ЕКСКЛУЗИВНО в Narod.bg: Опасен джихадист избяга от затвора в Стара Загора – Джавгар Хюсеин убивал хора в Сирия

0 8 497

Затворникът, който избяга от зандана в Стара Загора, се оказа опасен джихадист, който 7 години е убивал хора като част от армията на Сирия, разкри ексклузивно източник на Narod.bg от Министерството на правосъдието.

До момента за медиите е ясно, че пандизчията избягал между 14 и 14,30 ч. вчера от външен обект, на който работел.

Само Narod.bg обаче научи името на затворника – Джавгар Хюсеин, който излежавал присъда в затворническото общежитие от открит тип, преди да се метне през оградата, докато чистел с метла и лопатка.

Престъпникът е много опасен, затова и се очаква в следващите часове в Стара Загора да пристигнат заместник-правосъдният министър Мария Павлова и директорът на главната дирекция „Изпълнение на наказанията“ в Министерството на правосъдието.

Реклама

Джавгар е от сирийски произход, но има български ЕГН. Излежавал е присъда от 1 година и 9 месеца за трафик на мигранти. Преди няколко дни е бил на дело в София, където е разбрал, че го грозят още присъди за подобна дейност. Вероятно това е мотивът му да избяга.

Бандитът е опасен за обществото, хората в Стара Загора са в страх, категоричен е източникът на Narod.bg.

Абсурдно е, че едва днес е разпоредена проверка как сириецът е избягал – причината е типично нашенска – директорът на затвора бил на море със зам.-министърката, двамата били отседнали в хотел „България” в Бургас.

Контролът над местата за изтърпява на наказанията е под всякаква критика!

Къде е „Вътрешна сигурност”, именно този отдел трябва да работи с информация за бягства и други произшествия, пита информаторът ни.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.