Удар на МВР: 279 000 кутии цигари без бандерол на Гуцана и Дънката открити в склад

0 12 385

Криминалната издънка на БСП Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно ареста по различни обвинения и въпреки това – лидер на Столетницата във Варна и депутат, е уличен в цигарен бизнес с топ контрабандиста Даниел Славов – Дидо Дънката, потвърди източник на Narod.bg от МВР.

На 21 май 2011-а микробус, превозващ незаконно 48 мастербокса с цигари, бе задържан по време на специализирана полицейска операция във Варна. Контрабандната стока е била скрита в тайник, съобщи лично тогавашният вътрешен министър Цветан Цветанов.

Полицаите стигнали до склад в Западна промишлена зона-Варна, който е собственост на „Транспортноспедиторска кантора“ ЕООД, фирма на Борислав Гуцанов. Там са открити още 510 мастербокса цигари.

В един мастербокс има 50 стека цигари – по 10 кутии в стек общо прави 500 кутии цигари. Простата сметка показва, че в 558-те кашона с цигари на Дидо Дънката и Гуцана са равни на 279 000 кутии нелегални папироси…

Борислав Гуцанов е бивш председател на Общинския съвет във Варна. Социалистът бе отстранен от поста, след като бе арестуван в началото на 2010 година в акция „Медузите”.

Реклама

Операцията го уличи в неизгодни сделки и злоупотреби при покупката на автобуси втора употреба за общинска фирма „Градски транспорт”.

По-късно Гуцанов, който е член на Изпълнителното бюро на БСП и областен лидер, заяви, че акцията срещу него има политически привкус. Арестът му изкара на протест „червени” симпатизанти, които го защитиха публично.

„Това, което е останало, е, че като управител на склада съм дал пълномощни да се подписват договори, така че моето име няма нищо общо със собствеността на склада. Освен това по никакъв начин нямам нищо общо със стоките в него”, измъкна се тогава Гуцанов.

Във Варна, обаче, и престъпните структури, и ченгетата бяха наясно, че това са цигарите на Дидо Дънката и Гуцана, посочи източникът на Narod.bg.

По повод издънката червеният играч посочи, че за пореден път някой се опитвал да намеси името му.

„Няма как моето име да има някакво участие в това. Дано да не е свързано нещо с предстоящите избори”, каза тогава лидерът на БСП във Варна, който днес сипе акъл от високата трибуна на парламента.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.