Комисар Тенчо Тенев: Разкрих корупцията в „Пътна полиция” и започнаха атаки

2 6 241

Обиден съм от отношението на министъра на вътрешните работи. Не съм съгласен с неговите констатации, че не съм упражнил достатъчен контрол над моите служители по случая Семерджиев. Това каза днес пред „Нова телевизия“ бившият началник на СДВР-Пътна полиция Тенчо Тенев. Неотдавна той беше пенсиониран и освободен.

„Не може 40 служители да са помагали под една или друга форма на определено лице и да няма ръководител, който да е отговорен. Установи се, че не е имало достатъчен контрол“, посочи вчера министър Демерджиев, споменавайки Тенев.

В отговор набеденият обяви, че МВР е йерархична структура, в която контролът е на различни нива.

„Аз осъществявам общ контрол. Всички служители си имат преки началници. Министър е юрист, трябва да знае, че вината е лична“, каза Тенев.

Реклама

Той посочи, че докато е бил ръководител на Пътна полиция СДВР в периода 2014-2019 година за Георги Семерджиев на два пъти са изпращани материали в прокуратурата.

Тенев изрази съмнение, че атаката срещу него сега, е заради изказано преди дни мнение в телевизионно интервю, че сегашното ръководство на МВР не взима мерки по разкрити от него корупционни схеми в столичната пътна полиция и единният център за обработка на нарушенията.

На 13 септември Симона Радева беше уволнена от системата на МВР, след като дисциплинарната проверка срещу нея приключи и са установени нарушения. Законът обаче предвижда възможност наказанието да бъде обжалвано.

До момента тя е единственият уволнен служител на МВР във връзка с проверката за чадър над шофьора Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа с две жертви на бул. „Черни връх“ на 5 юли. Към момента на Радева не е повдигнато обвинение и е разпитвана само като свидетел по случая.

2 Коментара
  1. Минчо Гунчев казва

    Този корумпиран до дъното на костите си безгръбначен служител на МВР е срам за институцията.Влече го далаверата и професионалното израстване, защото извън МВР е никой и ще умре от глад.До идването си в София, бяха вдигнали ръце от РПУ-Димитровград с простотиите му.Беше укрил полицейски мотоциклет БМВ в гараж в продължение на една година, с цел присвояване. Отдавна е за затвора, но ръси рушвети на съдии и прокурори и цеди държавата ни .Отдавна е пенсионер и с нивото си на некомпетентност само дърпа надолу развитието на МВР.

  2. !!! казва

    То па ено развитие…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.