Жега в БСП: Сергей взима главата на Корнелия

3 16 339

БСП е под напрежение, след като бившият ѝ лидер Сергей Станишев даде заявка, че ще работи за свалянето на Корнелия Нинова, при която Столетницата се превърна в маргинална партия.

Това стана ясно от участие на Станишев в БНР.

БСП трябва да задава дневния ред на страната и да води диалог с всяка политическа сила. Той отказа открито да заяви бъдещата си роля във формацията.

Това мнение изрази бившият председател на Левицата и доскорошен президент на ПЕС, оттеглил се от поста след 11 години.

Станишев посочи проблемите в БСП, но и своята визия за развитието на партията.

От думите му стана ясно, че остава дълбоко ангажиран с бъдещото на формацията, на която бе най-дългогодишен лидер:

Реклама

„Каквото зависи от мен да подкрепя Левицата да бъде силна, адекватна, европейска, модерна – ще го правя. Ако искате, моят лозунг е да направим БСП и левицата големи отново.

Да бъдем фактор, който задава дневния ред на страната, а не просто присъдружна партия към някаква коалиция или към някой, който е „по-добър“ или „по-голям“ от нас.

Това е унизително положение за БСП и, ако БСП е достатъчно голяма и силна, и левицата е голяма и силна, ще има място за всеки.“

Част от визията му за развитие на БСП включва принципите, които е изповядвал в ПЕС:

„Ние в БСП тези принципи не работят – нито имаме вътрешен диалог, а имаме постоянно караници, нито има диалог навън, нито имаме изграждане на политики, които са убедителни, така че да мотивират хората не със страх, а с положителна емоция.“

Сергей Станишев заяви, че не е лице на вътрешната опозиция в партията, а загрижен за бъдещето на левицата.

„Трябва да осъзнаем, че днес на картата е изобщо съществуването на БСП като политическа сила, от която нещо зависи“, ясен бе Сергей.

3 Коментара
  1. Гуда от връо казва

    Легнала гладна свиня в кочината, заспала и засънувала баберка под зурлата си, та и Станишов Сергейчо! Ше му се на някой, ама нанай!

  2. ИСТИНАТА казва

    Този ИЗГОНЕНИЯТ от ПЕС, да ОБЯСНИ за КОЕ „бсп“ говори:за ТОВА което нарече себе си „герб“, за ТОВА което ПОДМЕНИ листата за Евровота, или за ТОВА-ДРУГОТО на ИЗЛЪГАНИТЕ???? НИЕ, сме СИГУРНИ, че Нинова, УСПЯ да запази НЕЩО от тези ТРИ БУКВИ, но ТОЗИ ще СРИНЕ ВСИЧКО!!! Е, разбира се, „математика“ Константинов и ТЕЗИ около него, НЕ са ВЗЕЛИ ДРУГО „РЕШЕНИЕ“!!!???

  3. Со керез казва

    И кои сте излъганите? БеСеПето, пардон бекапето на агент Гоце или бекапето на вСеДеСето…., абе, ти ги преброй.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.