Депутат от „Продължаваме промяната” си купи 4 хотела – в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско

3 21 889

Фирма на депутата от „Продължаваме промяната” Владимир Табутов – „Лавс“ ООД е закупила четири лукс хотела от веригата “Lion”, намиращи се в София, Слънчев бряг, Боровец и Банско. Досега веригата бе част от бизнеса на „Транскапитал“ на берлинчанина Винсент Андреев.

Новината първо съобщи благоевградския вестник “Струма” и бе потвърдена от депутата пред “Капитал”. Пред изданието той уточнява, че сделката се е подготвяла от 2 години насам.

Сделката е извършена чрез фирма „Хотели Лион“ ЕООД. Едноличен собственик на дружеството от 9 септември става фирма „Лавс“ ООД, в която Владимир Табутов е съдружник със софиянеца Вангел Иванов, който е управител на дружеството и на хотелите. Преди това едноличен собственик на фирмата бе продавача оп сделката –  „Транскапитал“ ЕООД.

Капиталът на „Хотели Лион“ ЕООД е в размер на 17.7 млн. лв., колкото е и стойността на дружествения дял, прехвърлен от софийската фирма „Транскапитал“ ЕООД на „Лавс“ ООД.

Сделката е вписана в Търговския регистър на 9 септември, като тогава е променено и седалището на фирмата, което вече е на площад „Македония“ № 1, ет. 3 в Благоевград, където са адресните регистрации и на други фирми на фамилия Табутови. Хотелите са включени като непарична вноска в капитала на фирмата.

Най-внушителен като архитектура е 5-етажният софийски хотел на бул. „Книгиня Мария Луиза“ при Лъвов мост. Хотелът на Боровец, бившият „Соколец“, е 4-етажен, със спортен комплекс и басейн.

Реклама

Хотелът в Банско е в местността Грамадето, на 5 етажа, с ресторант, механа, лоби и пиано бар, спортен комплекс с басейн. На Слънчев бряг е 6-етажен, с ресторант, басейн и магазини. Общата стойност на четирите хотела по документи е 29 милиона лева, но не е ясно колко са платили за тях Табутов и съдружникът му.

Спортният център с басейн към хотела в Боровец е ипотекиран за получаване на банков кредит от 2,4 млн. лв., като по него солидарни длъжници са трите свързани дружества „Хотели Лион“ ЕООД , „Лавс“ ООД и „Хек солар“ ЕООД, като последното също е собственост на ексдепутата Владимир Табутов, но се управлява от неговия брат Боян, съобщава още „Струма“.

Преди 3 дни дружеството е финализирало и сделка за покупко-продажба на офис на ул. „Тодор Александров” № 1 в Благоевград, над банковия клон на ДСК. Недвижимият имот от 287 кв.м се намира в надстройка на 4-ия етаж и е продаден на Табутови от „Териториална проектантска организация“ ЕООД , собственост на бизнесмена Валентин Веселинчев и трите му дъщери.

39-годишният Владимир Табутов развива от години успешен бизнес в енергийния сектор, той беше член на Комисията по енергетика като депутат от „Продължаваме промяната” в последния парламент.

Според декларацията му пред КПКОНПИ се оказа, че е сред най-богатите депутати в 47-ото народно събрание. Има апартамент в София на стойност 1 528 850 лв., фирма за изграждане на фотоволтаични паркове, оценена за 1 милион лева, акции във фирми, банкови влогове за 160 000 лева и 700 000 долара .

Той бе декларирал вземане в размер на 744 000 лева, предоставено на собствената му фирма.

От заплати бе спестил 7631 лева и от работа и 264 000 лв. извън депутството. За 2019 г. бе получил и 2 600 000 лв. от дивиденти.

3 Коментара
  1. БЛОНДИ казва

    ОБАЧЕ СЕ ОПАСЯВАМ„ ЧЕ МОЖЕ ДА НАСТЪПАТ ВРЕМЕНА„ КОГАТО ПОДЛИТЕ ГНУСНИ ИТАЛИАНКИ ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ПРОСТИТУИРАТ В МОНГОЛИЯ …..

  2. АНТИГЕРБАДЖИЙСКА МУЛТИФЛАЙЪРКА казва

    ТОЯ ВЕЧНИЯ ДЛЪЖНИК БОРИСОВ ПОЛУЧИ ВЕЧНО ПРИЗНАНИЕ ОТ КАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА. ФАКТ.

  3. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

    SO GESAGT, ICH HABE EINE SEHR SCHWAZE FIGUR IN DER DEUTSCHE KIRCHE GESEHEN, AN DER RECHTE SEITE….

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.