Война! Румен Радев измества Корнелия, БСП изпада в будна кома

16 17 251

Кръгове, гравитиращи около президентството, все по-отчетливо работят за нов политически проект, който да е нещо много по-сериозно от патерица на Румен Радев.

Това разкриват за „Филтър” два независими един от друг източника, които досега винаги са били много точни с анализите на събитията.

Както вече писахме, Атанас Пеканов е лицето, което засега е сочено като най-вероятен лидер на бъдещата формация.

Със сигурност на много високи позиции в нея ще бъдат още двама души, които се приемат твърде положително от левите кръгове в България – служебният правосъден министър Крум Зарков и евродепутатът Иво Христов. И това съвсем не е случайно.

Целта е в един момент цялото ляво пространство да се обедини около партията на Радев, а не около БСП, както по дефиниция се случваше през последните три десетилетия след събитията на 10 ноември 1989-а.

Според социолози, които са правили неофициални сондажи по темата, ако Румен Радев създаде днес свой политически проект, той би индексирал подкрепа в рамките на 22-26%.

Последното показва, че неродената все още президентска партия би имала всички реални шансове да стане първа политическа сила.

Анализатори смятат, че при такова развитие на събитията може да се стигне до още по-сериозен резултат за проекта „Дондуков” 2. Това изнервя лидерите на две от основните политически сили, представени в сегашния парламент – „Продължаваме промяната” и БСП.

Реклама

И двете партии са потенциални сериозни донори на електорални маси, които биха се пренасочили към новия проект. Не е тайна, че Кирил Петков и Асен Василев отдавна гравитират към левия електорат.

Дори в предизборната надпревара за 48-ия парламент успяха да ядосат БСП, крадейки открито социалната й програма и присвоявайки я безцеремонно.

Това извади от равновесие Корнелия Нинова и нейния антураж. Гласовете от „Позитано” срещу некоректното присвояване на заслуги и на идейни платформи зачестиха, а от седмица насам лидерът на БСП и нейните доскорошни приятели Кирил и Асен открито не могат да се гледат.

Не ѝ е никак лесно на Корнелия Нинова, която в същото време воюва и с друг враг в лицето на Румен Радев. Именно многобройните фронтове отслабиха БСП и я маргинализираха толкова много, че на следващи избори се прогнозира резултат от под 200 1 хил. гласа, което практически означава, че партия та се намира в будна кома.

Стратезите около президента искат да се възползват точно от лошата кондиция на столетницата и да я превърнат в бъдещ по-малък и не толкова важен партньор на очакваната нова голяма лява формация.

Впрочем, подобна роля е отредена и за „Продължаваме промяната”, която дотогава трябва да се сдобие с нов и по-предвидим лидер от Кирил и Асен.

За бъдещето на БСП от голямо значение са поведението и бъдещите творчески намерения на доскорошния лидер на европейската левица Сергей Станишев.

Според мнозина неговите изяви през последните седмици показват, че на бившия лидер на социалисти съвсем не му е безразлично, че БСП запада със страшна сила под ръководството на Нинова.

И няма да е изненадващо, ако в обозримо бъдеще именно Сергей стане проводник на очистителни процеси за Столетницата.

16 Коментара
 1. АДАШ НА АДАША СИ Е ВРАГ !!! казва

  АЗ СЪМ ЗАЕЛА„ КАКТО ВИНАГИ ЯСНИ ГЕОГРАФСКИ И ПОЛИТИЧЕСКИ ПОЗИЦИИ ОТНОСНО НЕРАЗБИРАТЕЛСТВАТА НА ЮНАТА СЪСЕДКА С АВСТРАЛИЯ. МИСЛЯ, ЧЕ НИКОЙ В ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ НЯМА ДА ЧУЕ ВИКОВЕТЕ ЗА ПОМОЩ НА ВАРВАРИТЕ. ТАКА КАТО НИКОЙ НЕ ЧУ НАШИТЕ ВИКОВЕ.

 2. ИСТИНАТА казва

  Добре де, а КАКВО ПРАВИМ с ЮМРУКЪТ на Радев, с ИСТИНАТА за: КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, „Белене“, Барселона, Капитан Андреево,………………………., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ „герб“ и ЯТАЦИ???? Ще ги ЗАБРАВИМ????!!! Ако е така, ПО-ДОБРЕ да ЗАБРАВИМ Радев, НЕЗАБАВНО!!!

 3. АЙДЕ ПАК казва

  МОМЧЕТАТА !!!

 4. Мариана Сумистката казва

  В 15: 38 НА 27. ОКТОМВРИ 2022 ГОДИНА ДЕНИС ХЕРАКОВИЧ ИЗМЕСТИ ВСИЧКИ В КЛАСАЦИЯТА ПО ЕДНА– ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА: НАЙ– БЕЗЗАЩИТНАТА ЖЕРТВА НА ДЕМОНИЗАЦИЯТА.

 5. Мариана Сумистката казва

  ДАДОХ НА КУРВИТЕ ВСИЧКО, КОЕТО СИ Е ТЯХНО, ПАПА„ НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ !!!

 6. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  АМЕРИКАНСКИ МЪРШИ, ALLIAH ПЪТУВА С МЕН ЗА АВСТРАЛИЯ…. НИМА ЩЕ Я ВЪЗПРЕТЕ ??

 7. A- ha - ha ! казва

  ЩО СТЕ ТОЛКОВА ГРОЗНИ И ПРОСТИ„ МА….??

 8. МИА УРУГУАТА казва

  МОЖ“ ДА СИ ПРОДЪЛЖАВАТЕ С ПЛАСТИЧНИТЕ ОПЕРАЗИИ, НЕ МИ ПРЕЧИТЕ….

 9. КОЯ Е КАКАТА? казва

  АЗ СА ВКЛЮЧИХ В ЗАЩИТА НА ДАНЧО ЛЕЧКОВ ВЪВ ВРЪЗКА С ПОЗИЦИИТЕ МУ НА ФУТБОЛНИЯ И ПОЛИТИЧЕСКИЯ ФРОНТ И ИСКРЕНО СЕ НАДЯВАМ ПОЗИЦИИТЕ МУ ДА СЕ ЗАДЪРЖАТ…

 10. Мариана Сумистката казва

  ТОЙ БОЙЧЕТО ЩЕ ПОЛУЧИ ЗА СЛЕДВАЩИЯ РОЖДЕН ДЕН ВИСОКОКАЧЕСТВЕН ТЕНИС КОРТ. КЪЛНА СЕ В ИСУС !!!

 11. Е „ СТИГА ДЕ казва

  МДА… СИГУРНО ТАКЪВ КАТО НА ДАНЧО ЛЕЧКОВ В ЛЮБИМИЯ МУ СПОРТ ПАЛАС !!! ЗЛАТО„ ЗЛАТО И ПАК ЗЛАТО….

 12. Мариана Сумистката казва

  АЗ? АЗ СЪМ РЕДОВЕН КЛИЕНТ НА СПОРТ ПАЛАС В СЛИВЕН.

 13. Египетската казва

  ЗА НИЩО, ДАНЧО! РЕСПЕКТ – ХОТЕЛЪТ СИ Е ТВОЙ…

 14. ЕЙ МА НА– БЕЗ ЦЕНЗУРА! казва

  МИСЛЯ, ЧЕ ИМ Е ИЗГОДНО ДА ЗАМЪЛЧАТ, ЗА ДА НЕ ИМ ОТВОРЯ ВРАТИТЕ НА СВЕТИ ПЕТЪР….

 15. Мариана Сумистката казва

  ВЗЕМИ КОЙТО ИСКАШ С ТЕБ, АМА ТИ САМИЯТ СИ ПОД БОЖИЯ КУПОЛ ОТ СЕГАШНИЯ МОМЕНТ.

 16. аааааа казва

  Никакво БСП няма да измести Радев, гледайте си работата!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.