Врътка в Narod.bg: Пробитият катаджия Звездомир Колев иска ТЕЛК решение за инвалид, ще се спаси ли от уволнение?

0 21 229

Пробитият бивш шеф на „Пътна полиция” Звезделин Колев, спипан през март 2022-а зад волана с фалшива шофьорска книжка,която ползвал от години, продължава да се крие с болнични с надеждата да се спаси от дисциплинарно уволнение, което ще му попречи след време да се върне в системата, научи Narod.bg.

Колев, уличен, че притежава имоти за милиони и внушителен автопарк, днес е трябвало да се яви пред ТЕЛК комисия в МВР болница, като целта е да се изкара трудоустроен и това да го направи недосегаем за уволнение.

Прелюбопитен ще е резултатът от решението на комисията и дали пък докторите от териториалната експертна лекарска комисия не са били „стимулирани” да решат казуса в удобна на проваленото ченге посока, пита информаторът на Narod.bg.

След като в ТВ ефира бе излъчено разследването на случая, шофьорската книжка на Звезделин Колев беше отнета. Междувременно полицейският шеф подаде рапорт за напускане на системата на МВР.

„Най-вероятно искаше да предотврати дисциплинарната проверка, която тече в момента срещу него, за да излезе от системата на МВР и след време да се върне пак. Един болничен, втори болничен, няма да се учудя ако има още няколко болнични“, коментира скоростно пенсионираният шеф на КАТ комисар Тенчо Тенев, осветлил гигантските мащаби на корупцията в „Пътна полиция”.

Такъв болничен Звезделин имал с дата 11.05.2022 г. за срок от един месец. Така в продължение на два месеца разследващите не могат да снемат сведения от Колев, както и да му бъде направен преглед от Комисия от експерти към МВР-болница.

Реклама

Срокът за дисциплинарната проверка бе 4 месеца. Досега никой от разследващите и от колегите му не е успял да се срещне или свърже с него по телефона.

Заради поведението на Колев очакванията са той да продължи да боледува и да се възползва от правото си на болничен.

Административно процесуалния кодекс предвижда точно такива случаи. Затова са разпитани всички лекари, които са дали болничен на Колев. Тяхното становище е, че здравословното му състояние позволява той да участва в такова производство.

Покрай скандала д-р Гини Сингх, кардиолог в МБАЛ „Люлин“ и е един от лекарите, лекувал и издал болничен на Звезделин Колев, обясни, че не вижда пробитият катаджия да бъде разследван и привикан на разпит.

„Първият болничен на Колев е за COVID-19, а останалите два са за сърдечни проблеми и високо кръвно налягане.

За третия болничен, той е минал през комисия в 20-то ДКЦ, която е потвърдила диагнозата му. Преди да се „разболее“, полицейският шеф отново избягваше дисциплинарната проверка. Тогава беше заявил, че напуска страната”, заяви Сингх.

За да спазят срока, колегите на Колев залепили заповедта за започналата дисциплинарна проверка на входната врата на луксозния му имот в Нови Искър, който е и постоянният му адрес.

Часове, след като залепили тези съобщения, обаче, те били премахнати. Съобщения имаше и на таблото в Четвърто РПУ, където Звезделин Колев изпълнява длъжността шеф на сектор „Охранителна полиция“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.