Само в Narod.bg: Взел ли е зам.-министър €50 000, за да върне в КАТ скандалния Ален Миалков? (СНИМКИ)

0 19 609

Комисар Тенчо Тенев напусна КАТ преди броени дни и корупцията се завърна! Източник на Narod.bg от МВР призна, че по искане на зам.-министър Емил Ганчев, който проявявал открити апетити към министерския пост, както пише „Пик”, на работа е върнат скандалния Ален Миялков.

Зам.-министър Емил Ганчев трябва да отговори на много трудни въпроси за корупцията в КАТ

Униформен читател на Narod.bg пък попита дали рокадата не е подплатена с €50 000 евро, които се твърди, че били предадени от Миялков директно на зам.-министъра Емил Ганчев?

Именно при управлението на Тенчо Тенев безобразията на началника на отдел „Регистрации” в КАТ Миялков бяха изобличени, а той избяга в болничен, за да не бъде изритан дисциплинарно и изправен пред съда.

Narod.bg вече разкри, Ален Миялков предлагал по 10 бона на месец на вече бившия шеф на „Пътна полиция” комисар Тенчо Тенев през посредник – аптекар, за да го остави на работа в отдел „Регистрации”.

Отдерът се прочу след серия журналистически разследвания, от които лъсна, че срещу конкретна сума е може да се регистрират всякакви автомобили – крадени, бракувани и т.н.

По-рано днес самият Тенчо Тенев разкри нещо доста любопитно пред Нова телевизия:

„Интересно е отстраняването ми. Малко след назначаването на служебния кабинет зам.-министър Емил Ганчев ми нареди да изляза в платен отпуск до пенсионирането ми – на 29 септември. Бях си вкъщи”, учуди се комисарят.

Реклама

„От момента, в който ме пенсионираха, на следващия ден върнаха началника на „Регистрация” (Ален Миялков, б.ред.), който беше в дългосрочен болничен. Този, под чието ръководство имаше регистрации на товарни автомобили като специални. Сега същият пак е началник. Вие си направете изводите какво се случва”, коментира Тенев.

На Тенчо Тенев му било наредено да излезе в отпуск до пенсионирането си, за да не пречи на корупционните афери в „Пътна полиция“

По думите му нещата пак се подреждат по стария начин: „Нещата, които разбихме и се опитахме да изкараме докрай, някои хора си получиха наказанието, но уволниха редови служители, които са изпълнявали устни разпореждания. Най-вероятно някой иска да върне схемата”.

Няколко пъти Тенев беше отстраняван и връщан начело на „Пътна полиция“ в София. През май 2021 г. той беше задържан в Асеновград, където работеше като началник на „Охранителна полиция“.

Комисар Тенев коментира, че много е отслабнал контролът на служителите. „Сутрин преди работа трябва да се проверят всички. Преди сме проверявали за алкохол, но в последно време това не се прави. Трябва да има и лекции с лектори, за да са наясно колегите какво следва, ако бъдат заловени“, каза още той.

Проблемът е, че определени служители петнят името на МВР, смята Тенев. Според него полицаите влизат в Министерството на вътрешните работи след лош подбор. „Показват се по атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и т.н.“, добави той.

Тенев обясни, че когато е трябвало да започне работа в „Пътна полиция“ е било задължително изискване да е завършил „Двигатели с вътрешно горене“, за да може като пътен полицай да знае техническото състояние на автомобила, а сега не е така.

„Мерилото на държавността е полицията. Ако една полицайка си позволява да си сложи хиалурон на устните, представете си началниците нагоре какво си слага“, каза още той.

Бившият шеф на КАТ разказа, че от октомври миналата година двойно са се увеличили случаите на заловени да шофират след употреба на алкохол и наркотици, а след случая със Семерджиев – всеки ден има полицейски операции.

Според слуховете от „Дондуков 2“ при един нов служебен кабинет кукловодът Емил Ганчев може да бъде поставен и за вътрешен министър.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.