Темида е сляпа: Депутат от ГЕРБ, убил човек в катастрофа, лети с джипа си без книжка

3 9 727

Прогоненият от парламента и от ГЕРБ Димитър Гамишев е заловен тези дни, че кара без книжка, разкриват пред „Уикенд” отлично запознати.

Още по-скандалното е, че той е лишен от книжката си и има присъда за катастрофа, при която загива човек. Гамишев блъска мъж на излизане от село Копривен, като шофира с 68 км/ч при ограничение от 50 км/ч.

След дълги съдебни разправии бившият депутат е окончателно осъден през 2019 г. на 2 години с 3-годишен изпитателен срок. Тогава му е наложена и 3-годишната забрана за шофиране.

Въпреки това, както разказват очевидци, Гамишев нито за миг не е спрял да кара колата си до своя хотел „Лещенски рай” в село Лещен. Въпросният хотел е изграден с европейски пари, както приляга на един депутат.

Впрочем, фамилия Гамишеви е вдигнала три къщи за гости – две в Лещен и една в Гайтаниново, все на живописни места в Родопите, припомня „Уикенд”.

При това Гамишеви са направили туристическия си бизнес с финансова помощ от над 1 млн. лева от Брюксел. Разбира се, хотелите се водят на роднини на господин ексдепутата.

Понеже Гамишев е известна фигура в Гоце Делчев и Гърмен никой не смее да го спре, въпреки че всички знаят за съдебните му дела и отнетата книжка. (Дори се разказва, че дълго разигравал ченгетата, докато предаде книжката си.)

За негова беда обаче тези дни пристигат на внезапна проверка магистрални полицаи от дирекцията в Благоевград. А те нямат никаква представа кой е този Гамишев.

Реклама

Спират джипа му, искат му книжка, а той няма какво да им покаже, казват източниците ни. Бърза справка и лъсва факта, че шофьорът е осъден и му е отнето правото да кара кола за определен срок, който още не е изтекъл.

Тук, според слуховете, бившият депутат се опитал да се споразумее с полицаите. Предложил вариант – да приемат, че е шофирала съпругата му.

Тъп, разбира се, вариант, понеже лесно може да бъде оборен със записите от камерите по пътя. Казват, че Гамишев развързал и кесията и бил склонен да предложи добра финансова оферта, но явно и това не се харесало на полицаите.

Все пак не твърдим, че е бил настоятелен в това си начинание. Така или иначе, полицаите отказали всякакви договорки и докладвали случая. По-нататък как са се развили събитията, не е ясно.

Източниците на вестника от Гоце Делчев също недоумяват защо все още не са предприети никакви мерки спрямо нарушителя. Законът изисква да бъде веднага задържан, казват запознати.   

Да припомним и друг гаф на Гамишев, заради който той е принуден да си подаде оставка като депутат. Действието се развива през 2016 г.

Тогава запознати известяват все още силния в ГЕРБ Цветан Цветанов, че Димитър Гамишев е прехвърлил на някакъв маргинал фирмата  си „Гамишев-НКБ”, която дължала на НАП към 200 000 лв.

След това разкритие Гамишев е принуден да се раздели набързо с парламента, а също и даде оставка от поста си на шеф на ГЕРБ в Гоце Делчев. В онзи момент срещу него дори започват и проверки на НАП и прокуратурата, но не се е чуло те да са завършили с разтърсващи резултати и катарзис.

Нищо подобно, оказва се, че Гамишев продължава да си върти хотелите, построени с милион от Брюксел и да си джитка джипа из родопските баири.

3 Коментара
  1. KATOLISCH M+ Ä казва

    HERR SILVIO BERLUSCONI IST SCHON LANGE ENT FERNT VON UNS ….

  2. Георги казва

    ГАМИША Е ЛУД

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.