ГЕРБ нашари Пловдив с ликове на Путин и слугите му Бойко и Доган (СНИМКИ)

4 9 397

Стотици чуждестранни туристи се дивят на фотографии на руския президент Владимир Путин в сърцето на Пловдив и недоумяват какво правят негови портрети на Главната улица, пише „Под тепето“. Инициативата се спонсорира от общината, управлявана от ГЕРБ кмета Здравко Димитров – Зико, който покани Елеонора Митрофанова за почетен гост на Деня на Съединението.

Компания на Путин правят и неговите слуги у нас – Бойко Борисов и Ахмед Доган.

„Чужденци ме накараха да преведа защо на първа линия, до Римският стадион в Пловдив, е ухилен Путин с още някои”, разказва пловдивчанка, разхождала гости от Европа.

Освен туристите и местни хора също изразяват гласно възмущение, преминавайки оттам. Те смятат, че се търси провокация, или пък организаторите умишлено употребяват като маркетингов трик фотографии с лидера на страна-агресор, обявила България за неприятелска държава.

Интересно е решено водещото пано. В срещуположния – ляв ъгъл, стои историческия кадър със сълзите на Соломон Паси при приемането на България в НАТО

На заглавното табло на ретроспективната документална изложба „20 години БГ ПРЕС ФОТО* в ПЛОВДИВ“ в долния десен ъгъл е позициониран кадър от 13 ноември 2010 година.

На него е запечатан моментът, когато тогавашния премиер Бойко Борисов подари куче от породата българска каракачанка на тогавашния си колега от Русия, при посещението му в страната ни.

Кучето се казва Бъфи, но това не е първоначалното му име. Палето заминава за Русия като Йорго, но Путин организира общонароден конкурс за това как да бъде кръстено кученцето. Надпреварата печели малкият Дима Соколов от Москва, който става кръстник на българската овчарка.

Реклама

Ето как е изглеждал Бъфи само 3 години по-късно

През май тази година лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов лансира друга версия за кучето-подарък, по време на извънреден брифинг за цената на газа. Той коментира обвиненията на Лена Бориславова, че е подарил кученце на Владимир Путин.

„И сега се лигави една като обяснява за кученцето и газта. Не ви ли е срам, бе? Правили сме го за народа, за хората, хората обичат кучета в България“, каза той.

„Сега вие гушкате шпицове, малки, такива-онакива, дето не мяза много… кокер шпаньоли, болонки, а нямаше българско куче. И като дойде Путин, тогава беше премиер, неговото, което взе, го гледа и направо му се хвърли в краката. Той го взе, гушна го и така го взе. Аз му казах: „Ако ще го гледаш, ти го давам,“ разказа Борисов. „Иначе ги обичам като деца, няма да ти го дам“. Той ми вика: „Обещавам, че ще го гледам“ – нека да ме опровергае.“

Интересно е решено цялото водещото пано на изложбата. Прави впечатление, че в срещуположния – ляв ъгъл, стои историческият кадър със сълзите на Соломон Паси при приемането на България в НАТО.

*Фондация „БГ Прес Фото“, която е организатор на изложбата, е създадена през 2006 година. Целите на фондацията са подкрепа на българската фотожурналистика, популяризиране на високите стандарти в професията, обучение на професионалисти и любители, организиране на изложби и лекции, документиране на историята на българската фотожурналистика и съхранение на визуалната памет.

Изложбата „20 години БГ ПРЕС ФОТО в Пловдив“ е част от програмата на Есенен салон на изкуствата и се реализира благодарение на финансовата подкрепа на Община Пловдив, управлявана от кмета на ГЕРБ Здравко Димитров – Зико и може да бъде разгледана до 30 октомври. Тя съдържа още 5 кадъра с Владимир Путин.

Припомняме, че наскоро друга изложба в рамките на Седмицата на съвременното изкуство, на същото място, предизвика масово възмущение и бе премахната.

4 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Е, не случайно ни наричат идиотите на Европа.

 2. АЗ ПИХ КАФЕ В КАН, ИСКАМ И ТИ !!! казва

  ЖЕНА МИ МИ КАЗА, ЧЕ СТРУВАМ СКЪПО И КАЗА ДА СТОЯ НАДАЛЕЧ ОТ ДОНОПРОБНИ КРЪЧМИ.

 3. Шилов казва

  Измекяр.

 4. Uncle SAM казва

  По скоро западните туристи се питат и се плашат от ГИГАНТСКАТА СТАТУЯ на АЛЬОША -руския войн която се извисява АД главите на 330.000 пловдивчани
  Подобни ИДОЛИ с такива чудовишни размери на 5ет сграда има само в Индия,Китай,Тайланд
  Ма НЕ трябва да се учудваме Пловдив е града на другаря ГЕОРГИ ГЕРГОВ -почетен КОНСУЛ за РФ-РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
  Другаря ГЕРГОВ е церемониал мастур /ШЕФ/ на прочутата ковачница на кадри Местната МАСОНСКА ЛОЖА -Слънце 036
  Пловдивската ложа която е под светлината на РУСКИТЕ МАСОНСКИ ЛОЖИ
  ложа “Пушкин“-Москва и ложа “Новоя Астрея“-Петербург
  И в 2-те руски ложи гъмжи от депутати на Руската дума и службите ФСБ

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.