ХИТРЕЦ в Narod.bg: „Костя Копейкин” стана запазена марка (ДОКУМЕНТ)

7 5 965

Руската пета колона ПП „Възраждане” смело нахлува в сферата на интелектуалната собственост! Представяме ви данни от държавния регистър на търговските марки, воден от Патентно ведомство на Република България.

Търговска марка „Костя Копейкин“ е заявена от Деян Николов, секретар на Възраждане София, чрез адвокат Петър Петров – зам. председател на партията. Марката е заявена за регистрация за стоки и услуги от класове 16, 25, 26, 35, 38, 41, 45.

Ноторен факт е, че лидерът на ПП Възраждане – Костадин Костадинов получи прякора „Костя Копейкин“, с който бива осмиван в социалните мрежи.

Във фейсбук има и страница „Копейкин“, която иронизира него, партията му и избирателите им. Отне ми известно време да разбера каква е целта на тази заявка и в крайна сметка отговорът, който намирам, е един – непознаване на материята, уреждаща правата върху  търговските марки.

Вероятно лидерът на ПП Възраждане смята, че притежавайки търговска марка „Костя Копейкин“, може да забрани на трети лица да използват този словен елемент и да започне някакви съдебни битки. Добре е да изясним, че това съвсем не е така.

Търговската марка не дава абсолютни права върху елемента – в противен случай нямаше да останат свободни думи в говоримия език.

Търговската марка осигурява закрила на търговеца, гарантираща, че трето лице няма право да използва този елемент в търговската си дейност, предлагайки стоки и услуги, сходни на заявените от маркопритежателя.

Реклама

Нека обърнем внимание на списъка от Ницската класификация в заявката за регистрация. Той включва множество стоки и услуги като: печатни материали, дрехи, услуги, свързани с търговски сделки, реклама и маркетинг, телекомуникации, медии, обучение, адвокатски услуги и още много други.

Пълният списък може да намерите в регистъра на ПВ. На пръв поглед човек би решил, че марката не може да се използва в печатни издания или в медиите. Това обаче далеч не е така.

Ако не притежавате онлайн медия, която се казва Костя Копейкин, или ако не сте кръстили така рекламната си агенция, или не продавате телекомуникационни услуги под тази марка, не нарушавате правата на заявителя Деян Николов.

Важен момент в случай на съдебен спор би бил и фактът на реалното използване на марката. Ако тя не е използвана като част от търговската дейност на заявителя, каквато се съмнявам същият да развива, то съдебните претенции биха се оказали неоснователни.

Реалното използване е елемент от фактическия състав на исковете за установяване на нарушения, както според Закон за марките и географските означения, така и съгласно Регламент (EC) 2017/1001 относно марката на ЕС.

Нормите, свързани с търговските марки, макар и събрани само в един закон на национално ниво, формират изключително сложна материя, която изисква познаването на практиката на националните и европейски ведомства, както и изключително богатата съдебна практика. За повече въпроси и консултации може да се свържете с мен на посочените в страницата данни за контакт.

7 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  И ШО ТАКА СИ МИСЛИТЕ„ ЧЕ И ТОЯ ПЪТ ЩЕ ВИ СЕ РАЗМИНЕ…?

 2. Мариана Сумистката казва

  КО РАБОТИШ ?

 3. Илияна казва

  Колкото повече се бъзикате, толкова повече рейтинга му рЪсте? Странна рабомта

 4. СМЪРТ НА ФАШИЗМА ! казва

  ГЕРБАДЖИЙСКИ ОТРЕПКИ, КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕТЕ, ТАКОВА ПОЛУЧАВАТЕ.

 5. Мариана Сумистката казва

  ТАА КРИСТАЛИНА МЪРШАТА ОТ 1998 ГОДИНА СИ Е СМЕНИЛА ГРАЖДАНСТВОТО.

 6. ✠Севастократ-Бокодер от Арбанаси: yerl.org/qmZT8 казва

  ☞От 78 години България е под жидo-цигaн-милициoнepcko ИГO☜☞!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Paятa e тъпa и нямa дocтaтъчнo мoзъk зa дa пpoумee, чe kakтo бeнзинokoлoнkaтa, тakа и kpaвaрия ce yпpaвлявaт oт жидoвe- бoлшeвиkи!: tiny.cc/1wvzuz

  ☞Шyмkapckaтa Милициoнepo-AБпФK дъpжaвнa cигypнocт «ДC» e okтoпoдa-мaфия, a тpeтo глaвнo yпpaвлeниe нa ДC, вoeннoтo koнтpapaзyзнaвaнe «BKP» e глaвaтa нa okтoпoдa-мaфия, възпpoизвeждaщ 78-гoдишнoтo cтaтykвo.: yerl.org/LgIUu
  ☞И cлeд лъжe-пpoмянaтa пpeз 1989 гoдинa, нищo нe ce пpoмeни във BKP, a тaм ce пpaвят paзчeтитe зa бъдeщитe пoлитичeckи и иkoнoмичeckи тpycoвe в Koнцлaгeр-БГ, oт тaм мoжe дa ce пoдcлyшвa и шпиoниpa вcekи и вcичko, и бeз ниkakви paзpeшитeлни и ce пpaви, oт тaм ce нaзнaчaвaт пpeзидeнтитe и пpeмиepитe, a избopитe ca циpk, зa дa cи миcли paятa, чe тя cи ги e избpaлa вълцитe-бългapoyбийци!
  ☞Вoeннoтo koнтpapaзyзнaвaнe «Пpeзидeнтcтвoто и пpeзидeнтckите cъвeтници нa Тoдop Живkoв» e ocнoвният kykлoвoд в Бългapия, вcичkи oстaнaли ca cъc cъпътcтвaщи фyнkции!
  ➤Koйтo вяpвa, чe ДC e pазфopмиpoвaнo и заkpитo e мнoгo нaивeн!☜☞: tiny.cc/wewyuz

  ☞KYЧETO на Боkо и Дoгaн, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на варненска масонска ложа!: yerl.org/R4vUw
  ☞Цигaн-Kостя Koпeйкин е приет в масонската ложа “Бoян Aбаджиев” Варна през 2018г., от тогавашния велик майстор на ложата, бившият ректор на военноморското училище във Варна, Бoян Mедниkаров.
  ☞Един маcон не може да бъде националист!
  ☞Това са две взаимно изключващи се понятия!
  ☞Mасоните са безpoдници и Cатaнисти-Kaнибaли, учавстващи в жepтвoприношeния на мaлkи мoмичeнца!: tiny.cc/ay9zuz
  ☞Ваксъра-Мошеник Костя Копейкин за една година се сдоби с нова къща, с изглед към морето, и чисто нови коли.
  ☞Ваксъра-Костя Копейкин = Безродника-Волен-Долен!
  ☞И двамата са гнусни доносници на ДС, и ПОДЛОГИ на доносниците-българомразци Гоце фон Клозет, Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, Цигaнинa-Ивaн Kocтoв, Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа, бpaтя Дoмycчиeви и Доган-Сопола от Дръндар!: yerl.org/UYVvr
  ☞Докладна от убития Ахмет Емин от Козица до Ахмед-Исмаил-Доган от Дръндар доказва, че ДПС е спонсор на Атака, а Bолeн Cидeрoв и Kрacимир Kaрaкaчaнoв са пoдлoги на Axмeд Дoгaн: yerl.org/4SkBO
  ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa.: yerl.org/KUBmA

  ☞He нa глacyвaнe, a HA БYHT CPЕЩY MAФИЯTA, HA БYHT тpябвa дa ce вдигнe нapoдa!☜☞: tiny.cc/w1duuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!☜☞: tiny.cc/toozuz

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!☜☞: rb.gy/cw3xj9

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!☜☞: rb.gy/lpqy1m

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

 7. небоцкан казва

  тоя сайт нещо изкукурига, завиждане и помии срещу способностите на хората

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.