Пила ли е Корнелия турско кафе с Бойко?

1 8 497

„Демократична България“ не счита участието си в кабинета Петков редом с БСП за коалиционен формат. Но пък вижда сигнали, че в този парламент БСП е готова да работи с ГЕРБ.

Това стана ясно от думите на депутата от ДБ Йордан Иванов пред БНТ по повод възможните коалиции и съставяне на правителство. Днес президентът ще проведе поредният кръг на консултации – този път с представители на ДПС.

„Никога не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, обаче като гледам този път Нинова е пила турско кафе с Борисов“, заяви Иванов в отговор на въпрос възможно ли е да се коалират с БСП в 48-ия парламент.

Иванов се аргументира с дадената подкрепа от БСП при избора на Вежди Рашидов за председател на парламента, както и с очертаващата се коалиция около връщане на хартиените бюлетини.

Реклама

„Демократична България ще се противопостави с всички инструменти на представителната власт да бъде прието това изменение и да преминем към хартиена бюлетина. Нещо повече – готови сме да стигнем до крайност и да свикваме граждански протести при необходимост като последна преграда пред това да бъде приета хартиена бюлетина“, коментира Иванов. 

Според него е недопустимо на фона на кризите в страната на втората седмица да се появява в дневен ред темата за хартиената бюлетина. Това говори за желание за подмяна на изборите, счита Иванов.

„Със сигурност има удължаване на времето на работата на парламента от страна на президента. Ролята му при тези консултации е не просто да събере едни партии, за да връчи един мандат, а да се търси консенсус за важните за държавата проблеми.

Да си свърши добре работата, като не просто проведе проформа консултации, а намери пресечните точки между политическите сили“, коментира Иванов.

Той допълни, че в „Демократична България“ са готови да говорят с която и да е било политическа сила по три ключови теми – овладяването на разходите в бюджета и непозволяването на безконтролно популистко харчене, съдебна реформа и ограничаване на правомощията на главния прокурор и изпращане на оръжия за Украйна. 

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    ПАК и ПАК,и ПАК КАЗВАМЕ,България ще тръгне по НОВ ПЪТ ,тогава когато ПРОЦЕНТА от ИЗБОРИ на „бсп“+“герб“+“дпс“ стане ПО-МАЛЪК от 20%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.