ИЗВЪНРЕДНО! Руските хакери We are killnet удариха Румен Радев: „България е предател“

4 9 613

Руски хакери, нарекли себе си We are killnet, са свалили наши сайтове. Пострадала е страницата на президента Румен Радев, която в момента не работи, но правителствените работят, макар и със затруднения.

Реклама

От ГДБОП потвърдиха, че работят по хакерска атака. Тя е от типа DDoS – разпределителна атака за отказ от услугата. При нея от заразени устройства се правят милиони заявки в секунда към даден сайт. Той не може да ги изпълни и едва малцина успяват да влязат. Такива атаки рядко продължават над 12 часа, щетите са само пропуснатите ползи.

Причината сайтовете на правителството да издържат парадоксално е стара руска атака. През 2015 година по време на местните избори сайтовете на ЦИК, МВР и други правителствени институции бяха блокирани от милионите заявки. Затова след атаката се сдобиха със защити. Смята се, че зад тогавашното хакване седи близката до ГРУ хакерска група Fancy Bear. 

Атаката е заради предателството на България към Русия и доставки на оръжие за Украйна, твърди хакерската група.

4 Коментара
 1. ЖИВЕЛИНА казва

  АЗ ВСЕ ОЩЕ ЧУВАМ ГЛАСОВЕТЕ НА ДИМИТЪТ БЛАГОЕВ– ДЯДОТО, КОЙТО КАЗВА„ ЧЕ ДНЕШНАТА РУСКА МЛАДЕЖ ИМА НУЖДА ОТ РЕМОНТ…

 2. Мариана Сумистката казва

  БИВА „ БИВА ДА СЕ САМООБИЖДАТЕ„ ОТРЕПКИ, И ДА БЛОКИРАТЕ ДИРЕКТНО СЪРЦЕТО И МОЗЪКА„ КОИТО СА НАЙ– ЖАВНИТЕ ЧОВЕШКИ ОГРГАНИ„ АМА ВАШАТА ВЛАСТ ЯВНО ЩЕ ЗАГОРЧИ НА ВСИЧКИ ТАКИВА КАТО ВАС……

 3. ОТВРАТЕНА казва

  КАРИКАТУРИ, ВАШИЯТ ФАШИЗЪМ МОЖЕ САМО ДА СЕ РАВНЯВА САМО НА ТОЗИ НА НЕМЦИТЕ.

 4. Lucid & Ferrous казва

  В сайтовете си руснаците ни наричат директно мръсни цигани. И то в сериозни сайтове, не в желтаците.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.