Влизаме във войната? ГЕРБ внесе решение да изпратим оръжие на Украйна

8 7 351

Най-голямата парламентарна група ГЕРБ-СДС внесе в деловодството на парламента проекторешение за изпращане на военна помощ за Украйна. Дали това ще се възприеме като влизане на България във войната, остава да разберем…

От шщайката са депозирали и проекти на решения за приемането на еврото в България и за компенсации на небитовите крайни клиенти на ток.

ГЕРБ-СДС са внесли пакет от проекторешения в три направления от вече заявени приоритети – диверсификация на енергийните доставки, военна и техническа помощ за Украйна, в това число и от наличността с отпаднала необходимост за въоръжените сили и ускорява на процеса на техническата подготовка за приемането на еврото.

От парламентарната група предлагат освен предоставяне на военна помощ за Украйна Министерски съвет да проведе консултации, в рамките на инициативата на НАТО за усилване на източния фланг, за разполагане на сили и средства, които да гарантират сигурността на страната, включително и за съвместна охрана на въздушното ни пространство.

Реклама

Възлагат се преговори със съюзниците ни в Алианса за разполагане на наша територия на заместващ или усилващ на отбранителните ни способности капацитет.

ГЕРБ-СДС са депозирали в деловодството на парламента и няколко проекторешения в енергийната сфера.

Групата предлага разделяне на мярката с тавана на небитови клиенти – като досегашния таван от 250 лева да остане са потребители на ниско и средно напрежение, а за химическата и тежката промишленост прагът на базовата цена да е 200 лева за мегаватчас, предаде БНР.

В други проекторешения се възлага на МС да инициира лицензиране на неруско ядрено гориво, въвеждане на мито за вноса на руски суров петрол и облагане на свръхпечалбата на собственици и/или преработватели на нефтопродукти от руски суров петрол, както и МС да възложи до края на ноември да се разработи и стартира тръжна процедура за дългосрочна 10-годишна доставка на неруски природен газ.

ГЕРБ-СДС също така предлагат до 1 януари 2026 г. битовите крайни клиенти на електроенергия да останат на регулирания пазар, с което на практика се отлага с три години процеса на либерализация на битовите потребители на ток.

8 Коментара
 1. Lucid & Ferrous казва

  Аман от идиоти по тази територия!
  Може и да не ги долюбвам рашките, но те са ни освободили от османлиите – те, не сашките или бритките. Изключителна низост е да изпращаш оръжие срещу народ, който е проливал кръв за свободата ти. Поне се опитайте да бъдете неутрални, бе цигански долняци.

 2. Мариана Сумистката казва

  ОМРАЗАТА УКРЕПВА ЛЮБОВТА, МЪРШИ !!!

 3. НА РАБОТА, ПОЛИТИЦИ !!! казва

  РАБОТА, РАБОТА, РАБОТА !

 4. МИА УРУГУАТА казва

  САМО ДА НЕ ВИ ЗАПЕЦНЕ КАРУЦАТА НАСРЕД КРЪСТОВИЩЕТО….

 5. МИА УРУГУАТА казва

  ПОЗДРАВ„ КУРВИСТАН !!!

  https://www.youtube.com/watch?v=JTtx42_Bpog

 6. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ОТ КАЛ ДА СИ, ИВАН ДА СИ

 7. REGINA казва

  TRUST ME, I’M BETTER THAN YOU ….

 8. ЕЙ МА НА– БЕЗ ЦЕНЗУРА! казва

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.