Схема в Narod.bg: Перник потъва заради 40 милиона борч на Христо Ковачки (СНИМКИ)

8 11 095

Енергийният терминатор от ГЕРБ-ДПС Христо Ковачки е готов да фалира община Перник, за да си оправи финансовия баланс с 40 милиона лева плюс, алармира пред Narod.bg източник от общината в миньорския град.

Перник буквално ще потъне заради Ковачки, който готви поредната си схема на гърба на държавата – неговата сграда, в която се помещава Минната дирекция, е обявена за продан, а потърпевш ще се окаже всеки перничанин, зависещ от градския бюджет.

Причината – Националната агенция по приходите (НАП) обяви за продажба сградата на Минната дирекция. Построеното през 1932 година здание е със статут на културно-историческа ценност и един от символите на миньорския град.

Минната дирекция се намира в центъра на Перник в непосредствена близост до сградата на общината и църквата „Свети Иван Рилски”. От построяването й до 2004 година зданието, в което се намира и музеят на минното дело, е държавна собственост.

Реклама

През 2004 година заедно с целия капитал на „Мини открит въгледобив” тя бе продадена на търг за 5.4 млн. лв. Купувачът бе… Христо Ковачки.

Сега отново е обявена на търг заради непогасени задължения на олигарха към държавата в размер на 40 милиона лева, издаде пред Narod.bg източник от община Перник.

Обявената първоначална цена е 7 151 043 лв. Търгът е насрочен за 26 октомври.

Кметът на миньорския град Станислав Владимиров обяви, че ще направи всичко възможно да върне сградата на града, въпреки че е наясно, че така върши чудесна услуга на любимеца на ГЕРБ-ДПС.

Областният управител на Перник Людмил Веселинов вече даде заявка, че общината ще плати на Ковачки, за да си върне собствеността върху 90-годишния архитектурен шедьовър.

„Напълно подкрепям светкавичната реакция на кмета на Станислав Владимиров, който се обяви за незабавното спасяване на тази сграда и придобиването и от Община Перник. С този ход перничани ще си върнат архитектурния символ”, призна бодро по комсомолски Веселинов.

Но спести, че така бюджетът на града ще олекне заради поредната врътка на Христо Ковачки.

8 Коментара
 1. ???? казва

  А, какво правим с ПОТЪНАЛИТЕ ТАМ в Перник, МИЛИОНИ ЕВРО за „ремонта ПОД ВОДА“ на „Студена“ и „водопровода БЕЗ ВОДА“ от Рила????????????? Нали НЕ Сте ЗАБРАВИЛИ още тази ДАЛАВЕРА осъществена под вещото наблюдение на „Другарката“ Лиляна Винеткова?! А бе, КЪДЕ е Лилито?!

 2. ОТВРАТЕНА казва

  КОРНЕЛА ЗНАЕ ЛИ ДА ЯДЕ ПО 4 НАДЕНИЦИ КАТО ДРУГИТЕ КОЛЕЖКИ ??

 3. Мариана Сумистката казва

  НАРОДНИ, МА ! ПРИМЕРНО ….

 4. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ЦИГАНИТЕ, ХЕМ НЕ СА КЛЮЧОВИ СВИДЕТЕЛИ : НАСТИНАХ, КИХНАХ, ПРЪДНАХ, ХВАНА МЕ ПНЕВМОНИЯ, РАК НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ, ДОКТОРЪТ МЕ ОПЕРИРА И СЕГА ВИ ПИША ОТ ПРОФИЛА НА ДЕЦАТА НА ФЕЙСБУК….

 5. ОТВРАТЕНА казва

  ЗНАЧИ, ВИЕ МЕН МНОГО ПРАВИЛНО СТЕ МЕ ПРЕЦЕНИЛИ, ОТРЕПКИ, НО ЗА ДЕТЕТО МИ„ КОЕТО Е НАЙ– НЕВИННОТО СЪЗДАНИЕ НА ПЛАНЕТАТА, ЩЕ ВИ ИЗВАДЯ ОЧИТЕ ОТ КОМБАЛИТЕ….

 6. Мариана Сумистката казва

  АЗ ? АЗ СЪМ ВАШИЯТ СЕДМИ КРЪГ НА АДА ….

 7. АЙДЕ ПАК казва

  ИМА ДА СНИМАТЕ РЕПОРТАЖИ В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА, ДА ВИ ПОВИШАТ ЕВЕНТУАЛНО ЖИЗНЕНИЯ СТАНДАРТ ….

 8. Мариана Сумистката казва

  И АЗ ТВА СЕ ПИТАМ, КАК ЩЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ФУТБОЛИСТИТЕ ОТ СЕНЕГАЛ„ ЧИЯТО ЗАПЛАТА Е 1 200 ЛЕВА НА МЕСЕЦ?

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.