Да пази Господ: Корнелия Нинова става премиер

4 22 801

Нещастията пред България не свършват – Корнелия Нинова е най-вероятният следващ премиер на България в поредната тройна коалиция с Бойко и Доган. Несменяемата лидерка на БСП смятала да състави експертно правителство, което обаче ще си бъде с верни на ГЕРБ и ДПС министри.

Така съставената коалиция щяла да изтрае поне 5 месеца, съобщи пред „Галерия“ отлично информиран източник.

Още преди седмица от президентската администрация изтече информацията, че Радев ще даде третия мандат на Нинова, тъй като първите два ще бъдат на ГЕРБ и „Промяната“, които няма как да съберат нужната подкрепа.

А при условие, че ще бъде премиер, Нинова била готова да ревизира старата си закана да не влиза в коалиция с Борисов.

Нещата били вече опечени и Кирил Петков добре знаел това, както и Радев. Между президента и Петков все още има напрежение както и между президента и Нинова.

Тези противоречия щели да бъдат изгладени, ако Нинова успее да състави правителство, начело на което да е самата тя, твърди източникът.

Затоплянето на отношенията с ГЕРБ и с ДПС пролича при гласуването за хартиената бюлетина. В столетницата няма единно мнение по въпроса, макар че официално се поддържа линията на председателката на партията.

Реклама

След последния вот на 2 октомври Нинова се обяви рязко против машинното гласуване и едва ли не го обвини за ниските резултати на БСП в цялата серия от парламентарни избори. Срещу връщането на хартиения вариант обаче беше Крум Зарков и групата около него.

В предишния парламент за хартиената бюлетина бяха именно тези три партии – БСП, ГЕРБ и ДПС. За това наблюдателите смятат, че с техните 128 гласа това ще се приеме.

Тези гласове са и напълно достатъчни за гласуването на сравнително стабилен кабинет. Той, наред с новия бюджет, трябва да приеме законите, които са ни необходими, за да получим парите по Плана за възстановяване.

Новата тройна коалиция може да стане и четворна, ако към нея се присъедини „Български възход“ със своите 12 депутати.

„Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ са твърдо против връщането на хартиената бюлетина, защото според тях така изборите са по-лесни за манипулиране.

Според Изборния кодекс в секциите с над 300 избиратели в страната и в чужбина се гласува само с машина, а в по-малките – само с хартия. По този начин се проведе гласуването на последните три вота.

Цифрите сочат, че гласуването предимно с машини намалява броя на недействителните бюлетини, а наред с това улеснява самите секционни комисии, чиято работа в изборната нощ е доста тежка.

Ако се приемат предложените от БСП промени, във всички секции бюлетините ще се броят на ръка.

4 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  СЪБРАХА се!!! И, ПАК, ПАК, ПАК,…………, ПАК КАЗВАМЕ:България ще тръгне по НОВ ПЪТ на РАЗВИТИЕ, когато ПРОЦЕНТА на „бсп“ +“герб“ +“дпс“ на ИЗБОРИ, стане ПО-МАЛЪК от 20%!!!

 2. ???? казва

  СПОМНЯТЕ ли си, КОЛКО ПЪТИ ПИТАХМЕ:КОЕ „бсп“, ТОВА дето нарече себе си „герб“, „дпс“, ТОВА дето ПОДМЕНИ листата за Евровота, или ДРУГОТО, ТОВА на ИЗЛЪГАНИТЕ?!?!? Е, НАРОДЕ, що е ТО „бсп“???? НАРОДЕ????

 3. НАСРАНИЯ ПРОКОФИЕФ казва

  БАМААМУ

 4. Со керез казва

  Е, И? Вие българин ли очаквате да ви изберат за премиер в Чингинестан. Когото и да си изберете все ще е мангуста.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.