Каракачанов е политически труп, започва битка за богатствата на ВМРО

4 15 871

Във ВМРО искат смяна на ръководството на партията, която позорно се срина на последните избори. Организацията в Петрич, която е една от най-автентичните, но и най-големите в страната, застава начело на бунта и тези дни поиска спешно свикване на Национален конгрес, за да бъде избрано „ново ръководство, което да работи и милее за Организацията, вместо да дреме по кабинетите на 5-тия етаж и лъска коридорите на централата, разтягайки лакърдии и говорейки назидателно към структурите”, предаде „Уикенд”.

Войводите от Петрич припомнят, още преди година, когато е избрано ново ръководство на партията с гръмки обещания, че тръгват напред към победи, те са били скептични, понеже е ясно, че „старите лица се обличат в нови постове и търсят лични облаги”.

Като „главни виновници за падението и деноминацията на ВМРО в обществото” от Петрич посочват Красимир Каракачанов, Юлиан Ангелов (определен като придворен шут на Каракачанов), Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, за които „всеки, който не се съгласява с техните решения, е враг”.

В декларация, разпространена от ВМРО-Петрич, е отбелязано още, че хората не вярват на войводите, „заради действията на един самозабравил се и разлагащ политически труп”.

Публикувана е и справка за преференции, получени от партийна елит. Те не са изкарали повече от 190 гласа, при това натрупани със зор от водачите в два избирателни района. „Толкова „тежат“ тези, които задават дневния ред на ВМРО… Хора , водени от собствения си интерес, прикрито с родолюбиви краски, търсейки да са заемат високи постове, за да хранят политическото си его.”

Зад декларацията на ВМРО-Петрич стоят 20 местни структури, като се очаква към призива за нов конгрес и ново ръководство да се присъединят и нови симпатизанти.

Големият въпрос обаче е как Каракачанов и компанията му ще се откажат от властта. Да припомним, че ВМРО по богатство вероятно може да се сравни само с православната църква у нас. Красимир Каракачанов, по времето когато стари войводи като Христо Матов, проф. Йордан Венедиков, бившия главен прокурор Иван Татарчев бяха още живи, успя само с няколко хитри хода да вкара всички имоти на някогашните македонски културно-просветни организации във „Фондация ВМРО”.

Автентичните предводители на ВМРО тогава бяха съкрушени и безпомощни пред тази афера на бившия агент на шесто управление на ДС. А богатството на организацията е впечатляващо.

Реклама

През 1992 г. ВМРО си връща многобройни сгради и земя, пръснати из цялата страна. Тези имоти са натрупани от македонските бежанци, които пристигат в България от различни краища на Македония, останала под турска власт в края на 19 век. Една част от сградите и терените преселниците купуват със собствени пари, а други са безвъзмездно дарени от държава.

Имотите на ВМРО в началото на миналия век се водят на земляческите дружества, основани да подпомагат бежанците от Македония. През 1946 г. те се „саморазпускат” по нареждане на новата комунистическа власт.

На тяхно място са създадени нови структури, които образуват Съюза на македонските културно-просветни дружества. Той е възстановен през 1990 г. Става наследник на имотите на старата ВМРО, с които днес се разпорежда несменяемият Красимир Каракачанов, известен като протеже на комунистическия големец Пенчо Кубадински.

През 2003 г. той регистрира „Фондация ВМРО”, в която са вкарани имотите на организацията. Тя е записана в частна, а не в обществена полза, за да могат законно да се използват приходите от имотите от дейците на ВМРО, тоест от свитата на Каракачанов. Фондацията е вписана в Пазарджик! Едва през 2013 г. седалището й се мести в София, на ул. „Владайска” 48.

Апетитните имоти, които са вкарани във фондацията, са описани в учредителния акт, който е публикуван в Търговския регистър: огромни сгради и терени в центъра на София, Банско, Дупница, Благоевград, Пловдив, Гоце Делчев, Разлог, Варна, Пещера и други градове из страната, начело с Македонския дом на „Пиротска” 5, където е седалището на ВМРО.

Да отбележим, че тези имоти са на възможно най-централни и хубави места и носят тлъсти печалби за войводите. Какви са точно приходите от наемите обаче и информация, старателно крита от редовите членове на организацията. Заради това на няколко конгреса на ВМРО избухват мощни скандали.

Официалното обяснение е, че с наемите от тези имоти се насърчава българщината в Македония и Западните покрайнини, но с тези пари се поддържа и луксозния живот на несменяемите шефове на ВМРО, за чийто лични богатства се носят легенди.

Да допълним, че частното благосъстояние на партийния елит и неговите протежета е солидно допълнено и с паричните потоци, които се вливат от издаването на български паспорти, бизнес който от години е под ръководството на върхушката във ВМРО, а също и на нейните водещи офицери от Държавна сигурност.

4 Коментара
 1. Крематориум Варна, обслужване от А до Я казва

  Амчи то има ли някой от политиците НИ, който да не е кадавър.

 2. ☠Мордор унищожителя на сводници☠ yerl.org/H0HZX казва

  ☞Щe дoйдe видoв дeн и Дoмyз-Kapakaчaн, пoдлoгaтa нa Бoko и Дoгaн, koйтo дaдe бългapckи пacпopти нa cтo-xиляди cвoдници и бaндити oт цял cвят, ще kвичи нa yмpялo и ще се гъpчи в пpедcмъpтна aгoния, защото ще бъде дpaн, kлaн и пъpлeн с бeнзинoва лaмпа като пpаcе, прeди да yвиcнe НA BЪЖETO!: yerl.org/K1PzA

  ☞Зa 78-тe гoдини нa милицoнерo-koмyнизъм, cвoдницитe пpeвъpнaxa милиoни мoмичeтa oт Бългapия в poбини-пpocтитyтkи, и cтaнaxa милиapдepи c kъpвaвитe пapи изkapaни oт poбинитe!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Пpaвя cи cпиcъци cъc cвoдници.: tiny.cc/kgpzuz

  ☞Бизнecът c жeнckа и дeтcka плът в цигaнo-милициoнepcka Бългapия e дъpжaвeн бизнеc, и тo нaй-дoxoдoнocният!
  ☞Пpocтитyция, нapkoтици, чoвeшkи opгaни, opъжиe, eвpoфoндoвe, kpaдeни koли, вcичko тoвa e пoд oпekaтa и koнтpoлa нa влacттa и cлyжбитe, в мaфиoзkия koнцлaгep-Бългapия!
  ☞Koйтo и дa дoйдa нa влacт, нacлeдявa cъщитe kaнaли и caмo cмeня бyшoнитe!

  ☞ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa! 卐☞Sieg Heil!☜

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ! ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!

  ☞Peвoлюция, cвaлянe нa милициoнepckoтo koтилo oт влacт, нoви бeзпapтиини yпpaвници и нoвa koнcтитyция чиитo члeн пъpви щe e „зakoн зa изтpeблeниe нa cвoдницитe и бaндититe“!
  ☞Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!
  ☞Bcичkи cвoдници и бaндити в тpyдoви лaгepи, cyтpин пoд cтpoй нa paбoтa, и бoй, бoй, бoй c kaмшиka дo пocиpaнe!

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz

  ☞ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за CATAНATA Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/K1PzA

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Плeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“: tiny.cc/sixzuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS

  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово☜☞: tiny.cc/iewyuz

  ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☜☞: tiny.cc/qewyuz

 3. Ода за Шкембевойвода казва

  ПРАСИМИРЕ НЕ си ти когато си гладен
  грабни в този час една пълна с суджуци и МАКЕДОНСКА наденица торбичка “БИЛЛА“ нека тя да ти напомня че ХРАНАТА ПРАЙ БОРБАТА
  А паспорти по 3 К ПАРАТА
  И така с охранено ШКЕМБЕ
  преПЪЛНЕНО с КИНТИ ПОРТМОНЕ
  да закупиш ти отново лукс апартамент в Париж на Шанс Елизе

 4. Готвач Мишелин 5 * казва

  МВРО е инвестирало кеша от БГ паспорти в супер лукс апартамент за 9 МИЛИОНА ЕВРА в центъра на ПАРИЖ бул.Шанс Елизе /явочна ДС-BKPквартира/

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.