Гешев е новият спасител! Прокурор №1 трасира пътя си към партиен лидер с „битка с мафията”

18 9 367

Иван Гешев ударно трасира пътя си към политиката. Прокурор №1, за когото първо Narod.bg разкри, че има планове да оглави своя партия в националистическия спектър с опорката, че той единствен се бори с мафията, потвърди публикацията ни с конкретни действия.

Всяка Окръжна прокуратура ще има специален отдел за борба с организираната престъпност, а приемните на административните ръководите се отварят отново за срещи с граждани.

Това са част от мерките, които Гешев начерта за справяне с твърдения от него бум на престъпността на Национално съвещание на обвинителите, провело се на 25 октомври, съобщиха от държавното обвинение.

Както досега Гешев не цитира никакви конкретни данни за ръста на престъпленията, но повтори тезата си, че положението се е влошило след закриването на специализираното правосъдие.

Според новият борец №1 срещу престъпността се връщат форми на бандитизъм, за които се смятало, че са изчезнали. „Причините са комплексни, сред тях е липсата на разбиране у ръководствата на някои институции за това що е държава и държавност.

Резултатът от войната срещу съдебната власт, законодателният волунтаризъм и експериментите с правото е това, което виждаме – никой не е застрахован, че докато се движи по тротоара някой пиян или дрогиран шофьор няма да му причини телесна повреда или смърт.

Реклама

Виждаме мигрантите, виждаме какво се случва с ръста на телефонните измами“, заяви пред прокурорите и следователите Иван Гешев.

Главният прокурор поиска от депутатите в 48-ото Народно събрание с писмо до всеки един от тях работа за дълбока съдебна реформа. Повечето партии в парламента се обединяват около искането за неговата оставка, без бившия служебен премиер Стефан Янев, който е председател на най-новата партия в Народното събрание – „Български възход“.

На 25 октомври, вторник, бившият служебен премиер се срещна с Гешев, за да му каже, че не иска неговото оттегляне, а напротив – предложи верен партньор. По време на вчерашната среща пред Янев и депутатите от парламентарната му група, Гешев повтори в голяма степен същите твърдения, които заяви и днес пред Националното съвещание на прокурорите.

Гешев предлага „с оглед извършен анализ и оценка на зачестилите престъпления по направленията организирана престъпност, разпространение и трафик на наркотични вещества, мигрантски натиск“, „телефонни измами“, както и корупция „по високите етажи на властта“ да се формират съвместни екипи от прокурори, агенти от ДАНС и служители от МВР, които да „гарантират активната и функционална работа срещу извършителите на подобни престъпления“.

„Ще се предложи създаването на съвместни екипи между прокуратурата, МВР и ДАНС, които да анализират, оценяват и осъществяват постоянен мониторинг на наличните данни за посочените престъпления.

Тези екипи в спешен порядък ще организират и провеждат съответните действия съгласно функционалната компетентност на всяка от институциите“, предлага още Гешев.

Гешев обяви още, че във всяка Окръжна прокуратура ще има отдел за разследване на организирана престъпност и корупция, както и че ще се отворят отново приемните за граждани към всеки административен ръководител.

18 Коментара
 1. М.А.Б. МИСИС АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ казва

  ДОЙДЕ ЛИ КРАЯТ НА ВЕЩИЦИТЕ И ВЕЩЕРИТЕ ???

 2. PARACADUTE казва
 3. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  СИНХРОНИЗАЦИИТЕ СА НАСЛАДА ЗА ПУБЛИКАТА, ИЛИ …??

 4. HOTEL CALIFORNIA казва

  АЗ ВСЕ СЪМ СИ МИСЛИЛА„ ЧЕ РАЗВОДИТЕ ВЪРШАТ ДОБРА РАБОТА„ НО ИЗГЛЕЖДА„ ЧЕ ГНУСНИТЕ ДЕМОНИ НЕ МИСЛЯТ ТАКА….

 5. БАЛКАНСКИ ХОРОР ООД казва

  ТОЯ ГЕОРГИ С ГОЛЯМАТА УСТА КАК ГО МРАЗЯ…..

  МЪЖКОТО НЕ МУ Е ЧУЖДО, А ПЕДЕРАСТИТЕ ГО ОТБЯГВАТ….

 6. КРИТИКУВАЙ И ОЖИВЕЙ казва

  КАЖИ МУ ПЕДЕРАСТ И НЕ ГО ОБИЖДАЙ ПОВЕЧЕ.

  А ГОШО КЕХАЙОВ, КАТО МЕН, МЪЖКАРАНАТА ЛАЙНО СИ БЕШЕ И ЛАЙНО СИ ОСТАНА; НЕДОСТИЖИМ ДИАМАНТ В КОРОНАТА НА ИСУС.

 7. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЩО МИ СЕ СТРУВА„ ПЕДО БАЛКАНСКИ„ ЧЕ ЖЕНАТА НА ГОШО КЕХАЙОВ БЕШЕ КАСИЕРКА„ ПРОДАВАЧКА НА БИЛЕТИ В ЦИРКА …..

 8. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЕДНА ВМИРИСАНА ГУЩЕРКА ЗАРАЗИЛА НА ВРЕМЕТО БОЙЧЕТО С БОТОКС И С …. НЕЩО ДРУГО….

 9. МИА УРУГУАТА казва

  А ПЪК ОНАЯ ЕКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА„ СЪДЕБНАТА МИНИСТЕРКА„ ИЗДЕЙСТВАЛА СНИМКА НА ГОШО КЕХАЙОВ БЕЗ БРЪЧКИ !!!

 10. ВЕЛИК Е КОСМОСЪТ„ ВЕЛИК казва

  НЕ БЕ„ ПАПЕ„ АЗ СИ ТЪРСЯ МАЕКЕН ЗА СКОК БЕЗ ПАРАШУТ„ КОЙТО ДА ПАДНЕ И ДА НЕ СЕ СЧУПИ….

 11. МИА УРУГУАТА казва

  А ИМАМ ЧУВСТВОТО„ ЧЕ ЩЕ Я ПОХАРЧАТ ПРЕ ССУКАТА, ЗАЩОТО Е ПО– НЕСТАНДАРТНА !!!

 12. Мариана Сумистката казва

  ВСЕ ПАК, НЕ ВСИЧКИ СТРАНИ ИМАТ ТАКИВА ГОЛЕМИ ПРАВОСЪДНИ ПРОБЛЕМИ, КАТО БЪЛГАРИЯ И ГЕРМАНИЯ…. ДАЖЕ АВСТРИЯ НЕ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ….

 13. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  АЗ ИМАХ ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ В ЕДНИ СНИМКИ НА АВСТРИЙСКА ТЕРИТОРИЯ, НО СЕ ОКАЗА, ЧЕ НЕ СЪМ БИЛА ДОСТАТЪЧНО ГЛАДНА, ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАМ ДОБРЕ НА ТЯХ….

 14. АЛИ БАБА И ШЕСТИЦАТА казва

  ПРИНЦИПНО, ОЧАКВАМ ГОЛЯМО ДАРЕНИЕ ОТ АВСТРИЙЦИТЕ„ МОЖЕ БИ В ЦЕНТЪРА НА ВИЕНА„ ЗА ТРИМА ДУШИ, ВЪВ ВРЪЗКА С ЕДНИ ФИЛНИ НА ПАРАМАУНТ ПИКЧЪРС…

 15. THE DOER казва

  НЕ БИХ КАЗАЛА, ЧЕ НИКОГА НЕ СЪМ СЕ ЧУВСТВАЛА КАТО БРЕМЕННА ШВЕЙЦАРСКА КРАВА„ НАПРОТИВ !!!

 16. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  АЗ КАТО ЧОВЕК, КОЙТО ХАРЕСВА АВСТРИЯ ИМАМ ИНТЕРЕС ТЯ ДА ОСТАНЕ БЕЗМИТНА ЗОНА ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ.

 17. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ПРОСТО ОБЯСНЕТЕ НА МРЪНКАЛНИЦИТЕ„ ЧЕ ИЗНУДВАНЕТО Е ГРЯХ„ ОТРЕПКИ !!!

 18. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ЕЙ НА- КАТО ПАПЕТО,: “ АЗ ИМ КАЗАХ ДА СИ ПАСАТ КРОТКО ТРЕВА….“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.