„Бате Златко, помагай”: Как ДПС необратимо превзема Северозапада – битката е за милиони

3 17 707

„Бате Златко, помагай”. Отчаяното обаждане в деня на изборите получава кметът на Монтана, от отсрещната страна е влиятелен човек на ГЕРБ. Първите сигнали са, че ДПС води здраво в областта, тъй като ромските махали са изкарани под строй от сутринта.

Златко Живков, вечният кмет на Монтана, формално е от СДС, но не участва активно в кампанията. Все пак взима присърце молбата и активира свои хора. ГЕРБ-СДС успява да измъкне първото място, но и това е слаба утеха, тъй като разликата с ДПС е смешна, пише „Галерия”.

9694 гласа събират хората на Доган в област Монтана. За ГЕРБ вота си дават 10 259 души. „Промяната” е назад с 6711, а БСП направо катастрофира в някога червения северозападен край с под 4000 гласа.

Откъде идва възходът на ДПС в Монтанско, където няма етнически турци за разлика от традиционните бастиони на партията в Делиормана и Родопите?

Всъщност има три известни с семейства в самия областен град, но те винаги са стояли далеч от политиката, а и наследниците сключват брак с българи.

Разбира се, непрекъснат донор е ромското население, което завзема нови и нови територии в Северозапада. Даваме пример с две съседни села на брега на Дунава – Горни и Долни Цибър. Първото е с влашко население, останали са стотина души, имащи право да гласуват.

От 58 бюлетини едва 3 отиват за ДПС, а победител е БСП с 30. с ГЕРБ и „Промяната“ имат по 7. Червеният вот не е учудващ, тъй като в историята на селото е пролята кръв в Септемврийското въстание и очевидно са останали сантименти към лявата идея.

Долни Цибър е известно като едно от първите изцяло ромски села, при това сравнително голямо – над 1500 жители. Всички деца обаче ходят на училище, има и студенти. Браво!

Но резултатите в двете секции будят силни съмнения. В първата за ДПС гласуват 386 души от 413 пуснали бюлетина! Втори са „Промяната“ с 10 гласа, а любопитното е, че двама от местните са пуснали за „Възраждане“.

Подобна е картинката в другата секция на изцяло ромското село. ДПС обира 286 гласа от общо 308 бюлетини. „Промяната“ е с 9 гласа, а за ГЕРБ има само един!

Сами виждате на какво се крепи победата на ГЕРБ в област Монтана. Още едно-две села като Долни Цибър и ДПС ще е на върха. А демографията работи в тази посока.

Разбира се, любовта на ромите към ДПС е мотивирана по съответния начин. Вече рядко са случаите да се пазаруват гласове с по 50-100 лева в този район. Купуват се цели села, твърдят колеги от региона.

Босовете на различните кланове се привикват на пищни банкети. Какво им обещават, може да се досетите, а тяхна работа е как ще осигурят гласовете.

Това „нещо“ Димитър Аврамов, изгонен за корупция от ГЕРБ, дърпа конците в ДПС

Лидер на ДПС в района е небезизвестният Димитър Аврамов, депутат в 5 парламента. Бизнесменът водеше и сега листата, но се оттегли след знаменития резултат в региона. Или по-точно беше „оттеглен“ отгоре, тъй като името му е свързано с не един или два скандала.

По-стари монтанчани помнят малкото заведение в гараж, което бащата на Аврамов отваря веднага с промените. Готвачите са добри и целият град обича да хапва там. Бизнесът потръгва, но синът е истински факир.

Той се захваща със земи, които са страшно плодородни в прочутата област Златията, която заема част от Монтанско.

Името му грейва на първите страници през 2012 година, когато е обвинен в подкуп от 100 000 лева. Той му е даден от…. арендатора Светослав Илчовски.

Да, същият образ от Кнежа, който миналото лято разказваше пред парламентарна комисия за Бойко Борисов, Иван Пилето, рождени дни с кюлчета злато и певици.

Реклама

Срещу парите и правото да ползва някои терени на Илчовски депутатът Аврамов и още двама обещават да спасят земите му от чужди апетити. Пачките са белязани от ДАНС и открити в дома на депутата.

ГЕРБ го изключват на секундата, но на следващите избори Димитър вече е част от листите на ДПС.

Съдът оправдава Аврамов по обвинението „търговия с влияние“през 2016 година, но следва протест и ново разглеждане, което се влачи до ден днешен.

Прокуратурата редовно иска имунитета на новия властелин на Монтанско, но той явно въобще не се притеснява и се отказва сам. И така вече 10 години.

През 2018 година гръмва нов скандал около семейството. Борислав, брат на Димитър Аврамов, е сред разследваните за убийството на данъчния Иво Стаменов в София, съобщиха тогава bTV и Нова.

Групата от трима души, сред които и Аврамов, е задържана на 3 юли при специализирана операция на ГДБОП. По информация н Нова Борислав Аврамов е бил тартор на групата.

Има и четвърти член на групата, който излежава присъда в затвора в Бургас. Той е осъден за незаконно притежание на оръжие.

Според запознати Димитър Аврамов движи делата на ДПС и във Видинско, където лидер е интелигентният бивш екоминистър Станислав Атанасов, но твърде непознат в онзи район.

„Движението“ все още пипа меко във Видинско, но пък осигури без грижи един мандат с третата си позиция от 13,64 процента гласували. Това са 3900 гласа – звучат смешно, но са сериозна заявка в един от най-бързо обезлюдяващите региони на света според доклад на ООН.

За сравнение – БСП не събира 3500, което е истински срам за родния край на соцемблеми като Александър Лилов и Петър Младенов, на бившия лидер Михаил Миков.

Все повече се засилва ролята на ДПС в третата област на Северозапада – Враца, където ромското население също се качва процентно в селата с бързи темпове.

Листата на ДПС е истински шедьовър на „демокрацията“. Втора е прочутата кметица на Борован – Десислава Тодорова, чийто мандат съдът непрекъснато прекратява и възстановява заради далавери, свързани с общински земи.

Следва лидерката на ДПС в Мездра – Каролина Кьолер, близка до прочутия Йордан Тонов или Данчо Пръча. Групата му беше арестувана след шумна акция и босът лежа в затвора за сводничество, рекет и какво ли не.

Шести в листата е Касъм Касъмов от прочутия род Касъмови, който държи ромските махали на Бяла Слатина и региона, фамилията се прочу с това, че вдигна джамия в Галиче, където не е имало турчин дори по време на османското робство. Родът тръгва от прочутото село, като в интерес на истината се замогва покрай дядото, който е виртуозен тромпетист и емигрира във Франция още по комунизма.

Не е учудващо, че ДПС взима над 70 процента в ромската секция в Галиче, докато в другите две ГЕРБ печели с разлика. Все пак новият кмет е от партията на Бойко Борисов, докато старият Ценко Чоков търка наровете на Врачанския затвор.

И в област Враца ДПС си гарантира с лекота един мандат от общо 6, заемайки четвърта позиция за едва 300 гласа от БСП, чийто лидер Корнелия Нинова е родена и отгледана в Мизия и Крушовица.

Така бавно, но сигурно партията на Доган се превръща в незаобиколим фактор в Северозапада. Застаряващото и намаляващо население помага за лесното завладяване на територии.

Както виждате, 200-300 гласа могат да бъдат решаващи за мандат. А тепърва идват общински избори, където 50 души под строй могат да изберат кмет.

За какво им е този беден край, ще питат мнозина. Отговорът се крие в земята и неслучайно Аврамов е царят на изборните резултати. Тя ражда не по-малко от Добруджа, рентите за обикновените хора често са символични, а печалбите за арендаторите и техните закрилници – чудовищни.

Заглавието е на Narod.bg

3 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  До КОГА ще ни ЛЪЖАТ?!?!?! Що е ТО „дпс“??????????? Време е да РАЗБЕРЕМ ИСТИНАТА!!! Време е!!!

 2. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ yerl.org/9xtcW казва

  ☞Преди 33 години, Mилициoнeритe-Caтaниcти-Бългaрoубийци от ДC на БKП, решиха Kонцлaгера-България, да бъде изсточник на секс робини и донори!
  ☞За целта назначиха турчеещите се цигaни от ДПС за бейове-феодали и им дадоха неограничени правомощия да отвличат, изнасилват, колят и бесят на воля!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞За 33г. сводниците превърнаха стотици хиляди момичета в робини-проститутки и съсипаха милиони човешки съдби!: tiny.cc/ry9zuz
  ☞ДПС е терористична организация произхождаща от БКП!
  ☞ДПС е политическото лице на българската мафия!
  ☞ДПС е голямата измама на прехода, продукт на ДС и КГБ!
  ☞ДПС е изпълнителното звено на ДС за грабеж над НАРОДА!
  ☞ДПС са бранителите на тайната власт в България!

  ☞ДПС е името на българската мафия!: yerl.org/wt9oz

  ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмет Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: yerl.org/4SkBO

  ☞Боко-българоубиеца целува ръката на Доган-Сопола, a овчето стадо не може да проумее, че никакво освобождение не е имало, управляват ни, и продължават да ни държат в робство, но модерно робство, наследниците на тези, които Левски е наричал чорбаджии и изедници само, че тези неща не са за мозъците на тъпите санирани и ваксинирани офце!: yerl.org/5Jodg

 3. ☠Мордор унищожителя на сводници☠ tiny.cc/5fotuz казва

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!

  ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!

  ☞Зa 78-тe гoдини нa милицoнерo-koмyнизъм, cвoдницитe пpeвъpнaxa милиoни мoмичeтa oт Бългapия в poбини-пpocтитyтkи, и cтaнaxa милиapдepи c kъpвaвитe пapи изkapaни oт poбинитe!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Бизнecът c жeнckа и дeтcka плът в цигaнo-милициoнepcka Бългapия e дъpжaвeн бизнеc, и тo нaй-дoxoдoнocният!
  ☞Пpocтитyция, нapkoтици, чoвeшkи opгaни, opъжиe, eвpoфoндoвe, kpaдeни koли, вcичko тoвa e пoд oпekaтa и koнтpoлa нa влacттa и cлyжбитe, в мaфиoзkия koнцлaгep-Бългapия!
  ☞Koйтo и дa дoйдe нa влacт, нacлeдявa cъщитe kaнaли и caмo cмeня бyшoнитe!

  ☞Щe дoйдe видoв дeн и Дoмyз-Kapakaчaн, пoдлoгaтa нa Бoko и Дoгaн, koйтo дaдe бългapckи пacпopти нa cтo-xиляди cвoдници и бaндити oт цял cвят, ще kвичи нa yмpялo и ще се гъpчи в пpедcмъpтна aгoния, защото ще бъде дpaн, kлaн и пъpлeн с бeнзинoва лaмпа като пpаcе, прeди да yвиcнe НA BЪЖETO!: yerl.org/K1PzA

  ☞Peвoлюция, cвaлянe нa милициoнepckoтo koтилo oт влacт, нoви бeзпapтийни yпpaвници и нoвa koнcтитyция чиитo члeн пъpви щe e „зakoн зa изтpeблeниe нa cвoдницитe и бaндититe“!
  ☞Пълнa koнфиcкaция нa имoтите и пapитe нa бoгaтaшkитe poдoвe, зaщoтo нямa нитo eдин, koйтo дa e зaбoгaтял пo чecтeн път!
  ☞Oбявявaнe нa нaгpaдa oт 50-хиляди лeвa зa глaвa нa cвoдниk или cвoдницa!

  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x
  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ! ☜☞: tiny.cc/rq6zuz
  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz
  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz
  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!: tiny.cc/kq6zuz
  ➤Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите: tiny.cc/zp6zuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Kpyшaтa, Гpишa Гaнчeв и пpecтъпницитe oт 90-тe гoдини: tiny.cc/neayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Нeпълнoлeтнитe пpocтитyтkи в Eвpoпa и Бългapия: tiny.cc/elwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Цигaнckaтa пpecтъпнocт в Бългapия: tiny.cc/blwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo Aмepиkaнeцa или Toшo Heaндepтaлeцa: tiny.cc/4lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Изнacилвaчитe-бakшиши-тakcимeтpoви-шoфьopи, koитo cтaнaxa Myтpи: tiny.cc/0lwyuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Гoшo Eнчeв-Kyция-Дявoл, Toшo-Aлapмaтa и Mилeн-Kpaдeцa – oбиpи нa TИP-oвe: tiny.cc/6hayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Mилeн-Пcиxoтo, Ивo-Kpaвaтa и Пaци-Дeлтaтa: tiny.cc/pgayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Плeeшивaтa Злaтka, Kpиcтиян-Maнekeнa, Mapшaлa, Koпeйkин – бaндaтa зa ckиминг ycтpoйcтвa “Изpaждaнe“: tiny.cc/sixzuz

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.