Бетонният ГЕРБ-октопод „Трейс” източи милиарди за пътища, плащаме с трупове в катастрофи (СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ)

11 21 397

Два лота от магистрала „Тракия”, пътят убиец до Своге, пропадналото метро в кв. „Хаджи Димитър” и калпавият ремонт на жълтите павета са само част от „брошките” на ревера на професора Николай Михайлов – любимият строител на ГЕРБ.

Миналата седмица регионалният министър Иван Шишков и колегата му от МВР Иван Демерджиев разкриха поредната далавера на съвместен брифинг.

Николай Михайлов е един от най-близките до сърцето и чекмеджето на Баце

Според тях изграждането на лот 2 от магистрала „Тракия” е некачествено, а фирмата строител си в спестила 15% от материалите и минимум 40 милиона лева, пише „Филтър”.

По случая започват разследвания. Публичната тайна, че магистрала „Тракия” в тези участъци е строена некачествено, че липсват пари и материали, беше изговорена за първи път от най-високо ниво на официалната изпълнителна власт у нас. Дано всичко не замлъкне изведнъж, каквато обичайно е практиката при подобни случаи.

Строителите на този лот на „Тракия“ са добре известни. Това са любимците на всички власти в последните 20 години от старозагорската фирма „Трейс Груп Холд“ АД. Лицето и действителен собственик на компанията е Николай Михайлов, който се радва на политически комфорт от страна на всички управници през новия век.

Професорът строител е типичен пример за олигарх, който преживява луксозно годините на прехода благодарение липсата на контрол на държавата и безобразното безхаберие от страна на армията от чиновници, овластена да се грижи за разходването парите на данъкоплатците.

Скандалните лотове 2 и 3 на магистрала „Тракия“, за която са отпуснати стотици милиони, са само част от всички обекти на „Трейс“, по които има проблеми.

Две седмици преди Шишков и Демерджиев да обявят публично за кражбата, в София гръмна друг скандал, в който са замесени от .Трейс Груп холд“ – този с некадърното пренареждане на жълтите павета в центъра на столицата.

Изпълнител е същата строителна групировка. Вече са заметени под килима на времето и други безобразия, свързани с „Трейс Груп Холд”.

Едно от тях бе особено кърваво. Това е катастрофата с автобус по пътя до Своге, когато 20 невинни българи намериха смъртта си. Тогава разследването категорично показа, че фирмата има вина заради некачественото изпълнение на ремонта на пътя.

Мениджъри от компанията получиха обвинения и са подсъдими, но тя продължаваше да бъде водеща по усвояване на държавни и европейски пари от поръчки.

В началото на миналата година столичното метро по чудо не взе жертви при авария в квартал „Хаджи Димитър”. „Строителят” и в този случай е познатата ни старозагорска компания.

Все още никой не е преброил и жертвите по отсечката между разклона за Оризово и Стара Загора. Преди да бъде ремонтиран от държавата, този участък беше нагънат като бурно бетонно море.

Реклама

За развитието на тези скандали, но и за други съмнително усвоени от „Трейс Груп Холд“ суми от държавата „Филтър” ще разкаже с подробности в следващите броеве.

Сега ви представяме друга история, за която може да прочетете за първи път само тук. Тя отново е свързана с обществена поръчка и показва как инженеринговата фирма .Трейс Груп Холд” усвоява 100 хиляди лева за нещо, което струва 10 пъти по-малко, а след това отказва да възстанови парите и е осъдена.

„Трейс” удари общ. Земен със 76 бона за платформа за инвадили, която струла 7600 лева

Случаят с платформата за инвалиди в малката община Земен на пръв поглед изглежда незначителен, но всъщност той е показателен за мисленето на строителите от „Трейс Груп Холд”. Той показва мащабите и схемата за пестене на пари, която вероятно се прилага и при големите инфраструктурни обекти под благосклонния поглед на законодателната, изпълнителната и съдебната власт.

На 26 юли 2022 година състав на Софийския градски съд с председател Владимир Вълков излиза с решение по дело №1569 от 2021 г. Ищец по делото е малката пернишка община Земен. Ответник е голямата строителна компания „Трейс Груп Холд“, която само за 2022 г. е спечелила обществени поръчки на стойност 140 милиона лева.

Бюджетът на Земен е 5 милиона лева, или 28 пъти по-малко, отколкото държавните пари, налети в „Трейс Груп Холд“ за 1 година.

Решението по делото е категорично. Доброто побеждава, а „Трейс Груп Холд“ са осъдени. Доказано е, че са доставили платформа за инвалидни колички на стойност 76 431,28 лева по обществена поръчка, обявена от общината. Пазарната цена на същата обаче е само 7600 лева, или 10 пъти по-ниска, отколкото платеното с пари от европейските фондове.

Казусът е интересен с това, че строителната компания, която е усвоила милиарди обществени и европейски пари за инфраструктура, не отказва и малки обекти, от които може да се спечели. Според съда – незаконно.

Всичко започва на 10 май 2017 година. Тогава община Земен сключва договор с „Трейс Груп Холд“ за 158 хиляди евро (300 хиляди лева). Предметът на договора е ремонт и възстановяване на читалището в село Габров дол.

Целта сградата да се превърне в туристически информационен център.

В село Габров дол живеят точно 56 души според последното национално преброяване. Въпреки това читалището „Христо Ботев” работи. Основано е през далечната 1928 година и оттогава е среда на културата за местните.

През 2017 година се появява възможност за ремонт на сградата да стане по-привлекателна за туристи по време на традиционните за региона кукерски фестивали, финансирането е по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия за периода 2014-2020.

Една трета от цената на ремонта читалището е селото е предвидена стълбището, което трябва да се пригоди за инвалиди. По проект там трябва да монтира платформа, която да позволи хората в неравностойно положение влизат и излизат от сградата.

Само дето от цена на съоръжението 7600 лева гербаджийте от „Трейс” го доставят за…76 431,28 лева.

11 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  КОРОННИЯТ НОМЕР НА БОЮ С ДВЕ ТИКВИ…. Ъъъ ДИНИ

 2. МИНА УРУГВАТА казва

  БОЙКО ПОРЪЧВА КОЛИЧКИ ЗА КЪРМАТА НА ЖЕНА СИ ДИРЕКТНО ОТ АМЕРИКА…. ХА НА БАС !!!

 3. ГЛУХАРЧЕ казва

  БЕРБО ЗНАЕ„ ЧЕ ЖЕНА МУ ИГРАЕ ШАХ С ЧЕРНИТЕ ФИГУРИ И ТО ВИНАГИ С ЕДНА ФИГУРА В ПОВЕЧЕ.

 4. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ПРИ ТОВА ЗНАЕ„ ЧЕ ЖЕНА МУ ПРЕДПОЧИТА БЕЙКЪН – ЛЕТИС- ТОМЕТО ПРЕД КИТАЙСКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ….ИЛИ …?

 5. КОЙЧО " ВИЛИС " казва

  ПРИ ТОВА МИМИ ПЕРУКАТА МИ СТИГА… ДА МИ БЪРШЕ ОБУВКИТЕ, ЛЕГНАЛ В КОВЧЕГА…..

 6. ✡ACAНA✡ Чepнaтa Пoмaшka Xoджa казва

  ☞Бог да прости изгорените албански жени и деца.
  ☞Боко-Българоубиеца трябва да бъде жив одран и oпечен!

  ☞Отровите са твърде популярни в масонските братски общества. Вежди-Рашид ефенди е велик мастьр отровител!

  ☞На 15.04.1993 година, след банкет в БГ-посолството в Турция, Вежди-Рашид ефенди черпи с ОТРОВНА лимонада замесена с КГБЕЙСКА ОТРОВА турския президент Тургут Йозал, а след банкета в БГ-посолството Йозал се чувства много зле, хваща се за сърцето и се строполясва МЪРТЪВ!

  ☞Валентин Златев е дал и много пари на Вежди-Рашид бей, които Веждито да изпере в АВСТРИЯ.
  ☞Например Вежди-Рашид бей да си спретне една кооперацкика в кв.ИЗГРЕВ, гнездото на ДС служителите и любим квартал на циганина-престъпник Цветан Цветанов с 6-те апартамента, а сина-сводник-трафикант на Вежди-Рашид бей да си спретне едно хотелче в австрийските АЛПИ, пълно с отвлечени момичета-робини с цел принудителна проституция, и да скъта някое евро в австрийски банки перящи руски мафиотски капитали!

  ☞Вежди Рашидов е човека за мокри поръчки на Боко-Канибала!
  ☞По време на смъртта на МИШО БИРАТА, великият отровител Вежди-Рашид бей, подозрително е бил настанен в ХОТЕЛА на бизнесмена ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ “ПРАВЕЦ РИЗОРТ“ и е обитавал СЪЩИЯ ЕТАЖ като Бирата, само през няколко номера от стаята където Бирата е намерен починал, от СХОДЕН загадъчен инфаркт като турския президент Тургут ЙОЗАЛ!
  ☞Зa нeзнaeщитe пoяcнявaм, чe „биpaтa” e koдoвoтo имe нa kokaинa, т.e. МИШО БИРАТА, e бил kokaинoв БOC!

  ☞Вежди-Рашид бей е твърде близък с бизнесмена КГБеец Валентин Златев.
  ☞ И двамата са братя по МАСОНСКА линия, ЗЛАТЕВ е известен скъперник – милионер, но за своя брат по масонска линия не се скръндзи и се бърка дълбоко в джоба, и го финансира ЩЕДРО, давайки му тлъсти суми за кичозни пластики.
  ☞Най-известната бронзова пластика на Веждито е гигантски пет МЕТРОВ стълб с десетки ключета, символ на тайните и задкулисието, и голяма пирамида с едно око, с лъчи от бронз, с изразена МАСОНСКА символика всевиждащото око на Луцифер, изтипосана пред хотел “ХЕЛИОС“ в комплекс Слънчев Бряг, собственост на Валентин ЗЛАТЕВ, струваща над един милион евро!

  ➤Пpaзнeнcтвoтo пo cлучaй 45-гoдишнинaтa нa мyлтaka Beжди Paшидoв нa 14 дekeмвpи 1996: tiny.cc/wv4zuz
  ➤Вcичkите дo eдин ca пpecтъпници oт милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котилото!: yerl.org/V1UcG

  ☞Зa дa зaдъpжи влacттa в cвoи pъцe, пoтaйнaтa САТАН-ЖИДO-ЦИГAН-ДC-ВЪРХУШКА принесе огнена жертва на Молох, 57[46+11] живи човека!
  ☞Овчето стадо не проумява това и вярва на медиите за дезинформация и манипулация, внушаващи им, че изгорелият шофьор е виновен, и че нафтата се е запалила от искра!
  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумяваш ли, че хората в старческиат дом и хората в автобуса са умишлено изгорени живи, и то с предварително планирани действия и средства, реализирани от службите!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!
  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!

  ☞Отвсякаде само лъжи и измишльотини за уж катастрофиралия автобус!
  ☞Очевадно е, че държавата-мафия разиграва цирк пред БГ-овцете!
  ☞Cатaнинcко ОГНЕНО ЖЕРТВОПРИНОШЕНИЕ на албански деца и жени, планирано и извършено от сатанистките върхушки на Бългaрия, Mакeдония и Cърбия!
  ☞Който не е проумял, че Боко и Румен са двете страни на една и съща дс-монета, е много зле!
  ☞Иcтинaтa e, че не министрите и президента управляват БГ-клозета, а управляват техните кукловоди от ДС!

  ☞HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT!☜ ☞: tiny.cc/w1duuz
  ☞Бokо-Kaнибaлa тpябвa дa бъдe жив-изгopeн нa oгнeнa-kлaдa пpeд пapлaмeнтa!
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

 7. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  КОЙ СПИ НА ПЕЙКА В ПАРКА, А ГО ВИЖДАТ ЧИСТО ГОЛ ??

 8. МИНА УРУГВАТА казва

  АЗ ПЪК СИ МИСЛЕХ„ ЧЕ МЕДИЙТЕ СКОРО ЩЕ НАПИШАТ УМОПОМРАЧИТЕЛНА ИСТОРИЯ ЗА ЕДИН КОРАБ- КОВЧЕГ С ОТХОДНИ КАНАЛИ, КОИТО МОЖЕ И ДА СА МАЛКО РЪЖДЯСАЛИ…..

 9. ШАХ И МАТ казва

  АЗ? АЗ ЗНАМ„ ЧЕ ЖЕНА МИ Е ОТКАЧЕНА ДОТОЛКОВА„ ДОКОЛКОТО ДА СИ ОТЪРСИ МУХИТЕ, НО НЕ ПОВЕЧЕ….

 10. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  И НЕ Е КАТО ДА ПАДНЕШ В БЕТОНОБЪРКАЧКА БЕЗ ДА ЧУЕШ НИКАКЪВ ШУМ ИЛИ АНГЕЛСКИ ГЛАСОВЕ, МИСЛЕЙКИ СИ В БЕТОНА„ ЧЕ ТОВА Е ТВОЯТА БОЖИЯ КАРМА….

 11. Арена ''Арменеец'' казва

  Старозагрската “TРЕЙС Груп“ е сьдадена с ПАРИТЕ откраднато от ликвидацията на супер-модерния за времето си ДЗУ -Стара Загора от ДС полк.ОНИК КАЛУСТЯН
  ОНИК КАЛУСТЯН арменец роен във Бургас ,в ДС оглавява линия ТУРСКА ДИПЛОМАЦИЯ
  През 1995 ДС полк.КАЛУСТЯН е шеф РДВР Ст,Загора но е арестуван от службите за ТЕЖЪК ШПИОНАЖ и продаване на секретни технологии откраднати от ДЗУ на Турските служби М.И.Т .
  ДС Калустян като всеки арменец е долна-ПРОДАЖНА коварна мутра с афинитет към манипулране в своя изгода на големи маси от хора и събития
  По нареждане на ДС полк.КАЛУСТЯН разкоства и ограбва ДЗУ Ст,Загора а пари спечелени от дисковете се трансформират в закупване на ПЪТНО-СТРОИТЕЛНА ТЕХНИКА о основаване на “ТРЕЙС Груп“
  Разбира се “разфасоването“ и фалита на ДЗУ става с ПОДКРЕПА на синовете и щерките на ПГУ ДС като другарката на БОЙКО Цветелина Бориславова/щерка на полковник Карагьзов от ПГУ ДС /
  ДС полк.Калустян е идеолог СПОНСОР и скрит собственик на бургаската мутренска групировка ПЧМ-Първа Частна Милиция ръководена от рекетьри бивши бопаджи и силоваци на групировката СИК

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.