ПРОГНОЗА: ПП се проваля, БСП прави кабинет

1 6 193

Членът на Националния съвет на БСП Румен Гечев каза съкровените си мечти пред Нова – че е малко вероятно да се състави кабинет с втория мандат, ако той стигне до „Продължаваме промяната“.

Според него причина за това е „изострянето на негативизма“ между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“. Той обаче не коментира какви са шансовете на ГЕРБ за формиране на кабинет.

„Моето лично мнение е, че е малко вероятно да се направи правителство с втория мандат. По-скоро това може да стане с третия. Но в политиката всичко е възможно, има неочаквани завои“, добави той.

Реклама

Като първа политическа сила ГЕРБ първи ще направят опит да съставят кабинет. Лидерът на формацията Бойко Борисов обяви, че създават контактни групи, които да водят разговори с всички парламентарно представени партии за съставяне на правителство.

До момента „Продължаваме промяната“ и БСП отказаха поканата за разговори. От „Демократична България“ все още не са обявили официална позиция, а лидерът на „Български възход“ Стефан Янев потвърди, че партията му ще се включи в разговорите.

Румен Гечев каза още, че БСП би водила преговори за съставяне на правителство с всички партии, но без ДПС, ГЕРБ и „Възраждане“.

Той добави, че левицата няма как да не бъде конструктивна политическа сила, ако се предложи програма, която отговаряла на интересите на България.

1 Коментар
  1. ИСТИНАТА казва

    „Другарю“ Гечев за КОЕ „бсп“ говорите, за ТОВА което нарече себе си „герб“, за ТОВА което ПОДМЕНИ листата за Евровота или за ДРУГОТО ТОВА на ИЗЛЪГАНИТЕ???? А може би, искате да кажете и за ОБЕДИНЕНИЕ между ТРИТЕ?!?!?!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.