културиста Румен Спецов, чрез огромен натиск, Димов успял да принуди почти всички териториални директори на НАП да си подадат молби за преназначаване или директно да напуснат.

Едно от най-доходоносните направление, изградено от Георги Димов, е в мегаструктурата „Главна дирекция Фискален контрол”, в която ръководството бе сменено веднага с постъпването на новия шеф на НАП.

В свое разследване популярна онлайн медия твърди, че от година куп служби са разработвали Димов. Именно заради това, за да се спаси от напрегната ситуация около себе си, зам.-шефът на приходната агенция организирал куп медийни публикации, с които се опитвал да прехвърли и вината за десетките далавери и корупционни схеми в НАП на новия директор Борис Михайлов.

Ще се увенчае ли с успех хибридната акция на Димов срещу Михайлов и ще успеят ли менторите му Василев и Спецов отново да се измъкнат от отговорност за стотиците схеми, забъркани в НАП, тепърва ще научим…

Междувременно КПКОНПИ е започнала данъчна ревизия на зам.-изпълнителния директор на приходната агенци НАП Георги Димов заради подадена от него декларация с невярно съдържание.

Георги Димов бил уличен, че не е декларирал луксозна лимузина ауди А8 на стойност 195 000 лв., както и апартамент от 170 кв.м. в столичния кв. „Стрелбище“.

Данъчната ревизия, която експертите на КПКОНПИ ще извършат в следващите месеци срещу Георги Димов, обхваща период с 5-годишна давност.

2 Коментара
  1. Асен Василев казва

    Тия така се окопаха за 6 месеца че и пет служебни кабинета не могат ги разкарат !

  2. Lucid & Ferrous казва

    Мале.е-еЙ, само мангали. Женката е директно за операция на паратироида, забирайте я, ще направи някой тумор.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.