Кабинетът е готов? Всички са в кюпа – без Корнелия и Копейкин

0 14 473

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви пред БНТ, че има информация, че вече е взето решение да се състави кабинет. Правителството ще обедини ГЕРБ, „Продължаваме промяната“, „Демократична България“, ДПС и „Български възход“. Решението пък било взето от американското посолство.

„Имаме информация, че има решение в американското посолство. Затова американската посланичка (бел. ред. Херо Мустафа) все още стои в България, въпреки че мандатът ѝ изтече и вече има избран нов човек, който трябва да я замести. Тя ще стои, докато не се състави кабинет. А целта на този кабинет ще е да вкара страната ни във война“, заяви лидерът на „Възраждане“.

В средата на годината президентът на САЩ Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за посланик в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 г. Предложението на държавния глава обаче трябва бъде одобрено първо от Сената.

С изказването си Костадинов продължи с риториката си, че чужди посолства правят всичко възможно да помогнат в сформирането на кабинет, който да е с евроатлантическа насока.

Реклама

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няколко пъти вече направи предложение към всички партии с подобно мислене да се обединят и да направят правителство.

„Продължаваме промяната“ отказа разговори с ГЕРБ, а „Демократична България“ постави като условие за преговори смяната на главния прокурор Иван Гешев, но от ГЕРБ нямат категорична позиция по темата.

Според Костадинов ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ вече показват, че могат да гласуват заедно и даде за пример решението руският и беларуският посланици да не бъдат поканени на официалното откриване на 48-ото Народно събрание.

По думите му с първия мандат на ГЕРБ може да не се състави правителство, но с втория или третия е напълно възможно.

Лидерът на „Възраждане“ каза още, че заедно с колегите си от парламентарната група на партията ще опитат да съберат подписи за свикването на референдум за запазването на българския лев.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.