Нова схема: ГЕРБ оставя на тъмно родния град на Евелин Банев – Брендо

0 16 837

Мнозинството в Общинския съвет в Тополовград, доминирано от ГЕРБ, постави родния град на топ мафиота Евелин Банев – Брендо пред трудната дилема – или да остави гражданите на тъмно, или да съкрати десетки общински служители.

Благодарете на ГЕРБ: Тополовград е сред най-западналите населени места в България

За трети пореден път съветниците отхвърлиха внесена от кмета Божин Божинов докладна записка за вземане на заем за изграждане на фотоволтаици. Целта е да се намалят разходите за електроенергия в общината.

Никой от неподкрепилите това предложение не изтъкна сериозни аргументи против тази инвестиция.

Общинският съвет в Тополовград е под ботуша на ГЕРБ

Докладната на Божинов бе разглеждана на редовната сесия на съвета, но се оказа, че в нея има непълноти. След това тя бе преработена от председателя на Общинския съвет Пламен Минчев и внесена отново на извънредната сесия, но отново не получи подкрепа, пише „За истината”.

Реклама

Съветниците, които не гласуваха за създаването на фотоволтаичен парк в Тополовград, бяха от групите на ГЕРБ, БСП, Тодор Коджаманов и Наско Карагеоргиеов от БДЦ.

В момента Карагеоргиев изгражда фотоволтаици за нуждите на собственото си дружество, но не подкрепя създаването на общински парк.

В същото време Общинският съвет в съседния град Гълъбово гласуваха за поемането на дълг, с който да бъде изграден общински фотоволтаичен парк.

На последната си сесия съветниците одобриха заема за реализация на инвестиционен проект „Изграждане на фотоволтаична система на територията на Община Гълъбово”.

Максималният размер на заема е до 2.7 млн. лв. Срокът на погасяване е до 10 години,а на главницата  ще има 12 месеца гратисен период. Той ще се обслужва от собствени приходи на общината и обща изравнителна субсидия.

Общинският съвет в Тополовград възложи на кмета Николай Тонев да проведе процедура за избор на финансова институция, която да осигури необходимото финансиране.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.