Политически номад заседна в „Български възход” (ГАЛЕРИЯ)

0 8 215

Румен Йончев, който с лекота скача от партия в партия, само и само да е на депутатската банка, отново постигна целта си. Този път става парламентарист от „Български възход” на Стефан Янев. Ако Гинес приема такива рекорди, то той е недостижим по броя на коалициите, в които се е подвизавал, за да се добере до Народното събрание.

Политическата „пеперудка“ Румен Йончев е щастлив до Бойко

През последните 15 години той е обходил всевъзможни политически формации. Неговата партия „Земеделски народен съюз” сега е носител на мандата на Янев, но навремето тя е зачената като копие на БЗНС-НС на Анастасия Мозер, предаде „Уикенд”.

През 2013 г. вече като шеф на земеделци Румен Йончев се намества в листите на БСП. Година по-късно той се цепи и преминава към току-що създадената „България без цензура” на Николай Бареков. Това му осигурява нов мандат на депутат.

Реклама

На изборите през 2017 г. Румен Йончев прави пореден политически лупинг. Приземява се в „Реформаторския блок и Глас народен”. Тогава обаче не успява да се класира, защото коалицията остават под 4-процентовата бариера.

…до Младен Червеняков като земеделски партньор на БСП

След протестите Румен Йончев се коалира с „Изправи се! Мутри вън”. Така попада в поредните два парламента. След като тази бутафорна антимутри коалиция премина в запаса, номадът Йончев си намери нова ракета-носител, този път в редиците на зелените чорапи на Стефан Янев.

И после нека партиите се чудят защо хората не излизат да гласуват.

Иначе самият Йончев в интервюта се бие в гърдите, че след два поредни мандата, депутатите трябва да дават път на нови лица. Стига това да не важи за него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.