Narod.bg разкри: Депутат от „Български възход” върти схеми с фотоволтаици, кой е Радослав Кърджиев?

0 9 937

Narod.bg осветли поредна схема с участието на депутат. Този път главен герой в измамите е Радослав Кърджиев от парламентарната група на „Български възход” (БВ). Народният избраник от партията на Стефан Янев се представя за IT бизнесмен, разкри наш източник от редиците на БВ.

Политическата роля на 50-годишния Радослав Кърджиев минава през членството му в Контролния съвет на партията, като отделно от това е областен координатор за Шумен, Силистра, Търговище, Разград и Варна. Кърджиев е бил общински съветник от НДСВ в Шумен, но усетил накъде духа вятърът скоропостижно напуснал потъналата лодка на Симеон Сакскобургготски.

Според информация от партийната кухня шуменецът е сложен в листите по искане на коалиционния партньор на „Български възход“ – Съюза на свободните демократи на Стефан Софиянски.

Докато заема депутатската банка, Радослав Кърджиев има участие в 8 фирми. Проблемът с депутата на Стефан Янев е, че се представя като оторизиран дилър на испански инвестиционен фонд, който купува фотоволтаици.

Източник на Narod.bg, близък до БВ призна, че това е измама – на бизнес срещи Радослав не представял никакви документи за въпросния испански инвестиционен фонд, а размахвал своя визитка и започвал да се пазари за комисионна.

Реклама

Бизнес фамилията Кърджиеви

В тона „господин депутата гледа девствено” влизала и жена му, която се представя пък за брокерка на имоти и фотоволтаични проекти. Русата фурия присъства на бизнес срещите на Радослав, но любопитното е, че двамата се държат така, сякаш не се познават, макар и да имат две деца…

В началото на август ген. Стефан Янев се оплака публично, че измамници се представят за членове на партията му, привличат хора и им обещават депутатски места срещу пари.

По тази причина в „Български възход” била издадена вътрешна заповед, с която само 8 души ще бъдат оторизирани да изграждат партийните структури в страната.

Бившият служебен премиер обаче не успял да ги докара до толкова, затова партията му обявила само 7 областни координатори.

Сега най-близките до Янев провеждали разследване дали един от измамниците с обещания за депутатски кресла срещу пари не е бил IT бизнесменът Радослав Кърджиев, твърди информаторът на Narod.bg.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.