ТРАГЕДИЯ в БСП: Кмет на анти-ГЕРБ бастион заряза Корнелия Нинова

0 5 521

Година при местните избори трагедиите за БСП продължават. С пост в социалните мрежи снощи кметът на анти-ГЕРБ бастиона – град Кресна, Николай Георгиев обяви, че собственоръчно е подписал заявление за напускане на партията. Той управлява града от 2015 г.

Любопитно е, че Кресна е една от малкото общини, в които ГЕРБ никога не са печелили кметски избори след създаването си.

Кмет ставаше все представител на широка коалиция извън ГЕРБ, а през последните два мандата такава бе образувала и БСП. В мотивите си Георгиев се обявява срещу „робуването на партийно доктринерство“.

Реклама

Спомени, спомени… Кметът Николай Георгиев и Корнелия Нинова през 2017-а

Той намира за „по-почтено, по-честно и по-отговорно“ да продължи да изпълнява функциите си без да се съобразява с „партийната дисциплина или решенията на партии, защото в определени случаи те могат да се разминават с интересите на местната общност“:

Друг любопитен момент е, че на последния парламентарен вот областната листа на БСП – благоевградската, бе водена от лидера на партията Корнелия Нинова. Разлъки впоследствие точно на такова място никога не говорят добре за вътрешния климат.

А проблемите на БСП по места са наистина много. Нинова е в остър конфликт с кмета на Перник Станислав Владимиров. През лятото пък напусна цялото ръководство на БСП – Видин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.