Топ банкер хвърли бомба! Приемането на еврото е капан – печели елитът, плаща народът

3 19 813

Мнозинството в парламента даде мандат на Министерския съвет и на БНБ за ускоряване на техническата подготовка по приемане на еврото.

Вчерашният дебат по темата в НС, ако въобще може да се говори за такъв, беше срамен. Това отбеляза пред БНР Любомир Христов, който е финансист, както и бивш главен икономист и член на УС на БНБ.

„Българският план за присъединяване към еврото няма автор и дата. Политиците трябва ни убедят, че България ще спечели от въвеждането на еврото, но те не са запознати с анализите. Вчера си служеха с манипулативни и неверни аргументи“.

България не е готова и ще пострада от приемането на еврото, смята топ банкерът.

„Бързането да влезем в еврозоната е за да се отклони вниманието от по-важните въпроси. Най-същественият е за бюджета.

Реклама

Разумно е, че служебното правителство отказва да внесе такъв, защото ако липсва политическа подкрепа, ще донесе повече вреди, отколкото ползи. Но ако остане изпълнението на действащия сега бюджет, това означава затягането на разходите и на коланите.

Експертът коментира и думите на управителя на БНБ каза, според когото, ако изпуснем възможността да се присъединим през януари 2024 година, нов прозорец ще се отвори след 10 години.

„Това е манипулативно.Не изпускаме влака, а възможността да се хвърлим на релсите, преди той да мине“.

Един от големите въпроси е за стабилността на еврото, заяви Любомир Христов.

„Влизането в еврозоната е капан. Ако то стане бързо, полза ще имат единствено финансовите елити, а сметката, както обикновено, ще плаща обикновеният данъкоплатец“.

3 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  хАбсолЮтно си прав, бате. Никакво евро, само ЛЕВ, крайно време е това изпусталяло бг-животно да изреве. Аман от мангалския ни „елит“.

 2. ИСТИНАТА казва

  НЕ! НЕ!! НЕ, „Другарю“, БЪРЗАНЕТО е да се ОТКЛОНИ ВНИМАНИЕТО от ПРОБЛЕМА на БЪЛГАРИЯ-КОРУПЦИЯТА!!! НИКОЙ НЕ ИСКА да се БОРИ с НЕГО, НИКОЙ НЕ ИСКА ИСТИНАТА за НЕГО, НИКОЙ!!! А, ЗАЩО ли???? КАКВО ли се КРИЕ ТАМ?!?!?!?!?!?!?! НАРОДЕ????

 3. казва

  Намирам Напоследък ГенериеанатаЦелево “аналитика” по Тази тема за Спомагателен миманс към ДоказаноНЕпродаваемото театро на Вси”наште”. ..т.е. Пак ДъСъ Опитват нещо, или Доста неща Накуп.
  …всъщност – Очакваемо ! , защото на задунайкаю Вся&Всьо Е ушло.
  ———
  Ясно че Единна валута за ЕС е НЕминуема. …остава въпросът Как Ще стане преВалутирането !, респ. Ако пак Ясно#Кой ще ДъСъ “твори” – ..(Ну, ета не переводитсъъъ 😉

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.