„Демократична България” внесе 3 закона в полза на Иво Прокопиев

18 8 353

Пет законопроекта са внесли в първия ден на Народното събрание от „Демократична България”, като 3 от тях са свързани пряко с развитието на ВЕИ бизнеса на издателя „капиталец” Иво Прокопиев.

Първият проект е Закон за енергията от възобновяеми източници в морските пространства. Вторият е промени в Закона за устройство на територията. И двата облекчават режима за собственици на сгради, които искат да изграждат ВЕИ инсталации за собствени нужди, показа проверка на „Филтър”.

Третата инициатива на „Демократична България” е изменения в Закона за енергетиката, с които инвеститори във ВЕИ централи ще се присъединяват по-лесно към електропреносната мрежа.

И трите законопроекта ще облагодетелстват пряко компанията „Соларпро Холдинг- на Иво Прокопиев, твърдят запознати с бизнеса и пречките в законите пред него.

„Соларпро Холдинг” е част от структурите на бившия собственик на „Каолин” и добър приятел на бившата управленска коалиция. Те произвеждат соларни панели и вятърни електроцентрали, каквито първият им законопроект предвижда да се сложат в морската акватория на България.

Реклама

Другите законопроекти значително ще улеснят бизнеса с ВЕИ на Прокопиев. Има пряка връзка между „Демократична България“ и „Соларпро Холдинг“.

Юри Катанов е фигура в ДБ и пряко подчинен на Иво Прокопиев

Точно през нея прозира конфликт на интереси, показа проверка на „Филтър”. Фирмата е на Иво Прокопиев, но в съвета на директорите е Юри Катанов. Той е приближен на големия бос и участва в повечето му по-значителни фирми.

Същият Юри Катанов е учредител на „Да, България” през 2017 година. Тогава е избран и в Националната контролна комисия на партията, която днес е основата на коалиция „Демократична България”.

Юри Катанов от ВЕИ мастодонта .Соларпро холдинг“ е и един от най-щедрите дарители на „Да, България”. От 2017 година е внесъл в сметките на парят общо 69 хиляди лева. Показва справка от финансовите отчети на партията. Най- много – 60 хиляди лева, Катанов внесъл по сметките на партията на Христо Иванов преди парламентарните избори 1 юли миналата година.

18 Коментара
 1. МИНА УРУГВАТА казва

  СТИГНЕ ЛИ СЕ ДО БОЙКОТ„АЗ СЪМ ПЪРВАТА„ КОЯТО ЩЕ БОЙКОТИРАМ ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ СВИНЕ !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ВСЕ СЪМ СИ МИЛСИЛА„ ЧЕ ДАНЧО ЛЕЧКОВ Е НА ЕДНА КРАЧКА ДА ПРИДОБИЕ “ ШАТО АЛПИА “ КАТО ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН !!!

 3. ГОРЕЩ ВЕТАР казва

  ПРИНЦИПНО, МЕНЕ НЕ МЕ Е СТРАХ ОТ СТАРОЗАГОРЦИ, ЗАЩОТО СЪМ ЯЛА БОЙ ПО НИКОЕ ВРЕМЕ И ПО ПИЖАМА, ТАКА ЧЕ МИ ВЗЕХА СТРАХА….

 4. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  СТИГА С ТИЯ НОЖОВЕ„ ДА НЕ ВИ ПОКАЖА НЕЩО ПО- КАТАСТРОФАЛНО….

 5. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  АММ, АЗ ВЕЧЕ СЪМ ВИ ИДЕНТИФИЦИРАЛА ПРАВНО КАТО УТАЙКАТА НА 21 ВЕК….

 6. Мариана Сумистката казва

  МИСЛЯ„ ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАМЪЛЧИТЕ„ ДОЛНИ МЪРШИ, ЗАЩОТО С НАЙ– ГОЛЯМ КЕФ ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ ЕДИН ЕРГОНОМИЧЕН КЪРШУМ МЕЖДУ ЧИСТАЧКИТЕ…..

 7. Мариана Сумистката казва

  САМО ДА ВИ ИНФОРМИРАМ, ЧЕ БИОЛОГИЧНИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ИНДИВИДА СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВОДЕЩИ, ОТРЕПКИ, ТАКА КАКТО И НЕГОВАТА ГРАМОТНОСТ !!!

 8. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЩЕ ВИ РАЗОЧАРОВАМ ЛИ, АКО ВИ КАЖА„ ЧЕ СТЕ САМО РАТИФИКАЦИЯ НА ИСТАНБУЛСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ОТНОШЕНИЕ НА СОЦИАЛНИЯ ВИ ПОЛ, НО ВСЕ ПАК ПОДЛЕЖИТЕ НА СЪДЕБЕН ПРОЦЕС ??

 9. Мариана Сумистката казва

  КЪЛНА СЕ „ ЧЕ НА ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ ОТРЕПКИ ЩЕ ИМ СЕ ПРИИСКА ДА НЕ СА БИЛИ НА ВЛАСТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА НЯКОИ УТОЧНЯВАЩИ СЕ ТЕХНОЛОГИИ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА С ОТНЕМАНЕ НА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ.

 10. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ДА НЕ ВИ НАПРАВЯТ СПЕШНО ФОНДОВЕ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ПЕРДЕТА В ГЕРМАНИЯ….

 11. ШСА СЕТИШ казва

  ЗДРАВИЯТ ГРЪБНАК СИ МИ Е ПО ПРИРОДА„ ОТРЕПКИ, ТАКА ЧЕ ЩЕ ВИ ИЗПРАТЯ НЯКОЯ РЕЗАЧКА НА ФОНДОВЕ„ ВЕДНАГА „ ЩОМ МОГА….

 12. ВЕРА МАРИНОВА КОЮМДЖИЕВА казва

  ПУСНИ ! ШАТО АЛПИА ГО ПРЕВЗЕХМЕ СЪС СКОК “ ДВОЕН ТУПУП “ . ХЕМ КОКТЕЙЛИ, ХЕМ КОМУНИСТИЧЕСКИ ЛУКС….

 13. QUEEN MARGARET казва

  КАТО ЦЯЛО СПРЯХТЕ ДА ПОДХВЪРЛЯТЕ НАУЖКИМ ОБИДИ КЪМ СЕБЕПОДОБНИТЕ, ЗА ДА ЗАБЛУДИТЕ ОВЦЕТЕ. АХАХА, ПО ИРОНИЯ ВЕЧЕ ОБИДИТЕ КЪМ ВАС ИДВАТ ДИРЕКТНО ОТ ТЯХ….

 14. ГЪДА ОТ СИМИТЛИ казва

  ТАКА КАТО ГЛЕДАМ, ЛЮБИМАТА ДУМА НА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ Е “ ЧЛЕН „…

 15. Lucid & Ferrous казва

  По тироида ще ги разпознаете.

 16. Триморец.бг казва

  Битува всеобщо мнение че ПРОКОПИЕВ е едва ли не най-големия схемаджия с ВЕЙ централи и соларки
  ДА ама НЕ
  НАЙ-едрия и голямия ЕДНОЛИЧЕН собственик на ВЕЙ И СОЛАРКИ е Правешкия тарикат КГБеец ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ ГЕПИ груп
  ЗЛАТЕВ през бущони притежава цели 6 броя ВЕЙ ПАРКА и ТОЧИ огромни суми от бедните бг потребители овце -балъци.ЗЛАТЕВ е пръв авер на БОКО и негов ментор наставник в схеми и КРАЖБИТЕ
  На ВТОРО място е банкерката ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА/ЦЕЦА Секса/която отново е близка до мафиота капо ди тути капото БОКО/
  И чак на трето място е Иво Прокопиев

  НАЙ-големия СОЛАРЕН парк е парка в първомайското с.КАРАДЖАЛОВО
  1200 ДЕКАРА -62 МЕГА ВАТА соларки струващи колосалните 350 МИЛИОНА ЛЕВА Парка в първомайското с.Караджалово е собственост на САУДИТСКИ арабски шейх СЮЛЕЙМАН ал МУХАДИБ собственик на АСWА Powerгл.акционер в SAUDI Arabian-BRITISH Bank/SABB/ която е дъщерен бранд на HSBC bank
  HSBC Bank е БАНКАТА в ковто мафиота БОО ПЕРЕ откраднатия от бг народ кеш от далавери и асвалт
  Други дъщерни брандове на HSBC ca турските Demirbank T.A.S Garantibankaasi и ЛИВАНСКАТА LGB-Lebanon Gulf Bank -банката за която БОКО изнесе МИЛИАРДИ с правителствен самолет за ЛИВАН и Дубай и ТУРСКИЯ ВАКЪФСКИ фонд“CRESCENT capital“/Капитал на Полумесеца-С*/.
  Парка бе официално открит 2011 ЛИЧНО от мафиота бандит БОКО който съща има дялове и % в парка в Караджалово
  Много малки дялове имат и бившия кмет на ХАСКОВО и сина му както и МОСВ министърка на БОКО
  Бившия кмет н ХАСКОВО е масон и близък с кмета на английския град ЛЕСТЪР-висш английски МАСОН 33-та степен който пък е ГЪСТ с шейха на КАТАР и арабски шейхове от ОИС-Организация за ИСЛЯМско Сътрудниество
  ВАКЪФИТЕ са о-я на турските радикални ИМАМИ,същите държат 30% от ТУРСКИЯ ВПК-Военно Промишлен Комплекс-ТУБИТАК-РОКЕТСАН-АСЕЛСАН.Така ако турските ВПК продаде ДРОН,пушка ,патрон в чужбина всеки трети ДОЛАР отива в джоба на радикалните ТУРСКИ имами.
  Същото и с ВЕИ парка в с.Караджалово всеки трети лев -евро -долар изкаран от джоба на бедните бг данъкоплатци ОТИВА в сметките на ТУРСКИТЕ ВАКЪФИ които с тези пари ФИНАНСИРАТ строеж на ДЖАМИИ ,пропАганда на радикален ислям,финасиране на терористи от ИДИЛ
  Така с помоща на БОКО бг данъкопплатци НАЛИВАТ кинти и пари в ИСЛЯМСКАТА пропганда и ИДИЛ

  Другия ЕДЪР играч на БГ пазар е AES /Контур глобал които държат 270 ПЕРКИ за ТОК в ДОБРИЧКО АЕS може да е американска по регистрация но зад КОНТУР Глобал стоят БОКО/ЦЕЦА Секса/Костов драгалевския мангал и кръга около покойния ДС генерал Гоцев

 17. ИВайло казва

  Спонсора трябва да се уважава 🙂

 18. Димо казва

  Не се наядоха тея схемаджии, не стига че тровят обществото с идеите си и грешно поднесена информация, сега и народните пари ще вземат

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.