Тема на Narod.bg: Историк разкова ГЕРБ-кмета Калин Каменов, той съска: „Изчезвай”!

0 10 471

Историкът Милена Върбанова, която преди време разказа пред Narod.bg как кметът на Враца от ГЕРБ – „калинката” Калин Каменов, ограбил труда ѝ за побратимяване на с. Болгаре в Ломрадия, Италия, с областния град, буквално разкова гербопитека.

В челен сблъсък в центъра на Враца с пробития градоначалник от шайката Милена Върбанова му припомнила как групичка около Калин Каменов буквално откраднала идеята и заслугите ѝ, при което джобният гербаджия буквално полудял и изсъскал „Изчезвай!”

Ето какво разказа историкът, публикуваме пълния текст без редакторска намеса:

„Тоя следобед влязох в директен сблъсък с едно особено отровно насекомо – гербаджийската калинка Калин Каменов, кмет на Враца, родом от село Галатин, с „диплома на юрист“.

Видях го точно на центъра, между ОББ и ДСК ( градът ни е пълен с банки и беднотия ), изтупан със светло пепитено сако и светъл летен панталон, в стил „конферансие на цирков спектакъл“.

Това е герберската представа за елегантност. „Обясняваше“ нещо на двама подгласници, които го слушаха като оракул.

Беше с гръб към мен. Викнах му:

– Здрасти, кмете!

Величието от Галатин се обърна недоволно. Усети липса на уважение във фамилиарния ми поздрав. Продължих:

– Как ти вървят делата в братска Италия?

Обърка се. Италианските му дела отдавна бяха замръзнали. Аз ги бях замразила. Подсетих го:

– Аз съм тая, чийто труд в село Болгаре, Ломбардия, ти открадна. Сега чат ли си за кого и за какво става дума?

Величието се нацупи и понечи да се извърне към подгласниците си, ломотейки:

– Да. Добре. И кво?

– Как какво, бе калинке! Ти ОТКРАДНА моя труд. Защо го направи? Мислеше, че цялата страна няма да разбере, че си крадец и плагиатор, така ли?

Врътнах се на пети да продължа пътя си, но зад гърба си чух:

Реклама

– Таа аа ненормална…

Човекът „изясняваше“ ситуацията на подгласниците си на галатински диалект с гербаджийска „откровеност“. Вбеси ме и извиках:

– Кой е ненормален? Аз съм „ненормална“, че те уличих пред цял народ в плагиатство и кражба, а ти си НОРМАЛЕН, защото крадеш моя труд, така ли? Това ли е нормално? Поне ми се извини – сега имаш възможност!

Не можете да си представите с каква дива злоба ме гледаше този индивид! Извинение ли? Той ме отравяше, чупеше черепа ми с поглед. Лицето му е черно по природа, но сега стана сиво. Просъска ми:

– Изчезвай!

– Моля? Я повтори! – извиках. – Как смееш да ми говориш по тоя начин, крадецо на труда ми?

Тръгнах си. Гадеше ми се. Защо изобщо заговорих този екземпляр?

Нима съм очаквала нещо друго, освен чудовищна наглост и простащина? Да, колкото и наивно да звучи – очаквах нещо подобно на извинение. Но ми се озъби неандерталец. Гербопитек.

За читателите, които не познават случая, ще обясня, че врачанският кмет Калин Каменов в сговор с ямболската герберска номенклатура Таня Димитрова, уличена в злоупотреби в особено голям размер и изпратена от Бойко Борисов като генерален консул в Милано, си присвоиха през миналата година моя изследователски труд в с. Болгаре в Ломбардия и усилията ми за побратимяване на това чудно селище с древен български произход с моя роден град Враца.

Да, аз съм родена в центъра на Враца, родителите ми бяха сред най-културните хора в града, а Калинчо, дошъл вчера от Галатин и още неовладял членоразделната реч, ми съска…да изчезвам.

Мрачната история на това особено драстично плагиатство съм описала в статията си „Герберско кощунство с името на Васил Левски в село Болгаре, Ломбардия“, която на 10 октомври 2021 г. бе публикувана във всички новинарски сайтове в България, включително в Narod.bg.

А после по странен начин почти изчезна от Гугъл. Но, ако я потърсите – ще я прочетете, още я има. За тази безсрамна интелектуална кражба писах в „Свободно слово“, след като Таня Димитрова най-сетне бе натирена от дипломатическия пост, за който не притежава никакъв ценз и морал. „Побратимяването“ замръзна след моята статия.

Този врачански кмет се слави като страшно злостен и отмъстителен. Така че, ако нещо ми се случи, ще знаете откъде е дошло и кой го е пратил.

Но не се удържах да не хвърля в лицето му отново тази история – герберските лумпени трябва да осъзнаят, че отчаяните им напъни  да изглеждат „културни“ на чужд гръб и с чужди достояния – се плащат най-скъпо.

Немислимо е в културата да ровят мръсни ръце, с побратимяването на Болгаре и Враца не може да се светотатства. Зад това дело трябва да стоят само чисти помисли.

Автор: Милена Върбанова, историк, културолог

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.