ПЛАНЪТ: Милионер до Плевнелиев урежда Костя Копейкин в кабинет на ГЕРБ (СНИМКИ)

4 16 141

Президентът Росен Плевнелиев, когото ГЕРБ определиха да води преговорите за съставяне на правителство, може да осигури и подкрепа от „Възраждане” по време на гласуването в пленарна зала, научи „Уикенд”.

На пръв поглед подобна колаборация между евроатлантическа и проруска партия звучи абсурдно, но е напълно възможно да стане факт, твърдят запознати. Стига от формацията на Бойко Борисов да не се откажат от плановете си за съставяне на кабинет.

Врабевски и Плевнелиев не крият близката си връзка

Топлата връзка между двете уж враждуващи формации трябва да прокара бизнесменът Милен Врабевски. Той е близък приятел на Плавнелиев и спонсор на шефа на „Възраждане”, който няма как да му откаже услуга.

Разбира се, хората на Костя Копейкин няма открито да се коалират с Бойко Борисов. Подобно съглашателство не е изгодно за нито една от двете страни.

Съюзявайки се открито с хората на Путин у нас, формацията на Борисов рискува да бъде изритана от Европейската народна партия. Почти сигурно е, че реакция ще има и от ЕС, спирайки ни еврофондовете.

За „Възраждане” също не е изгодно да стават част от управляващата проатлантическа коалиция. Все пак, техният вожд се заканва да иска провеждането на референдум за излизане от ЕС и НАТО. От друга страна Костадинов е наясно, че при едни бъдещи избори, едва ли ще повтори сегашният си резултат.

Подобно на „Атака” и ВМРО формации, които уж са против всички, но не предлагат алтернатива, залязват толкова бързо, колкото и набират скорост. Пресен пример е Слави Трифонов, който от първа политическа сила, само за една години изпадна зад борда.

Разбира се, Костя Копейкин никога няма да си признае открито, че няма интерес от поредните предсрочни избори. Тяхното избягване, както е ясно, зависи от успеха на водените от Росен Плевнелиев преговори за правителство. За да не бие на очи златният пръст на „Възраждане”, е измислен удобен сценарий.

Той предвижда няколко депутата на Костадинов да подкрепят гласуването на бъдещото правителство. Въпрос на договорка е дали „бунтарите-русофили” формално ще бъдат изгонени от партията заради неправилния си вот, или просто Копейкин ще ги оправдае, че са гласували по съвест.

Това е и единственият вариант кабинета на ГЕРБ да мине. След отказа на „Продължаваме промяната”, „Демократична България” и БСП дори да преговорят с ГЕРБ, единственият вариант за мнозинство е подкрепа от ДПС и „Български възход” на Стефан Янев.

Реклама

От движението вече обявиха, че настояват за съставяне на правителство, а формацията на Янев открито се предложи на Бойко.

Дори и трите партии да се разберат някак си за кабинет от експерти, тип „Правителство на националното спасение”, депутатите им са едва 115. Оставащите шест гласа до заветните 121, трябва да осигури Костя Копейкин, твърдят наши източници.

Според тях Плевнелиев няма да има проблем да осигури гласовете на „Възраждане”. В случая, преговорите няма да са с Костя Копейкин, а с близкия приятел на Плевнелиев д-р Милен Врабевски, който е собственик на най-голямата българска компания за клинични изпитания на нови лекарства.

За него се твърди, че е сред основните донори на „Възраждане”. Милионерът Врабевски от години щедро подпомага политическата кариера на Костадин Костадинов и покрива разходите по кампанията на партията му.

Без тази щедрост и контактите на Врабевски, които отварят не една и две врати на Копейкин, „Възраждане” и до днес щеше да бъде една от многото маргинални формации, твърдят запознати. За това и Костадинов няма как да отхвърли молбата на ментора си.

Макар да финансира русофилската партия, самият д-р Милен Врабевски далеч не е фен на диктатора от Кремъл. Бизнесменът дори може да мине и за глобалист. Врабевски се хвали с познанството си с множество западни политици, сред който и дори бившия президент на САЩ Бил Клинтън.

Евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, милионерът Врабевски, кметът на албанския град Билища Бледион Налбати и Росен Плевнелиев (отляво надясно) на проява на фондация „Българска памет”

Чрез фондацията си „Българска памет” бизнесменът финансира множество благотворителни каузи – от ин витро-процедури за бедни семейства, през финансиране на книги или обучителни стипендии за българи в чужбина, до издигането на паметника на цар Самуил  в центъра на София.

Подкрепата на „Възраждане” не е пречка бизнесменът да е близък и до ГЕРБ. В организираните от фондацията му инициативи чести гости са Бойко Борисов, евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев, кмета на София Йорданка Фандъкова.

Постоянно присъствие е и приятелят му Росен Плевнелиев. Създадените от двамата фондации, „Българска памет” на Врабевски и „Решения за бъдещето” на Плевнелиев от години си сътрудничат при множество инициативи, свързани с младите българчета.

4 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  СПРЕТЕ!!! СПРЕТЕ!!! СТИГА с тази МЪГЛА-Плевнелиев, Паси, Янев,……..!!! Кажете ИСТИНАТА за: КТБ, ПЪТНАТА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, ХАЗАРТА, „Белене“, Барселона, Капитан Андреево,……………………, за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ШАЙКАТА ОПГ „герб“ и ЯТАЦИ!!! Да ПРОВЕДЕМ НОВИ ИЗБОРИ и ВСИЧКО ще си дойде на МЯСТО!!! Да го НАПРАВИМ, БЪЛГАРИ!!! НАРОДЕ????

 2. Ястребовски казва

  ВРАБЕВСКИ е МАСОН и авер с Цветелина Бориславова
  Така наречената му “патриотична“ дейност може да донесе тежки и люти спорове с Македония и заплахи за Националната сигурност на страната
  По добре РУМНОджиите около Помак Плевнанлиев да го държат НАСТРАНИ от Македония току виж с дейността си предизвиква военен конфликт
  Да си гледа клиничните изследвания и лекарствата и да НЕ СЕ МЕСИ в Гео политиката на Балканите
  От ВРАБЧЕ не става белоглав ОРЕЛ

 3. Камила казва

  Bрабевски е един достоен и много свестен човек

 4. Камила казва

  Ако има повече такива българи като Милен..,
  Нямаше да сме на това дередже

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.