Топ журналист избухна: Наглостта на Бойко Борисов е безгранична!

0 22 087

Правителството на четворната коалиция ПП-БСП-ДБ-ИТН беше атакувано още от първия си ден с всички средства. Борисов изрече не една и две лъжи, хвърли всички усилия да ги свали, обвини ги за световната криза и инфлация, засипваха ги с измислени компромати, а сега невинно предлага да го подкрепят.

Голяма наглост е да искаш да ти станат патерици тези партии, които си обвинил за цените на газа и петрола, неспособност да управляват, за кражби, любовни афери и т.н. всички земни грехове.

И предложението идва, след като още в нощта след изборите и „Продължаваме промяната”, и „Демократична България” обявиха, че няма да влизат в коалиция с ГЕРБ за правителство.

В миналия парламент не само ГЕРБ, а и ДПС и „Възраждане” го играеха опозиция, и когато към тях се присъедини „Има такъв народ”, свалиха правителството. В това начинание се включи и новата партия на ген. Янев.

С активното участие на президента и служебния кабинет резултатът от изборите е такъв, какъвто го виждаме. Сега тези, които свалиха предишното правителство, е редно да си направят .правителство и да управляват заедно.

Не да се крият зад „Продължаваме промяната” и ДБ, или експертни кабинети. Нали това искаха?

Вместо това Борисов предлага посредници да водят преговори между него и ППи ДБ. Споменаха имената на Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Така предложението му придобива комични черти

Плевнелиев да увещава „Продължаваме промяната” и ДБ да пристанат на Борисов и – хо-о-оп!, те приемат. Номер подходящ за евтино комедийно шоу.

Президентът, който помогна да свалят правителството в сложна обстановка в света, настоява за стабилно правителство.

Реклама

Но с действията си не допринесе това да стане. Сега той, заедно с другите, които предизвикаха избори, имат пълните възможности да съставят ново стабилно мнозинство. А не да канят ПП и ДБ за украса и за „евроатлантическо алиби“.

Какъв всъщност е проблемът с правителството? Казва се Бойко Борисов. Той направи уклончиво изказване, че може да се оттегли, а може и да не се оттегли.

Готов бил на компромис „в името на народа“. Направо да се просълзиш. Него не го интересува в действителност нито еврото, нито Украйна, нито народа. Ще приеме всякакви условия, ще се пише пръв евроатлантик, а всъщност единственото, което го интересува е на него лично какво ще му гарантират.

Защото виси възможността да бъде съден и разследван, пречка за което е сегашният главен прокурор. Иван Гешев го пази старателно от реални корупционни скандали. Големите медии също го прикриват и замитат всичко под килима.

В коментари в чужбина за изборите в България се споменава за „проблема Борисов”. Казват, че има оцапан имидж, трудно ще състави правителство, има „токсична репутация” („Политико”, б.ред.).

Как пък нито една голяма българска медия, нито един анализатор в телевизиите не каза нещо такова за Борисов – да посочи проблема както го посочват по света.

На нито един водещ не му се скърши езика да го зададе поне като въпрос. Сякаш живеем в паралелна реалност, заровили сме си главата в пясъка и не виждаме какво е Бойко Борисов.

Усещат ли колко са жалки хекимяни, харалани, бойковасилевци? След изборите основна тема в тв студиите беше как да се съберат над 120 депутати, за да направи ГЕРБ правителство.

С намеци, че партии, които не искат да станат патерица на Борисов, са национално безотговорни и хвърлят страната в хаос…

Пост на топ журналиста Иван Бакалов

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.