Добра новина: КПКОНПИ удари общинар от ГЕРБ

5 7 723

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров е глобен със 6.6 хил. лв. от антикорупционната комисия КПКОНПИ по сигнал на „Организацията за защита на Българските граждани“ (ОЗБГ). Димитръв е бил в конфликт на интереси, тъй като същевременно е бил и общински съветник в Несебър.

Димитров е директор на дружеството от 2011 г., като едновременно с това от октомври 2019 г. до 14 март 2022 г. беше и общински съветник в Несебър, избран през 2019 г. с листата на ГЕРБ.

В средата на март т.г. Димитров подаде оставка от поста на общински съветник в Несебър, като посочените мотиви бяха промени в Закона за публичните предприятия, които изключват съвместяване на длъжността изпълнителен директор на публично дружество и член на Общински съвет.

Реклама

След сигнал на „Организацията за защита на Българските граждани“ (ОЗБГ), Антикорупционната комисия е установила конфликт на интереси точно за времето, когато Димитров е съвместявал двете длъжности.

Става въпрос за заседание на постоянната комисия по бюджет, финанси и европейски фондове от 20 септември 2021 г. Тогава той е участвал в гласуване на докладна, с която се дава съгласие Община Несебър да участва в търг, обявен от акционерното дружество за продажба на светофарна уредба.

Комисията налага на Златко Димитров глоба и отнемане на получената материална облага с общ размер от 6630 лева, се казва в текста на решението. Димитров обяви, че ще обжалва решението в съда.

5 Коментара
 1. МЪРТВА? И ТО В МЪРТЪВ СЕЗОН ...? казва

  ПРОСТАКЪТ ПАК ПЪЛЗИ КЪМ НЕБЕТО НЕУСПЕШНО !

 2. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  АЗ? АЗ ИСКАМ ЦЯЛАТА ИСТИНА И ПО- МАЛКО ОБИДНИ ПОСТЪПЛЕНИЯ !

 3. DIE JUDE UND JUDA казва

  EIN GRUSS AUS LUCREZIA UND SAN MARINO, ODER _

 4. Египетска пирамида казва

  АЗ НЕ СЪМ И ОЧАКВАЛА ПО- ВИСОКИ ПРЕДСТАВИ ЗА ПОЧТЕНОСТ ОТ ЕДНА ЧЕРНИЛКА….

 5. МЪЖ КУРВАР И ЖЕНА ' ТРАЙ „ БАБО ЗА ХУБОСТ ! " казва

  ДА ГО ИЗПЕРА? АЗ ГО ИЗПИРАМ ОТ 10 ГОДИНИ И ВСЕ НЕУСПЕШО….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.