Убиецът от Шумен с волво за 150 000 лв. – син на боса на „Фикосота”? Затова ли колата изгоря на МВР паркинг? (СНИМКИ + ВИДЕО)

7 49 675

В първите дни на октомври Окръжният съд в Шумен пусна под домашен арест 18-годишния Жечко Кюркчиев, причинил тежката катастрофа в града на 28 септември, при която загина 22-годишно момиче, а друго пострада.

Цялата трагедия е съпътствана със странности, които могат да се обяснят само с едно – убиецът не е случаен човек. Според източник на Narod.bg е именно така – Жечко Кюркчиев е син на един от братята Жечко и Красен Кюркчиеви, собственици на консорциума от фирми „Фикосота”

Кървавото меле се разигра на кръговото кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“ в Шумен, като водачът карал със близо 100 км в час при разрешени 50.

Първоначалният тест на шофьора показа, че той е положителен за амфетамин. В съда обаче, хоп -изненадващо беше представено изследване, че е чист.

Освен това волвоТО за 150 000 лева с варненска регистрация, с който катастрофира младият Кюркчиев, неочаквано изгоря на паркинг на МВР в с. Царев брод.

Това стана в деня, в който съдът пусна под „домашен арест” 18-годишния шофьор, защото кръвният тест показал липса на дрога. Жечко Кюркчиев твърди, че бил на зъболекар с упойка.

Адвокатите пък пледираха, че момчето е и с изключително ниска степен на обществена опасност – току-що е навършило пълнолетие, ученик с много добър успех и много добри данни за личността му (вероятно се има предвид, че е от семейството на новобогаташите Кюркчиеви, собственици на гиганта „Фикосота”, б.ред.).

Апелативният съд прие, че отсъствието на данни за употреба на упойващи вещества занижава степента на обществена укоримост на деянието и го поставя редом с останалите случаи на тежки пътни произшествия.

Реклама

Безспорно, той е допуснал сериозни нарушения на правилата на движение – карал е с 93,86 км/час при разрешени 50, пренебрегнал е и правилата за поведение при наближаване на кръстовище.

В едва 4-месечното му досие на шофьор вече има една санкция за леко нарушение на Закона за движение по пътищата.

Братя Кюркчиеви

Но съдът бил длъжен да съобрази и останалите характеристики за личността на Кюркчиев: младата му възраст; липсата на предходни престъпни деяния и чистото съдебно минало; това, че е ученик в 12-и клас; желанието му да допринесе за изясняване на обстоятелствата по делото, обясняват съдиите.

Според тях няма риск на свобода младежът да извърши престъпление против транспорта, след като е с ограничено право на свободно придвижване и с временно отнета книжка.

Затова и апелативните съдии потвърждават домашния арест, наложен на момчето от Окръжния съд в Шумен.

„Фикосота“ е създадена през 1990 г. първоначално като търговска и консултантска фирма. От 1994 г. пренасочва дейността си към производството на битови уреди, перилни и почистващи препарати.

През 2000 г. „Фикосота“ е преструктурирана като холдинг, който днес обединява няколко компании, сред които и фирма „Теси”, която произвежда електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и електрически отоплителни уреди за дома.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  БОКЛУЦИТЕ, ТЕЗИ ЗАПЛАХИ И ПРОДЪЛЖИТЕЛНАТА ТРАПАНАЦИЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ВИ СТРУВАТ ДОСТА СКЪПО !!!

 2. Мариана Сумистката казва

  ТРИДЕСЕТ ХИЛЯДИ, 15 ГРАМОВА 18- КАРАТОВА ЗЛАТНА ГРИВНА ОТ ЯПОНИЯ, ПЛЕТКА КАРТИЕ, И 3 ЗЛАТНИ ПРЪСТЕНА, КРАДЛИВА СГАН !!!

 3. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ТАТКО? ТАТКО ЩЕШЕ ДА ПОЧИНЕ ПРЕДИ СЕДМИЦА ПРЕД ОЧИТЕ МИ ПРЕЗ НОЩТА ОТ ЗАДУШАВАНЕ, СЪРЦЕБИЕТЕ, ПЪЛНО БЛОКИРАНЕ НА НОСА И ЧАСТИЧНО НА СЪРЦЕТО !!!

 4. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  МАЙКА МИ ПЛАЧЕ ПОСТОЯННО, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ КЪДЕ СЕ НАМИРА ОТ ЗВЕРСКИТЕ ИЗТЕЗАНИЯ !!!

 5. Цветан Василев казва

  По тайминга на видеото и дължината на изминатия път от появяването в кадър до мястото на удара, може да се определи скоростта с която се е движел. Тази висока скорост е предпоставка за обвинение в предумишлено убийство. Язък че запалиха колата, само за дрогата вътре, която не са „намерили“ първоначално са се спасили. Кръвната проба да се пусне на ДНК да се види дали не е подменена с друга. Всичко може да се установи, стига да има желание и съвест. Изглежда че няколко стотин хиляди предрешават изхода.

 6. ✌Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌ казва

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!

  ☞Всички мангали-сводници и своднички в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй, бoй, бoй пo гнycнитe мaнгaли, бoй дo пocиpaнe!
  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/rq6zuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: tiny.cc/gq6zuz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!☜☞: tiny.cc/kq6zuz

  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Cтyдиo Пoлитиka: tiny.cc/dz90vz

  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово☜☞: tiny.cc/iewyuz
  ➤❤️Кой уши байрака☜☞: tiny.cc/newyuz
  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

 7. Дими казва

  Какви 98км. бе хора, тя тая кола летеше!!! Я вижте пак видеото! На зъболекар бил, я не се подигравайте с роднините и приятелите на момичето! Затвор!!!!!!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.