Разделиха плячката! Ако Стефан Янев сформира кабинет, Бойко взима МВР и МРРБ с милиардите от Европа

22 19 207

Всевъзможни варианти за политическото бъдеще на България, възможности за сформиране на правителство и формиране на очаквани и нестандартни коалиции се раждат всеки ден заради динамично променящата се политическа ситуация.

Неочакваното обединение на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”, демонстрирано при избор на председател на парламента, накара много анализатори да допуснат, че подобна коалиция би могла да излъчи и кабинет.

Не са малко обаче скептиците, които продължават да мислят, че ако лидерът на „Български възход” Стефан Янев получи мандат от президента, неговата партия, макар и най-малка, има шансове да обедини нужното мнозинство, за да се роди новият министерски съвет.

Аргументите Янев да получи тази възможност идват от факта, че той не е търпял досега имиджови щети и е най-компромисната фигура в ситуация, когато политическите субекти едва си говорят, а какво остава да се обединят.

Такъв евентуален кабинет отсега се пакетира като правителство на националното спасение, което ще бъде начело на държавата до местните избори. Тъкмо то обаче най-вероятно ще гласува военна помощ за Украйна, което е желание на десните избиратели и най-вече на „Продължаваме промяната“ и „Демократична България”.

За да бъде сформиран подобен кабинет, на всяка от партиите, които ще го подкрепят, са обещавали министерства още отсега, научи „Филтър“ от свои източници.

Твърди се, че на ДПС, които давали принципно съгласие за такъв сценарий, е обещано Министерството на земеделието и горите, което винаги е било ключово за партията на Ахмед Доган.

Реклама

Ако ДБ успее да убеди избирателите си, че включване в „правителство на спасението” е национално отговорна постъпка, за тях са отредени министерствата на икономиката и енергетиката.

Това са две от най-важните ведомства, още повече че първото издава разрешителните за износ на оръжие, а от тези сделки от началото на войната се печелят рекордни суми.

Енергетиката също е апетитна хапка, най-вече заради ключовата роля, която АЕЦ „Козлодуй” играе на световния пазар за ток.

ГЕРБ застоявали за две ведомства – МВР и Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), което ще управлява милиардите по Плана за възстановяване и развитие...

Сценарият изглежда удовлетворителен за четирите партии, които биха събрали повече от 130 гласа, така че да бъде сформирано устойчиво мнозинство.

Най-несигурни в тази комбинация са „Демократична България“, защото коалицията била разкъсвана от междуособици. Твърди се, че Христо Иванов и Атанас Атанасов са в сложни отношения и дори вече не си говорят, а конфликтът тръгнал още при сформирането на листите за предишните избори. „Зелените“ също недоволствали, особено след като техният председател Борислав Сандов не успя да влезе в парламента.

Най-голямата опасност обаче е в електората на десните, които трудно биха преглътнали каквато и да е колаборация с ГЕРБ и ДПС.

Вариант за кабинет с мандат на „Български възход”, както и всички останали, които се обсъждат в момента, са неустойчиви и затова на този етап преобладава мнението, че правителство трудно ще се сформира, а партиите вече видимо се готвят за нови избори.

22 Коментара
 1. ИНТЕЛЕКТЪТ СИ Е ИНТЕЛЕКТ казва

  МОГА САМО ДА ПОЗДРАВЯ ДАНЧО ЛЕЧКОВ ЗА НОВИТЕ МУ ПРИДОБИВКИ, И БИВШАТА РЕЗИДЕНЦИЯ НА ПОСЛЕДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛИДЕР„ КАКТО И СА ОТСТРАНЯВАНЕТО НА БИВША КУРВИСТАНСКА ПАРТИЗАНКА С ПОДРЪЧНИ СРЕДСТВА, КАТО ИНКРУСТИРАНО ГРАНАТИ И ПРОЧИЕ….

 2. МЪНА Б.Б. казва

  ПРОПУСНАХ ДА ОТБЕЛЕЖА, ЧЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА МОЕТО ИСКРЕНО ВЪЗХИЩЕНИЕ И УВАЖЕНИЕ И СА В БЪДЕЩЕ !

 3. МЪНА Б.Б. казва

  ПАЗЯ ЗДРАВЕТО НА МЪЖА СИ КАТО ОЧИТЕ СИ„ ЗАЩОТО ТОЙ И ОЧИТЕ МИ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО !

 4. ИЗЛИШЕН КОМЕНТАР казва

  ТОЯ ЛЕВИЯ МУШМУРОК СКОРО ЩЕ НАПУСНЕ КАБИНЕТИТЕ НА ПСИХИАТРИЯТА„ БЕЗ ДА Е ОСТАВИЛ И СЛЕДА….

 5. БОРИСОВА БОРИСОВА казва

  АЗ ОБЪРНАХ МАЧА С ПОМОЩТА НА ГЛУПОСТТА НА ЕРУДИРАНАТА ФАШИСТКА ПАПЛАЧ…„
  СЪРФИСТЪТ ЦЕПИ В ТУНЕЛА НА ВЪЛНАТА.

 6. MY LETTER IS WORDLESS казва

  WELCOME TO OUR LUXUS WORLD< PAPI !

  https://www.camping.info/magazin/de/luxus-im-wohnmobil

  LOVE YOU MUCH, M. A.B. B.

 7. AND THE WINNER IST.... казва

  СВЕТИ СЕДМОЧИСЛЕНИЦИ !

 8. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  КАТО ЗАГОВОРИХМЕ ЗА МИЛИАРДИ„ МЪРШИ, КАК СТЕ С АДРЕСНАТА РЕГИСТРАЦИЯ НА СВЕТОВНИЯ СЪД ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ?? ПОСТОЯННА ЛИ Е, ИЛИ Е ПРОМЕНЛИВА ??

 9. VIP SECURITY казва

  КАК ЩЕ ОБЯСНИТЕ ВСИЧКИ ФИКТИВНИ ПОЗИЦИИ, СЪПЪТСТВАЩИ АВТОМАРИЗАЦИЯТА И ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНИТЕ ПРОДУКТИ- ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ…

 10. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ПРИ ТОВА ТУК СЕКСА НЯМА НИЩО ОБЩО, ОТРЕПКИ….

 11. МЪНА Б.Б. казва

  В СМИСЪЛ, ЩОМ КАТО ПАПИ КАЗВА, ЧЕ НЯМА СКЪПИ НАКОЛЕНКИ, ЗНАЧИ НЯМА….

 12. Мариана Сумистката казва

  НИЕ С ДАНЧО ЛЕЧКОВ СМЕ ОТКАЗАЛИ ДА ПРОДАВАМЕ ПРОДУКТИ, СВЪРЗАНИ С БРЪСНАРНИЦИ ИЛИ ИТАЛИАНСКИ ВИНА С НЕПОДХОДЯЩИ ЗА НАС ИМЕНА….

 13. GIULIANA GEMMA казва

  K., WAS WILLST DU NOCH VON MIR…??

 14. Мариана Сумистката казва

  ИМАХ ВПРЕДВИД ЧУПЕЩИ…. РЕКОРДИТЕ НА ГИНЕС ОТРЕПКИ КАКВИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНОСЪОБРАЗНИ МЕРКИ МОГАТ ДА ОЧАКВАТ …??

 15. ШЪТ, ИЗЯСНЯВАМЕ ОБСТОЯТЕЛСТВА..... казва

  НИЕ НЯМА КАК ДА СМЕ ЗАВИСИМИ ОТ ТЪПАТА СЕЛЯНКА СЕВДАЛИНА АРНАУДОВА… ДВЕ ГОДИНИ СЕ ОПИТВАХА СЪС ВСИЧКИ СРЕДСТВА ДА МЕ УБИЯТ И ДА МЕ УНИЩОЖАТ, СЕГА ПРАВЯТ ТОВА С НЕВИННО СЪЩЕСТВО, КОЕТО НЕ СИ Е ОТВОРИЛО ДОРИ УСТАТА.

 16. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЗНАМ, ЗНАМ„ ЗНАМ, ЧЕ НЕМЦИТЕ СА САМО ЗРИТЕЛИ, И ТО КАКВИ…..

 17. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ДОЛНА СГАН НЕДЪГАВА КОМПЛЕКСИРАНА

 18. ЩО Е ТО? казва

  ПРОСТА„ ПРОСТА„ ПРОСТА КАТО ГЪЗ И КРАДЛИВА … НА МАКС – СЕВДАЛИНА УЙ АРНАУДОВА

 19. Lucid & Ferrous казва

  Много сте ги фотоШопнали тези папърдаци! Марш в пенсия, бе дъртофели!

 20. ✌Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌ казва

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz
  ☞Зaдaвa ce cъc cтpaшнa cилa нoщтa на дългитe koлoвe!: tiny.cc/woozuz
  ☞Cмъpтният вpаг нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo трябва да бъде НАБУЧЕН НA-KOЛ!: tiny.cc/toozuz

  ☞Зa 12 гoдини ГEPБ cъcипa Бългapия, oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120-MИЛИAPДA-EBPO, и ни въpнa във вpeмeтo нa тoтaлитapизмa!: yerl.org/ttk6V
  ☞Бoko-Бypcyka от ceлo Xepakoвo, вpъщaй 16-те милиapдa-eвpo, koитo ТИ oтkpaднa oт бългapckият нapoд KOПEЛДAKOOO!!!: tiny.cc/3ugwuz
  ☞Ocмaн Октaй: Боко-Гopaнoв-Чувалите с eвpa за автомагистрала Хемус, са изнесени с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: cutt.us/AolOK

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞Всички мангали-сводници и своднички в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй, бoй, бoй пo гнycнитe мaнгaли, бoй дo пocиpaнe!
  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: tiny.cc/gq6zuz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS

  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg

  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово☜☞: tiny.cc/iewyuz

  ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

 21. ₺CEBДAЛИHA APHAУДOBA₺ казва

  ☞Бог да прости изгорените албански жени и деца.
  ☞Боко-Българоубиеца трябва да бъде жив одран и oпечен!

  ☞Отровите са твърде популярни в масонските братски общества.
  ☞Вежди-Рашид ефенди е велик мастьр отровител!
  ☞На 15.04.1993 година, след банкет в БГ-посолството в Турция, Вежди-Рашид ефенди черпи с ОТРОВНА лимонада замесена с КГБЕЙСКА ОТРОВА турския президент Тургут Йозал, а след банкета в БГ-посолството Йозал се чувства много зле, хваща се за сърцето и се строполясва МЪРТЪВ!

  ☞Валентин Златев е дал и много пари на Вежди-Рашид бей, които Веждито да изпере в АВСТРИЯ.
  ☞Например Вежди-Рашид бей да си спретне една кооперацкика в кв.ИЗГРЕВ, гнездото на ДС служителите и любим квартал на циганина-престъпник Цветан Цветанов с 6-те апартамента, а сина-сводник-трафикант на Вежди-Рашид бей да си спретне едно хотелче в австрийските АЛПИ, пълно с отвлечени момичета-робини с цел принудителна проституция, и да скъта някое евро в австрийски банки перящи руски мафиотски капитали!

  ☞Вежди Рашидов е човека за мокри поръчки на Боко-Канибала!
  ☞По време на смъртта на МИШО БИРАТА, великият отровител Вежди-Рашид бей, подозрително е бил настанен в ХОТЕЛА на бизнесмена ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ “ПРАВЕЦ РИЗОРТ“ и е обитавал СЪЩИЯ ЕТАЖ като Бирата, само през няколко номера от стаята където Бирата е намерен починал, от СХОДЕН загадъчен инфаркт като турския президент Тургут ЙОЗАЛ!
  ☞Зa нeзнaeщитe пoяcнявaм, чe „биpaтa” e koдoвoтo имe нa kokaинa, т.e. МИШО БИРАТА, e бил kokaинoв БOC!

  ☞Вежди-Рашид бей е твърде близък с бизнесмена-КГБеец Валентин Златев.
  ☞ И двамата са братя по МАСОНСКА линия, ЗЛАТЕВ е известен скъперник – милионер, но за своя брат по масонска линия не се скръндзи и се бърка дълбоко в джоба, и го финансира ЩЕДРО, давайки му тлъсти суми за кичозни пластики.
  ☞Най-известната бронзова пластика на Веждито е гигантски пет МЕТРОВ стълб с десетки ключета, символ на тайните и задкулисието, и голяма пирамида с едно око, с лъчи от бронз, с изразена МАСОНСКА символика всевиждащото око на Луцифер, изтипосана пред хотел “ХЕЛИОС“ в комплекс Слънчев Бряг, собственост на Валентин ЗЛАТЕВ, струваща над един милион евро!

  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz
  ☞Вежди-Рашид бей е твърде близък с МAФИOЗИТE oт koтилoтo нa ДC: tiny.cc/se90vz
  ☞Пoлзaтa oт глaсyвaнeтo e, чe ce видя koй нa koй ДEМOН cлyжи: tiny.cc/ue90vz
  ➤Вcичkите дo eдин ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: tiny.cc/wewyuz

  ☞Зa дa зaдъpжи влacттa в cвoи pъцe, пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека!
  ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра!
  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!
  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!

  ☞Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус!
  ☞Очевадно е, че държавата-мафия разиграва цирк пред БГ-овцете!
  ☞Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия!
  ☞Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле!
  ☞Иcтинaтa e, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС!

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜ ☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Бokо-Kaнибaлa тpябвa дa бъдe жив-изгopeн нa oгнeнa-kлaдa пpeд пapлaмeнтa!
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

 22. Циганори Румънещи казва

  ☞Пyтkaтa koлkoтo и дa я миeш вcе cи миpишe!☜

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.