МАФИЯ: Борислав Гуцанов от БСП натикан в килия с Дидо Дънката – в сейфа му 100 бона в пликове за общинари от ГЕРБ

1 10 279

Обидният за българския парламентаризъм депутат от БСП Борислав Гуцанов, търкал нееднократно арестите заради далавери за милиони, има общо криминално минало с един от авторитетите в подземния свят на родната Варна – Даниел Славов – Дънката, припомни източник на Narod.bg от морската столица.

Вече разказахме за първия арест на Гуцанов през 1999 г. за източването на 9 милиона от „Елитбанк”, когато днешният топ социалист и опасно близък спонсор на Корнелия лежи в килия 7 месеца. Този шокиращ за фамилията случай кара бащата на далавераджията-социалист – подводничарят капитан I ранг Гуцан Гуцанов, да се откаже от сина си и да го изхвърли като мръсно коте от семейния дом.

Вторият арест на Гуцанов става заедно с Даниел Славов – Дидо Дънката, негов близък приятел и бизнес партньор, докато Гуцанов е политически фактор във Варна и председател на Общинския съвет.

Борислав Гуцанов бе арестуван на 31 март 2010-а при зрелищна операция на МВР, наречена „Медузите“, заедно с Дънката, шефа на „Градски Транспорт“ Пенчо Пенчев и главната счетоводителка на дружеството Йоана Кръстева. Последните двама бяха пуснати под домашен арест.

Гуцанов бе обвинен, че от 2003 до 2007 година е извършвал престъпления по служба като сключвал неизгодни сделки за община Варна.

При ареста му в сейфа са открити пликове с пари и имената на общински съветници, включително и от ГЕРБ, които трябвало да получават месечните си траншове….

Това е и една основните причини да се спре делото – партийните централи прилагат преса и дашната прокуратура се предава…

Покрай оковаването на социалиста стана ясно, че Гуцанов ще се опитва да излети са свобода с бандитските прийоми на „внезапно заболелият” – няколко дни след ареста варненецът беше изваден от ареста и отведен в болница с пневмония. От прокуратурата обаче заявиха, че се съмняват в тази диагноза.

Въпреки че лекарите от болница „Света Анна“ заявиха, че Гуцанов не трябва да се връща в килията, защото заболяването му е сериозно, в съда беше представената експертиза, според която той страда от остър бронхит, и магистратите прецениха, че може да му бъде осигурено лечение във всяко здравно заведение, предаде БТА.

Реклама

Според съда не съществува реална възможност той да се укрие, но има вероятност, ако е на свобода, да извърши друго престъпление. Решението не подлежи на обжалване.

След заседанието Гуцанов, който е обвинен в неизгодни сделки, ощетили общината, една от които с автобуси, заяви пред журналисти, че процесът срещу него е политически.

По повод информацията, че в дома му са намерени 100 000 лева в пликове, той коментира, че парите са били 70 000 лева и били предназначени за великденска ваканция на семейството му.

Гуцанов добави, че част от доларите, намерени в сейфа на жилището, са били оставени още от покойния му баща и имат романтична стойност за него. Той отхвърли твърденията, че има валутни сметки в чужди банки и заяви, че иска процесът да приключи час по скоро, за да изчисти доброто си име.

Общинарят уточни, че няма никакъв общ бизнес или фирма със задържания по същото обвинение бизнесмен Даниел Славов – Дънката.

Съдът обаче остави и него в ареста. Защитниците на Славов обясниха, че към оня момента той има 22 строителни обекта, за които са наети 1100 работници и служители.

Само за 2009 г. от 2 обекта били разпределени 900 000 лева дивиденти. Според тях клиентът им е разговарял с директора на “Градски транспорт” само един път, а отношенията му с Борислав Гуцанов са приятелски – градени в ученическите и студентските им години.

Тогавашният шеф на митниците Ваньо Танов пък заяви пред bTV, че е получавал информация за Дидо Дънката, докато е бил директор на НСБОП. Тя била свързана с контрабанда на цигари, с карго и др. Според Танов сигналите са били основателни, но са относими към онзи период.

Преди и по време на съдебното заседание пред сградата на съда се събраха стотина души, които бяха на реверите с ленти с надпис „Аз подкрепям Борислав Гуцанов“. Те издигнаха плакати с надписи „Не на политическите арести“.

Медиите обаче съобщиха, че според работник в една от фирмите на Дънката всички са били накарани да излязат на протест, ако искат да си получат заплатите.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.