Шах и мат: Изгладнели царисти драпат за държавна хранилка покрай Соломон Паси

3 8 119

Изгладнели царски хора отново напират към държавната хранилка, твърди източник на „Галерия“. Патовата ситуация със съставянето на кабинет налагала участието на жълти авторитети, за каквито са сочени част от управленците на Симеон Сакскобургготски.

За преговарящи в процеса на политическа стабилизация от ГЕРБ вече посочиха Соломон Паси и Росен Плевнелиев. Те ще имат нелеката задача да убедят всички политически сили, че трябва да направят компромис, за да се състави мнозинство и да бъде изпран образът на Бойко Борисов.

Запознати припомнят, че Паси беше ангажиран и със съставянето на царското правителство, когато НДСВ спечели първите си избори и щеще да си оправи за 800 дни, но само Царят си оправи имотите….

Тогава кабинетът се редеше в сладкарницата на хотел „България“, припомнят свидетели на консултациите.

Конфигурацията в последния парламент показва, че никоя от първите формации не може да направи правителство, без да заобиколи досегашните противоречия и конфликти.

Затова Паси и Плевнелиев бяха натоварени с ролята на миротворци и обединители. Доколко тяхната мисия ще има успех, е рано да се каже, но надежди за правителство все още има. На тъч линията загряват евентуалните кандидати за премиер Николай Василев и Огнян Герджиков, които са най-видните царисти от времето на НДСВ.

Реклама

Наред с тях за министри се спрягат финансистът Любомир Дацов и юристката Анелия Мингова. Даниел Вълчев също може да се върне като просветен министър, тъй като по неговото време във ведомството нямаше излагации и скандали.

Част от царските хора, най-вече кръгът около бившето юпи Милен Велчев, били склонни на колаборация и с ГЕРБ, и с „Промяната“, твърдят източниците.

Допирната точка между бившите царски юпита и хората на Кирил Петков била чужбинската закваска и „отличните контакти” с бизнеса и деловите среди в САЩ и Западна Европа.

Вече е ясно, че Симеон Втори и Румен Радев са водили разговори за стабилизацията на политическия живот при своята среща в Лондон. Те бяха там за погребението на кралица Елизабет Втора и използваха краткия престой, за да се видят.

След тази среща в медиите се завъртя името на Николай Василев като евентуален служебен премиер, ако няма редовно правителство.

В БСП обаче не са съгласни да си партнират с хора от царското обкръжение, защото с тях управляваше Сергей Станишев, с когото Корнелия Нинова е в тежък конфликт.

3 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  А бе, ТОЗИ ли, Огнян Герджиков, едно време ни ОБЕЩА да РОВИ?! И, какво ИЗРОВИ?!?!?! А, ако наистина бе ИЗРОВИЛ, а НЕ беше ПРИКРИЛ ДАЛАВЕРИТЕ и КРАЖБИТЕ тогава, ДНЕС ПО-ДОБРЕ ли щяхме да бъдем?!?!?! Българиооооооооооооооооооооо!!! НАРОДЕ????

 2. U.N.C.L.E SAM казва

  Тия от НДСВ/Жълтата Гостенка/ всички БЕЗ Соломон Паси са РУСКИ АГЕНТИ и НЯМАТ никакъв шанс да влязат да управляват

 3. ✠❤️KЮ oт Tyмбa ДъГe❤️ tiny.cc/dcttuz казва

  ☞Жид oт дyпka изпълзя, oзъpнa ce и зacмъpдя.☜
  ☞Тoй пoдчoвek ce e poдил и cмъpтeн гpяx e cътвopил.☜

  ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH!!!☜

  ☞България oт 78 гoдини е под жидo-милиционеро-циганско ИГО!: yerl.org/jqo5d

  ☞Жидoвeтe-Caтaниcти oт ДC ca kykлoвoдитe-вpaгoвe нa Бългapия и нa бългapитe!: tiny.cc/gwfzuz

  ☞Пoмaka-бългapoмpaзeц Cюлeймaн Xaфъз, c пceвдoним Coлoмoн Пacи нa бecилoтo!: tiny.cc/l2mzuz
  ☞Cюлeймaн Xaфъз иcka aнтивakcъpcтвoтo дa бъдe kpиминaлизиpaнo!: tiny.cc/52mzuz
  ☞Cюлeймaн Xaфъз нитo e бългapин c бългapитe, нитo e eвpeин c eвpeитe, мaйka мy e пoмakиня oт ceлo Cтoйkитe, Cмoлянcko, a бaщa мy e eвpeин.
  ☞Пpи eвpeитe вaжи пpoизxoдa нa мaйkaтa, зaщoтo бaщи мнoгo, нo мaйkaтa e eднa.
  ☞Тaka, чe Coлoмoн Пacи нe e eвpeин нa kakъвтo ce пpaви, a e пoмak.
  ☞Цeлта мy e, чpeз вcичkи мeтoди и cpeдcтвa, дa бъдe oбeзлюдeнa тepитopиятa нa Бългapия, зa дa ce нacтaнят тyk жидoвeтe oт Изcpaeл!: tiny.cc/j2mzuz

  ☞Cпиcъk нa eвpeи-koмyниcти и тepopиcти paбoтили пpoтив Бългapия!: tiny.cc/l3mzuz

  ☞Иcтинaтa e, чe Жидoвeтe-Caтaниcти гoтвят Бългapия зa втopа Ykpaйнa!: tiny.cc/0wfzuz
  ➤B xoд e тaйнa, гнycнa, мpъcнишka, мoбилизaция нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco!: yerl.org/qVJXK
  ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf

  ☞Bcekи kойтo вяpвa, чe изeдницитe koито сa сe okoпaли във влacттa oт 78 гoдини, щe cи oтидaт дoбpoвoлнo и пo миpeн път, чpeз избopи и глacyвaнe, e OЛИГOФPEH!: yerl.org/ttk6V
  ☞Глacyвaщитe зa koгoтo и дa билo сa зoмбиpaни OЛИГOФPEHИ!: yerl.org/5Jodg
  ☞Гласувайки ти признаваш за легитимна властта на сводниците, крадците и българоубийците от ДC-цигaн-милиционерското котило: tiny.cc/wewyuz
  ☞He нa глacyвaнe, a HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!☜☞: tiny.cc/w1duuz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: tiny.cc/t2mzuz

  ☞Ckaжи-ka дядя☜☞: tiny.cc/5h2zuz
  ☞Бей жидов☜☞: tiny.cc/edayuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.