Скандал в Narod.bg: САЩ блокирали офшорни сметки на Бойко Борисов?

1 27 175

Забелязахте ли колко мек е Бойко Борисов след вота на 2 октомври? Лидерът на ГЕРБ, чийто трон се клати все по-сериозно, обеща например, че няма да има реваншизъм за „незаконния” си арест, каза, че обича всички е и готов на всякаква коалиция в „името на България”.

Причината не е във внезапната пълна промяна на Борисов, каквато гербопитеците няма да дочакат, а в тежка финансова санкция от САЩ, твърди източник на Narod.bg от върха в ГЕРБ.

Според непотвърдена официално информация Щатите са блокирали тлъсти офшорни сметки, чиито следи водят до бившия премиер, за да го принудят да спазва политическо приличие и да не създава излишно напрежение в и без това сериозно обтегнатата ситуация покрай войната в Украйна и всички последици от нея, които удрят както България, така и целия свят.

Според данните десетки милиони, вложени на имена на приближени до Борисов, са под запрещение в САЩ, за да се демонстрира сериозното намерение на отвъдокеанските партньори да помогнат за съставяне на правителство, което да издърпа страната ни от влиянието на Москва.

Реклама

Ето какво каза Борисов в деня на вота, след като пусна своя глас:

„Моето его отдавна съм го надживял. Мога да обещая, че реваншизъм няма да има. Аз съм най-добронамереният човек към всички партии, най-добрият и разумен политик, с най-богат опит”.

Според него в следващите месеци основна тема ще бъде войната в Украйна, но някои политици избягвали да говорят по нея. „България трябва да бъде ясна и категорична за мястото, на което се намира – в ЕС и НАТО.

За мен е важно държавата да държи евроатлантическия курс. Така ще ни уважават повече, дори и руснаците”, каза още Борисов съвсем в тон с исканията на американската дипломация.

1 Коментар
  1. Триморец.бг казва

    Годината е 2013 февруари месец БОКО вдига високо кръвно разбирайки че Виктория Нюман от ДП-Демократическата Партия на САЩ е решила да “щипне“ и да “ присвои едни 850 МИЛИОНА $$$$ в Кувейтската банка “Burkhan bank“ KUWAIT
    Oказва се че тия милиони са на БОЙКО и авера му Румен Николов ПАШАТА/шеф на СИК/
    Виктория Нюман НЕ дава обеснения ЗАЩО точно неговите и на Пашата кинти са присвоени от САЩ.Нюман е наясно че тия пари са прекалено ЛЕСНО изкарани от схеми от кражби от асвалт далавери ,контрабанда и кражба ддс и че от тия от които ги е взела бързо ЩЕ си ги наваксат отново
    850 МИЛИОНА долара Няман ПРИБАВЯ към фонд от 5,5 МИЛИАРДА $$$$ с които се ФИНАНСИРА МАЙДАНА в Киев Украйна

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.