Правителството шпионира онлайн – създава киберразузнаване

9 5 563

Служебното правителство се готви да шпионира онлайн със създаването на секретно киберразузнаване, което ще бъде дислоцирано във военното разузнаване и ще е способ за стратегически шпионаж.

Това става ясно от проект на Постановление на Министерски съвет за изменение и допълнение на Правилника за устройството и дейността на Служба „Военно разузнаване“, публикувано в правителствената платформа за обществени консултации strategy.bg

Чрез въпросния нормативен акт се правят множество други промени, свързани със службата, включително и в длъжностните разписания.

Освен това подробно се урежда дейността на военното разузнаване, „свързана с отбраната на страната, защитата на националната и колективната сигурност от външни посегателства, рискове и заплахи и вътрешното ѝ функциониране“.

В мотивите на вносителите – Министерство на отбраната и военният министър, се отбелязва и, че „нанесените изменения и допълнения в Правилника засягат дейността на Службата, свързана с вътрешна сигурност, контраразузнавателно и оперативно осигуряване“.

Реклама

Промени са извършени в текстовете уреждащи организацията на работата на Службата, приемането, изпълнението и освобождаването от военна служба на военнослужещи.

Веднага след това се отбелязва, че чрез промените в Правилника се „добавя нов способ за извършване на стратегическото разузнаване, съгласно приложение № 3 (секретно), а именно разузнаване в киберпространството (киберразузнаване)“.

Зад гриф „секретно“ е скрито с какво ще се занимава въпросното киберразузнаване, какви правомощия ще има то, как ще действа, на каква правна основа, доколко ще може да влиза в личната сфера на хората и фирмите.

Иначе авторите на промените твърдят, че направените в Правилника за устройството и дейността на служба „Военно разузнаване“ промени „уреждат по-детайлно, недвусмислено и пълно устройството, функционирането и дейността“ на службата.

Твърди се, че има и промени в Класификатора на длъжностите във военното разузнаване, но и те са секретни.

Oтбелязано e, че за „изпълнението на проекта на постановление не са необходими допълнителни разходи, които да бъдат одобрени по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. за сметка на други бюджети по държавния бюджет“.

9 Коментара
 1. SPIELEN, SPIELEN ABER NICHT HEUTE.... казва

  АЗ? АЗ РАЗУЗНАХ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СЛЕД ПРИНУДИТЕЛНОТО МИ ОЗДРАВЯВАНЕ ОТ ПЕРИТОНИТ …. ( МАМА Е КАМЪК ! )

 2. Мариана Сумистката казва

  ТО И ВИЕ ПОЛУЧАВАТЕ ПОСТОЯННО НАПОМНЯНИЯ„ АМА НЕ ИМ ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ„ ОТРЕПКИ !!!

 3. МЪНА Б.Б. казва

  ЗА КАКВО МИСЛИИШ…. ? – ЗА ТЕБ, РАЗБИРА СЕ !

 4. Мариана Сумистката казва

  АЗ ПАК ХВАНАХ ПАКЕТА С ПОМОЩИ, НАЛИ БРЮКСЕЛСКА КУРВО ??

 5. Е „ СТИГА ДЕ казва

  КАТО ЦЯЛО, АЗ ПЪРВО “ ПОСЕТИХ “ ПОЛИЦИЯТА„ НО ТЯ БЕШЕ ЗАЕТА С РАЗПРЕДЕЛЯНЕТО НА ТЕРИТОРИИ И УКРИВАНЕТО НА УБИЙСТВАТА НА НЯКАКВИ ДАЛЕЧНИ СВИДЕТЕЛИ НА НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ…

 6. Мариана Сумистката казва

  БРЮКСЕЛСКАТА КУРВА КАТО ЧЕ ЛИ НЕ Е ВИЖДАЛА….. ПАКЕТИ С МЕРКИ !!!

 7. МЪНА Б.Б. казва

  ГЕША ВИКА: “ КАКО, РЯЗКО СЕ ОХАРЧИХ ЗА ТОВА- ОНОВА… ПОМАГАЙ !!! „

 8. " I WAS HERE " казва

  АЗ НЕ СЪМ ТУК„ ЗА ДА ОБИЖДАМ, АЗ СЪМ ТУК, ЗА ДА ТВОРЯ ….

 9. Триморец.бг казва

  A SUPER-компютъра на ДС Стоян Марков дето струва 2 МИЛИОНА лева и праща секретни информации за ТАЙНИТЕ на НАТО на сървари в подМОСКОВИЕТО
  КОЙ ЩЕ разследва
  ВКР-то на България е бъгнато и пробито отвсякъде
  ВКР-то ГЪМЖИ от РУСКИ ШПИОНИ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.