НОВИНА: Такис Дретакис – бизнес партньорът на Росен Плевнелиев, забъркан в схеми за милиони

3 17 473

Наталия Кобилкина мълчи за скритото лице на мъжа си Такис Дретакис, който освен бизнес партньор на бившия президент от ГЕРБ Росен Плевнелиев, което първо Narod.bg разкри, се оказа още ловък и хитър измамник.

Скандалните разкрития за половинката на популярната сексоложка тепърва ще предизвикват бурни коментари, а далаверите на Такис Дретакис възлизат на стотици хиляди, разказва седмичникът „Уикенд”.

„Мъжът на Наталия Кобилкина е далавераджия и измамник!“, твърди възмутен бивш служител на Такис Дретакис, който само допреди две години развиваше успешен бизнес у нас, а после внезапно духна за родната си Гърция. Оказва се, че не е напуснал страната ни току така. Оставил е зад себе си цяла торба дългове, които няма намерение да погаси.

Потърпевшият служител на Такис работел в неговия СПА хотел в троянското село Чифлик. Той лично бил свидетел как гъркът се постарал да натрупа възможно най-големи дългове към доставчиците на хотела си, харчейки парите за екскурзии в чужбина за себе си и своята вечно усмихната половинка Наталия.

След като изчерпва всички възможни източници на пари назаем, в края на 2018 г. византиецът решава да обяви фалит, като по този начин се освобождава от задължението да връща дълговете си.

Събира си багажа и се мести да живее в Гърция. Малко по-късно към него в южната ни съседка се присъединяват неговата палава съпруга заедно със сина, който дойде на бял свят в началото на 2019-я, твърди още изданието.

„На някои от доставчиците си Такис дължеше по 10 хиляди лева, които така и не изплати. А служителите си съкрати без предизвестие и без да им плаща обезщетенията, които им дължи по закон“.

Реклама

Според него Дретакис е притискал доставчиците с „някаква измислена политика за отложено плащане за 45 дни“.

Част от тях отказали да работят при такива условия, но друга част се хванали на въдицата и останали излъгани. Общата стойност на дълговете на тариката надхвърля 100 000 лева, той завлякъл над 15 доставчици на стоки и суровини.

„Някои го осъдиха, но парите няма откъде да си вземат, защото той беше похарчил всичко (или пък прехвърлил някъде). Със служителите се държеше изключително надменно и арогантно“, твърди още човекът.

Проверка показва, че действително фирмата на Дретакис е обявила несъстоятелност през януари 2019 г., като точно тогава в медиите гръмна новината, че семейството на Наталия Кобилкина се мести в родината на мъжа ѝ – Гърция, пише още седмичникът.

Самата сексоложка остана в България до раждането на сина си в края на февруари 2019-а. Но в първия удобен момент си събра багажа и замина за Атина, където си нае детегледачка. Хотелът в Троянско пък бе затворен от властите. Негови посетители се оплакаха, че срещу 180 лева цена на нощувка получавали пълна мизерия.

Семейство, което решило да празнува там националния празник – 3 март, било настанено в мазето на хотела. По чаршафите на леглата в стаята им се разхождали мравки, стените били покрити с мухъл, а в коридора имало мокро петно.

Студът в стаята бил непоносим. За щастие, в съседната стая се намерили добри хора, които услужили на нещастните туристи с малка електрическа печка, с която да се позатоплят.

Случаят е от март 2018-та и във връзка с него Комисията за защита от потребителите съобщава, че е съставила на хотела 12 акта на обща стойност 10 хиляди лева. Не е ясно обаче дали тези пари са изплатени, или и те са заличени като дълг заедно с фалита на фирмата.

3 Коментара
  1. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

    КОЙ ЛИ МОЖЕ ДА СПРЕ НЕМСКАТА ПЕРВЕРЗНА СГАН ОСВЕН МОЯТА НОВА РОДИНА ??

  2. Мариана Сумистката казва

    АЗ? АЗ ИМАМ ЗООЛОГИЧЕСКА ГРАДИНА В ГЕРМАНИЯ.

  3. Мариана Сумистката казва

    НАДПИСВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ВОДА И…. СЕ ИЗКЪПАХ В ЕДИН НЕМСКИ КОНЦЛАГЕР…..

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.