Иван Гешев подпука депутат от „Български възход” – адвокат на мутри (СНИМКИ)

14 15 715

Новоизбраната депутатка Надежда Самарджиева от партия „Български възход” на Стефан Янев е забъркана в данъчна афера, показа проверка на „Уикенд”.

Задълженията на Самарджиева са установени при проверка на НАП, което е повод с решение на съда да бъде наложен запор над една от фирмите й. Такава процедура стартира само в случаи, когато длъжникът откаже да се издължи доброволно.

Тъй като подобни действия могат да се приемат и като извършено престъпление, материалите от данъчната ревизия на новоизлюпената депутатка се изпратени в прокуратурата. Проверката започва преди няколко месеца, а резултатите трябва да са готови всеки момент, твърдят наши източници.

Това може да докара на Самарджиева съмнителната слава на първият депутат от 48-то Народно събрание, чиито имунитет да бъде поискан от главния прокурор Иван Гешев.

Любопитно е, че подобни проблеми в миналото е имал и бащата на адвокатката – Даниел Самарджиев. През 2008 г. той е изправен пред съда в Благоевград по дело за укриване на данъчно задължение.

Според изготвена счетоводна експертиза, бизнесменът Самарджиев дължи ведно с лихвите над 52 000 лева.

Процесът завършва още на първото заседание, след като обвиняемият признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата. Срещу обещание веднага да си плати данъците, бащата на настоящата депутатка се отърва без престой в пандиза.

От НАП категорично отказват да разкрият точната сума на данъците, които депутатката Самарджиева е забравила да плати.

Наши източници твърдят, че става дума за афера свързана с най-известните клиенти на Надежда Самарджиева – мутрите Иван и Йордан Еринини. В Банско те са известни с прякора си Джипсовете, а славата им е като на тамошните братя Галеви.

В планинското градче адвокат Надежда Самарджиева е прочута като доверен кадър на Джипсовете, чиито роля е да покрива по всевъзможни начини сигналите срещу тях. Както е обичайно за месни феодали, Иван и Йордан Еринини също имат апетити към разширяване обхвата на своята дейност.

Реклама

У нас най-сигурният начин за това е участие в политиката. Дали пряко или чрез подставени лица, е въпрос на детайли.

В случая Джипсовете избират за свой доверен човек адвокатката си Надежда Самарджиева, разказват хора в Банско. Атрактивната госпожа прави всевъзможни опити да пробие в политиката.

Първо се закача за ГЕРБ и минава за послушница на екскмета на Банско Георги Икономов, после става кандидат-съветник от ВМРО, но отново без успех.

Миналата година мутренската адвокатка насочва мераците си директно към парламента. Първо се пробва безславно в листите на „Изправи се БГ”, за да цъфне накрая при Стефан Янев, който я прави водач на листата в Благоевград.

Още преди изборите, шармантната адвокатка буквално успява да влезе под кожата на генерала, твърдят наши източници от партия „Български възход”. В знак на особена благосклонност, партийният вожд назначава Самарджиева за партиен координатор за Благоевград, Кюстендил и Перник. Твърди се, че в седмиците преди вота, Самарджиева е участвала в десетки срещи с бизнесмени, чиито репутация е доста спорна.

На закритите разговори са предавани големи суми пари, а в замяна са поемани ангажименти за осигуряване на обществени поръчки или назначаване на посочени от дарителите хора на отговорни държавни постове.

Подобни обещания, както е ясно, могат да се изпълнят само, ако формацията на Стефан Янев участва в бъдещото правителство.

Заявка, която генерала побърза да направи още в нощта на изборите. От думите на Янев стана ясно, че той е готов за коалиция, както с ГЕРБ, така и с „Продължаваме промяната”.

Само и само да допринесе за създаване на стабилно правителство. В него естествено, партията му ще има подобаващо представителство.

Хора от Банско твърдят, че амбиции в политиката има и бащата на Надежда Самарджиева. Той гравитирал около партия, близка до енергиен бизнесмен, чиито работници на последните избори са били настоятелно посъветвани да гласуват за партията на Стефан Янев.

14 Коментара
 1. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ДЕМОКРАТИЧЕН ОБЕДИНИТЕЛЕН БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД, НО АЗ КАТО ЦЯЛО СЪМ ОСНОВНАТА ДЕЯТЕЛКА НА ДВИЖЕНИЕТО “ МУТРИ ВЪН“ И “ БЪЛГАРИЯ НЯ БЪЛГАРИТЕ „.

 2. Добри Джуров С Танковете, МАЧКАМ: казва

  САМО ДА НЕ ПРЕМАХНЕТЕ Д-Р ДИМИТЪР ШОЙЛЕВ ОТ РЕГИСТЪРА НА РОДЕНИТЕ НА 24 АПРИЛ 1935 ГОДИНА, ОТРЕПКИ, ЗАЩОТО ЩЕ ВИ ГО ИЗИСКАТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА.

 3. ОТВРАТЕНА казва

  ПРИМЕРНО В ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ХРАЧКООТДЕЛЯНЕ ПРЕДСТОЯТ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА СЕКРЕТА НА ХРАЧКАТА И ВСИЧКО СЪРЗАНО С НЕЙНОТО ГНОЙНО ИНСТАЛИРАНЕ В СТОМАШНО- ЧРЕВНИЯ ОБОНЯТЕЛНО– МОЗЪЧЕН СЪРДЕЧНОСЪДОВ ТРАКТ.

 4. ОТВРАТЕНА казва

  КАКТО ПРЕДПОЛОЖИХ, АЛЧНОСТТА ВРЕДИ НА МЕДИЦИНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ….

 5. ОТВРАТЕНА казва

  БОЙЧЕ„ МИЛО БОЙЧЕ! ТВОЯТА УСМИВКА Е КАТО ГЪБА СЛЕД РАДИАЦИОНЕН ДЪЖД….

 6. ABOUT , ABOUT казва

  МЕДИЦИНАТА Е КАТО ВАРЕНИ ЯИЦА: ВАРИШ, ДОКАТО СЕ СВАРЯТ….

 7. ОТВРАТЕНА казва

  YOU ENJOY KILLING, DON’T YOU ?

 8. ОТВРАТЕНА казва

  ЖАЛКА ГНУСНА ВМИРИСАНА СГАН

 9. ГНУС„ ГНУС„ ГНУС..... казва

  ТЕЛУС НЕ БЯХА ЛИ МЕДИЦИНСКА АКАДЕМИЯ НА САДИСТИЧНИТЕ УБИЙСТВА?

 10. Я ДА ВИДИМ ТОЗ ЧУВАЛ казва

  ГЪБА, ГЪБУРАНА , ЕЙ МА НА

 11. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  OH, YOU HAVE A PLAN? ME EITHER !

 12. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  НАГЛИ СТЕ ПО ПОВОД НА “ АНЕСТЕЗИЯТА“, НО ЩЕ ВИ ИЗТРЪГНА ЧАРВАТА.

 13. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  КУЛА ЗА УБИЙСТВА НА “ ВРАГОВЕ НА НАРОДА“? ЗВУЧИ ЗЛЕ И МНОГО ЗЛОВЕЩО.

 14. ИСТИНАТА казва

  ПАК ни се пуска МЪГЛА, МЪГЛА която трябва да ПРИКРИЕ СКАНДАЛА, ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО за НАБУТВАНЕТО на „Другарят“ Янев в „ПАРЛАМЕНТА“!!! „Другарю“ Гешев, СТИГА!!! ВЪРВЕТЕ си!!!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.