МЪЛНИЯ: Още 8 обвинени за ГЕРБ грабежа на милионите от „Хемус”!

4 17 533

Обвиняемите по делото за източените милиони от строителството на АМ „Хемус“ по времето на ГЕРБ вече са станали 9, съобщиха БНР и bTV, които се позовават на свои източници.

До момента нито от прокуратурата, нито от МВР потвърждават информацията. Част от хората, които вече са привлечени към наказателна отговорност, днес са били извикани в ГДБОП , където са им повдигнати обвиненията.

Заради делото за източените милиони от строителството на АМ „Хемус“ се стигна до сблъсък между прокуратурата и МВР.

Държавното обвинение привлече към наказателна отговорност шефа на ГДБОП Калин Стоянов за натиск върху магистрати. Според прокуратурата той си е позволил с „неподходящ тон“ да иска от наблюдаващите прокурори да разпитат обвиняемия Борислав Колев, който заявил, че е готов да съдейства срещу споразумение.

Борислав Колев беше обвинен през декември м.г. за пране на 53 млн. лева от строителството на „Хемус“. Първоначално мъжът беше оставен в ареста, където е поискал да съдейства на разследването, като посочи имена.

„Искам да предам съобщение от името на брат ми.

Той би желал лична среща с вътрешния министър Бойко Рашко и, ако прецени, Иван Гешев, тъй като брат ми разполага с информация от съществено значение по повод разследването.

Реклама

Смятам, че никой не мисли, че брат ми е крайният получател на тези 53 млн. лева. 

Отговорете си, след като става дума за такива мащаби. Дайте си сметка за хората, интересите и влиянията, които са замесени. Няма да бъда по-точен”, заяви пред медиите Иво Колев, който е брат на обвиняемия.

След конфликта на наблюдаващите прокурори по делото „Хемус“ с разследващите полицаи от ГДБОП и техния началник Калин Стоянов, двама от тримата магистрати си направиха отводи. Те обаче не бяха приети от Софийската апелативна прокуратура.

Оттам обясниха пред „Сега“, че след като са се запознали „с изложените в самоотвода факти и мотиви, както и с материалите, съдържащи се в преписката“, не са установили да има законово основание за отвод. НПК казва, че по едно дело не може да работи прокурор, който „може да се счита предубеден или заинтересован пряко или косвено от изхода на делото“.

Събраните доказателства по делото за пране на пари от строителството на АМ „Хемус“ сочат, че е налице добре организирана и планирана схема, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции.

До това заключение достигна Софийският градски съд. „От наличните и проверени доказателства може да се направи извод за съпричастност на обвиняемия към престъплението.

Не са налице нови доказателства, които да оборват този извод, дори са събрани още доказателства, че е налице добре организирана и планирана схема за пране на пари, в която са взели участие и хора на високи държавни позиции“, казва съдът.

4 Коментара
 1. ОТ ВИСОТИТЕ казва

  ВСЕКИ ДЕН СЕ ПИТАМ: ДА НЕ БИ СЪДЕБНИЯТ СЪСТАВ НА СЪДА ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ДА Е ПОЛУЧИЛ НЯКАКВО НАТРАВЯНЕ С ТЕЖКИ МЕТАЛИ, ЗА ДА НЕ РАЗГЛЕДА ДЕЛОТО НА НЕЗАКОННО ИЗНУДВАН ЧОВЕК, КОЙТО ЗНАЕ ФРЕНСКИ ЕЗИК И ИМА СОЛИДНА ПРАКТИКА НА АДВОКАТ ЗАД ГЪРБА СИ; КОЙТО ЕДИНСТВЕНО ЖЕЛАЕ ДА ЗАПАЗИ СИНА СИ ОТ ЖИТЕЙСКИ СЪТРЕСЕНИЯ В ЕДНА ТЕЖКОБОЛНА СТРАНА …??

 2. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ДОКОЛКОТО ЗНАМ, мОЯТ БАЩА Е ОТГЛЕЖДА РЯДКА ПОРОДА ЖАБИ И Е БИЛ ОБВИНЕН В МАЛОУМИЕ…

 3. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  БОКЛУЦИ, ВИЕ ПРИНЦИПНО СТЕ ОСЪДЕНИ НА 300 МИЛИОНА ЕВРО ЗА ФАШИСТКИТЕ ЗВЕРСТВА„ ПРИЧИНЕНИ САМО НА МЕН. ЕДНА НАПЪЛНО РЕАЛНА СУМА КАТО РПИСТЪПЯ КЪМ УСТАНОВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ ФАКТИ, СМЪКВАНИЯ„ СВЛАЧИЩА И ЧЕРНА СХЕМА, КОЯТО НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС АНТИЧОВЕШКИТЕ СХЕМИ ЗА УНИЩОЖЕНИЕ…

 4. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА БЪЛГАРИЯ КАТО ЦЕНТЪР НА ФАШИСТКИТЕ ДЕЙСТВИЯ.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.