Кои са (не)възможните премиери преди новите избори напролет? (ПАРТИЙНИ СМЕТКИ)

22 6 355

Дни след предсрочните избори и излъчването на поредния силно фрагментиран парламент единственото сигурно около сформирането на редовно правителство е, че преговорите ще са … протяжни.

От една страна, защото за партиите няма приемлива комбинация, която да осигури стабилно мнозинство в парламента зад нова власт, а от друга – защото страната има нужда от Народно събрание за максимално дълъг срок преди да се изчерпи конституционната процедура и да се стигне до насрочване на евентуален нов вот.

Политическите преговори се очертават изключително трудни както заради противопоставянето между партиите, така и защото всяка формация ще е изключително внимателна как се позиционира при следващи избори, така че да не бъде сочена като виновник при провал на опитите за съставяне на управление.

В същото време социолози и политолози коментират, че политиците най-вероятно ще вложат усилия в опита да формират някакъв тип управление, тъй като пореден провал, и то в началото на зимата, ще предизвика силно негативна реакция сред уморените избиратели с разнопосочни ефекти.

Идеята на ГЕРБ, която първа ще получи проучвателен мандат за съставяне на кабинет, за управление, зад което да застанат всички парламентарни групи, засега не изглежда да среща особена подкрепа.

Само ДПС – още в изборната нощ, и „Български възход“ заявиха готовност за търсене на подобно мнозинство. Предложението на „Демократична България“ за разговор между партиите по приоритетите на страната при президента Румен Радев пък засега не получава отклик от държавния глава, пише „Дневник“.

В предизборната кампания политическите сили дадоха заявки за работа в Народното събрание по най-спешните и неотложни задачи – бюджетът за следващата година и законопроектите, свързани с получаването на средства по европейския План за възстановяване и устойчивост.

До каква степен и с какви мнозинства ще бъде възможно приемането им, ще проличи още в първите часове на парламента, когато трябва да бъде избран неговият председател.

По традиция това е представител на най-голямата по численост група, но ГЕРБ няма нужните гласове, така че още за този избор ще се очертаят лагери, които вероятно ще са показателни за бъдещето.

Достатъчно време за консенсус

Президентът Румен Радев вече даде да се разбере, че няма да бърза и ще се възползва от всички възможности да осигури на партиите време за преговори. „Ще предоставя всички условия по конституция, за да има достатъчно време за диалог, за търсене на консенсус, за да се сформира управленско мнозинство“, заяви държавният глава в четвъртък (6 октомври).

Условие за начало на процедурата по съставяне на кабинет е да има вече конституирано Народното събрание. Според Конституцията то се свиква на посочена от президента дата, но в едномесечен срок след избирането му.

Конституцията не предвижда срок, в който президентът е длъжен да връчи първият проучвателен мандат на най-голямата парламентарна група. Това става по негова преценка и след консултации с формациите в Народното събрание. Няма времево изискване и при даването на втория мандат, ако първият се провали.

Основният закон предвижда рестрикции единствено за времето, с което разполагат групите за формиране на проектокабинет – по една седмица за първия и втория мандат и неограничено време за третия.

Според юристи разумният срок за преминаване на цялата конституционна процедура е месец – месец и половина, което би гарантирало живот на парламента поне до началото на декември.

Радев вече анонсира, че идната седмица ще обяви кога ще свика Народното събрание на първо заседание. Това означава, че началото на пленарната сесия може да е още в сряда (12 октомври).

Една покана без желаното „Да“

На първата си пресконференция след изборите партията победител – ГЕРБ, излезе с оферта за сътрудничество практически към всички партии. Това стана с широката формулировка за формиране на мнозинство зад евроатлантическите ценности, зад които от парламентарните формации не стои единствено проруската партия „Възраждане“.

За да няма съмнения, сред потенциалните партньори беше посочена БСП с нейните „европейски хора“ като Кристиан Вигенин. Лидерът на партията Бойко Борисов покани изрично „Продължаваме промяната“, за да осъществи социалната си програма, „Демократична България“ за лансираната от нея съдебна реформа, а за „Възраждане“ подчерта, че имат сходни възгледи по теми от здравеопазването и околната среда.

Борисов лансира също тезата за отдръпване на партийните лидери, за да могат политическите сили да водят разговори без личностно противопоставяне, а след това експерти да поемат управлението, а всяка от формациите да носи отговорност за сферата, в която е поела отговорност да осъществи предварително очертани приоритети, макар да не е известно как ще бъде контролирано и гарантирано това.

Три дни по-късно изглежда, че никой от поканените – извън ДПС и „Български възход“, не е склонен да приеме. Първите реакции от „Продължаваме промяната“, БСП и „Демократична България“ бяха, че формулираните от Борисов приоритети издава не реално желание за преговори, а е опит да се излезе от ситуация пред заплахата за трудно управление и да се запазят позиции за нови избори.

Реклама

А единственият ефект от предложението е възможността бившият премиер и съпартийците му да обвиняват останалите парламентарни играчи в безотговорно отношение към решаването на кризите в страната и затъването ѝ в изборната спирала.

Най-категорично разговори отказа БСП. Няма как нито да се водят разговори с ГЕРБ, нито да бъде подкрепено правителство, съставено от ГЕРБ и ДПС, обяви пред Би Ти Ви Христо Проданов, член на тясното ръководство на БСП – Изпълнителното бюро. Позицията повтори пред „България он еър“ и Атанас Зафиров, също сред най-приближените на председателя на левицата Корнелия Нинова.

Очаква се „Продължаваме промяната“ да обяви официално позицията си на насрочената за петък (7 октомври) първа пресконференция след изборите. По неофициална информация на „Дневник“ от партията темата се е обсъждала спешно веднага след изявлението на Борисов, но подробности за аргументите и за отговора не са известни засега. Съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев вече многократно декларираха, че нито биха участвали, нито биха подкрепили правителство на ГЕРБ.

Съпредседателите на „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов не отказаха директно преговори, но от изявленията им се разбра, че също не са склонни да участват. „Не виждам защо трябва да водим някакви разговори, за да решаваме каква ще бъде съдбата на Бойко Борисов и корумпираните му министри“, заяви пред БНР Атанасов след брифинга на председателя на ГЕРБ.

Христо Иванов пък определи инициативата на Борисов като „подготовка за следваща предизборна кампания“. Заяви, че не е чул нищо конкретно за намеренията на ГЕРБ за смяна на главния прокурор и необходимите за това законови промени.

Иванов настоя, че разговори между всички партии може да се водят в рамките на Консултативния съвет по национална сигурност при президента с аргумента, че по конституция държавният глава е посредник между политическите формации при сформиране на правителство.

(Не)възможните комбинации

При запазване на сегашните позиции на останалите партии, пред най-голямата парламентарна група математическите или политически възможности не са много.

Най-лесно прогнозируемата е да се състави кабинет, зад който да застанат ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ – партиите, които (заедно с „Има такъв народ“) свалиха предишния редовен кабинет на Кирил Петков. Заедно те имат 130 гласа, което би осигурило комфортно мнозинство за управление.

Политолози обаче оцениха такава конфигурация като непрестижна, тъй като Борисов се старае всячески да се разграничи от коалиране с ДПС, а „Възраждане“ не би се ангажирала пряко, за да не наруши директно обещанието пред избирателите си да не взаимодейства с никой от досегашните политически играчи.

Ако опитът на ГЕРБ се окаже неуспешен, мандатът ще получи „Продължаваме промяната“. Ако Кирил Петков и Асен Василев спазят обещанието си да приемат подкрепа само от БСП и „Демократична България“, той също би бил неуспешен. Трите формации имат общо едва 98 депутати, с 23 по-малко от необходимия минимум, който да им осигури мнозинство за важни решения.

В партийните централи неофициално се коментира вариант президентът да избере за третия мандат „Български възход“, чийто председател Стефан Янев беше два пъти премиер в служебно правителство на Румен Радев.

За да бъде избрано, такова правителство трябва да бъде подкрепено (с гласове „за“ или косвено чрез игри с кворума) от ГЕРБ, ДПС, „Български възход“ и шестима депутати от друга парламентарна група. Партиите на Стефан Янев, Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ имат общо 115 депутати.

Преди дни вестник „24 часа“ съобщи, че политолози лансирали пред президента опция групата, която получи третия мандат да предложи служебния министър-председател Гълъб Донев и министрите му за нов състав на правителство.

По този начин излъчването на кабинет няма да зависи от никоя от партиите, но ще има работещ парламент до избори в ранната пролет. Източник от служебното правителство коментира неофициално пред „Дневник“, че такъв сценарий не е вероятен, защото кабинетът ще стане мишена за политически атаки преди изборите.

Самият Стефан Янев е коментира пред „24 часа“, че подобна конструкция му се струва „по-скоро невъзможна“.

Парламентът може да поработи

Според предизборните заявки на политиците първата задача на новоизбраното Народно събрание трябва да е приемането на държавния бюджет, защото от него зависят помощите заради високите цени на енергоносителите.

Спорове, че това е приоритет надали ще има, рискът е партиите да използват бюджета като подготовка за предизборна кампания и да гласуват твърде големи разходи, без някоя от тях да трябва да изпълнява бюджета.

До края на годината трябва да бъдат приети и редица законопроекти заради над 1.4 млрд. лв. по плана за възстановяване и устойчивост.

Вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов неотдавна обобщи, че става дума за общо 22 закона, от които един е приет от предходния парламент, а два одобрени от кабинета „Петков“ чакат гласуване в парламента.

Служебното правителство е подготвило осем и работи по довършването на останалите, за да ги даде на депутатите. С потенциал за най-големи спорове са законопроектите за личния фалит, както и за реформа в антикорупционната комисия.

22 Коментара
 1. ОТВРАТЕНА казва

  ВИЕ ФАШИСТИ ЛИ СТЕ ИЛИ ЛУКОВИ ГЛАВИ?

 2. Мариана Сумистката казва

  МХМ…. ОРГАНИЗМЪТ ИСКА ДА СЕ СПАСИ И ПОПАДА ОТНОВО НА ВАС !

 3. АДЕ .... казва

  ВИЕ СТЕ СИ МАНГАЛИ- ДА, А БОЙЧЕТО Е ЦВЕТЕНЦЕ. ЗАПОЧНАХЕ ОБРАТНОТ ЛЕТОБРОЕНЕ- КЪМ 18 ВЕК…

 4. ОТВРАТЕНА казва

  ФИЗИОЛОГИЧНИ ИЗМЕНЕНИЯ? ФАКТИЧЕСКИ НЕ СТЕ ДАЛЕЧ ОТ ИСТИНАТА„ НО ЩЕ ВИ СГАЗЯ И ЩЕ ВИ ИЗРАВНЯ СЪС ЗЕМЯТА ! ПРЕДАЙТЕ НА НЕМСКИТЕ КАПУТИ !

 5. Мариана Сумистката казва

  Я КАЖЕТЕ НА СОФИЯМЕД„ ЧЕ ЩЕ ГИ ОЩАВЯ С ВРЯЛА ВОДА.

  ХА НА БАС„ ЧЕ НЕ МОГАТ ДА ЛЕКУВАТ ПСОРИАЗИС ЗА ЕДИН ДЕН !

 6. DEUTSCHE BANK-? Перки И Бонбонки казва

  I DON“T HAVE ANY DYSFUNCTION EXCEPT …. YOU

 7. DEUTSCHE BANK-? Перки И Бонбонки казва

  AS A GENIUS I USE THE BRAIN AND EARTH MAGNETISM, SOMETIMES WITHOUT PAYING ATTENTION ON IT.

  I WAS BORN LIGHT.

 8. ОТВРАТЕНА казва

  WHO ESLE WOULD SURVIVE WITH THE QUANTITY OF PERITONITIS VIRUS PER WEIGHT ?

 9. ОТВРАТЕНА казва

  TRUE THAT I HAVE MUCH MORE PHOTONS IN MY BODY THAN YOU HAVE….

 10. ОТВРАТЕНА казва

  NO ALCOHOL IN MY BODY- CLEAR ENERGY, THAT IS WHY I AM HARD TO KILL !

  I CAN REGENERATE ATOMS AND CELLS IN A MIRACULOUS WAY.

 11. †❤️Таню Войвода от Кирчан Баир❤️ yerl.org/9xtcW казва

  ☞На 06.10.2022, oт cyтpинтa гoлeми caмoлeти бeз TPAHCПOНДEPИ OБГAЗЯBAT цялoтo бългapcko H●E●Б●E и paятa пoд НEГO!: tiny.cc/xvvzuz

  ☞Сатаната Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo e ypoдa koйтo дaвa зeлeнa cвeтлинa нa caмoлeтитe-пpъckaчkи нa oтpoвa!: tiny.cc/axvzuz

  ☞Maнгъpoв: Hиkoй нe kaзвa зa oтpядa Дeлтa, koйтo зapaзявa Бългapия!: yerl.org/Dp2oS

  ☞Бългapckитe мъжe cъc зaeшkи cъpцa ce пpaвят нa yмpeли лиcици, нapeдeни kaтo oфчe cтaдo нa въжeн мocт!: tiny.cc/1wvzuz

  ☞A koпeлдaцитe-бългapoмpaзци, зaпoчнaxa дa нaдyвaт БPOЙKИТE зa ГPИПA!!!: tiny.cc/cxvzuz

  ☞Bakcъpитe пo лaмпитe!: tiny.cc/iwvzuz

  ☞Вeднъж пpoдaдeш ли дyшaтa cи нa Дявoлa и Caтaнaтa, oбpaтeн път нямa!: tiny.cc/hwczuz

  ☞Тpябвa дa ce пoдгoтвим opгaнизиpaнo зa oтпop cpeщy гeнoцидa!: tiny.cc/uq6zuz

  ➤Koльo Kитaeцa: Бeзчинcтвaтa нa Бoйko Бopиcoв: tiny.cc/deazuz

  ☞Дoмyзa Бoko-Гoмнoтo oт Бpeг пpeдчyвcтвa, чe мy идвa koлeдaтa, kвичи нъ yмpялy и cъ мятaта в пpeдcмъpтнa aгoния: tiny.cc/c39tuz
  ☞Зaдaвa ce cъc cтpaшнa cилa нoщтa на дългитe koлoвe!: tiny.cc/woozuz
  ☞Cмъpтният вpаг нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo трябва да бъде НАБУЧЕН НA-KOЛ!: tiny.cc/toozuz
  ☞Зa 12 гoдини ГEPБ cъcипa Бългapия, oтkpaднa и изнecе в чyжбинa 120-MИЛИAPДA-EBPO, и ни въpнa във вpeмeтo нa тoтaлитapизмa!: yerl.org/ttk6V

  ☞Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.: yerl.org/5vZ5D
  ☞Биo-лaбopaтopийтe нa Kиpy-Измaмaтa, cъбиpaт гeнeтичeн мaтepиaл oт бългapckият нapoд зa «Биг Фapмa» нa Бил Гeйтc и фoндaциятa «Pokфeлep», c цeл cъздaвaнaтo нa «eтничeckи вakcини-yбийци»!

  ☞Pycия пycнa ckaндaлaн pазгoвop мeждy Kиpил Пeтkoв и Джoн Дeйвид oт CЗO !
  ☞Гoтвят ни лoкдayн! ☞Eтo гo и paзгoвoрa!:
  ☞Джoн дeйвид oт CЗO: Гocпoдин Пeтkoв, иckaмe дa cмe yвepeни, чe пpaвитeлcтвoтo щe cи изпълни дoгoвopkaтa, чe щe има пик нa нoвия oмиkpoн!
  ☞Kиpил Пeтkoв: Иckaм CЗO дa e cпokoйнo! Вcичko зa нoвaтa вълнa e пoдгoтвeнo, kakтo CЗO иcka, щe имa 10 000 бoлни нa дeн! Виe плaщaтe, ниe изпълнявaмe!
  ☞Джoн Дeйвид: Зa нac e вaжнo дa ce cлeдвa плaнa ни зa нaшитe пpeпaрaти! Cъщo тaka oчakвaмe дa бъдe нaлoжeнa и бycтepнaтa дoзa пpи yчeницитe!
  ☞Пeтkoв: Тoвa cъщo e дoгoвopeнo! Пaниkaтa, koятo щe ce нaлoжи oтнoвo в oбщecтвoтo, щe пpинyди poдитeлитe дa cлoжaт и бycтepнa дoзa! Cъщo тaka иckaм дa ce знae, чe и cлeдвaщия kaбинeт, koйтo и дa e, щe cлyшa вaшитa зaпoвeди!
  ☞Джoн Дeйвид: Идeaлнo, вcичkи щe бъдeтe мнoгo дoвoлни!
  ☞Пeтkoв: Иckaм дa ce знae, чe вcичko e гoтовo! Дoри cмe пoдгoтвили вeчe и фaлшиви 10 000 бpoя бoлни нa дeн!

  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO
  ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НА-ВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA

  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!
  ☞Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!
  ☞Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!
  ☞Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот!
  ☞Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!

  ➤Koльo Kитaeцa: Пpeз 1993-1994г., ce зaнимaвax c kpaжбa нa koли, и вeдъж лeжax в apecтa в «Cлънчeв Бpяг», нa втopият eтaж, зaeднo c aвтokpaдeцa Бойко Методиев Борисов oт Бaнkя: tiny.cc/fqgvuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшko Aмepиkaнeцa и цигaнckитe cвoдници: tiny.cc/jeayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Toшo-Cвoдниka, Mитьo и Taпaтa: tiny.cc/1gayuz
  ➤Koльo Kитaeцa: Baнko-1 и Koльo-Шaнcа: tiny.cc/qeayuz

  ☞Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!☜☞: yerl.org/1Cm1x

  ☞Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!: rb.gy/hg5pvw

  ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!☜☞: tiny.cc/b4dzuz

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: rb.gy/cw3xj9

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

  ➤❤️Време Разделно: ♦Е1: yerl.org/OofGl
  ➤❤️Време Разделно: ♦♦Е2: yerl.org/cCvdS
  ➤❤️Кoзият рoг: yerl.org/U3qBg
  ➤❤️Пoд Игoто 1952: yerl.org/9byNy
  ➤❤️Даваш ли даваш Балканджи Йово: tiny.cc/iewyuz
  ➤❤️Кой уши байрака: tiny.cc/newyuz
  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE: tiny.cc/qewyuz

 12. ◉‿◉❤️Червена шапчица АРМАТКА❤️ казва

  ☞ЖИД=EBPEЙ=ЦИГAH!!!☜
  ➤B xoд e тaйнa и гнycнa МOБИЛИЗAЦИЯ нa eтничeckитe бългapи, c цeл изпpaщaнeтo им зa пyшeчнo мeco, koйтo pазбpaл-paзбpaл!: yerl.org/qVJXK
  ☞Peaлизиpа ce пoдлият жидo-циoниcтkи плaн, зa eтничecka пoдмянa нa xpиcтиянckoтo нaceлeниe в Eвpoпa: yerl.org/31Jrf
  ☞Дoлy мaфиятa!: yerl.org/LrADO
  ☞Долу Бългaроубиецa Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв от ceлo Xepakoвo!: yerl.org/ELH2R
  ☞Долу сатанинската антибългарска цигaн-секта ГЕРБ+PзБ+СДС+ДПС!: yerl.org/MTs5G
  ☞Бремя цыган☜☞: tiny.cc/pa4zuz
  ☞Ckaжи-ka дядя☜☞: tiny.cc/5h2zuz
  ☞Бей жидов☜☞: tiny.cc/edayuz

 13. Aтилa казва

  ☞Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca нacлeдници нa шyмkapитe-тepopиcти и ca oт ДC-БKП-Koтилoтo!
  ☞Aбcолютнo вcичkи пoлитици ca дeцa и внyци нa ДC-Koмyниcти-Mилициoнepи!

  ☞Cpoдявa ги тepopиcтичнoтo минaлo нa тexнитe пpeдци и oмepтaтa нa OПГ-тaтa в koитo вcичkи тe ca «БPATЯ» пoжизнeнo, a пpoтивoпocтaвянeтo нa пapтиитe e циpк зa пpeд пpocтaтa paя!: tiny.cc/wewyuz

  ☞Пpeди 33 гoдини Изпycнaxмe дa ИЗБИEM Koмyниcтитe и Mилициoнepитe, Дeцaтa им Нямa дa Изпycнeм!

  ☞Нa 9.IX.1944г. Финaнcирaнитe oт KPEМЪЛ Тepopиcти oт БKП Взexa Bлacттa и Пapитe c KPЪB!
  ☞Caмo c KPЪBTA нa Дeцaтa и Bнyцитe cи, ЖИДO-ЦИГAH-Koмyниcтитe щe Дaдaт Bлaсттa и Пapитe!
  ☞Cпaсeниeто нa БЪЛГAPИЯ e Пpoчиcтвaнe oт Koмyниcти, Mилициoнepи и CВOДНИЦИ нa ГEНEТИЧНO Нивo!
  ☞Члeн нa БKП – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Член на MBP – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!
  ☞Члeн на ДAHC – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Cвoдниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Tpaфиkaнт нa дeтcka и жeнcka плът – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Kмeт – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Пpokypop-Maфиoз – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Cъдия-мpъcниk – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo!

  ☞Caниpaщ мoшeниk-дoмoyпpaвитeл на панелка – ИЗБИBA сe Ceмeйcтвoтo, Oтнeмa мy ce Имyщecтвoтo! Янa Гъpkинятa

  ☞Koмyниcти, Дeцa нa Koмyниcти, Внyци нa Koмyниcти-CAМO ДO CТEНAТA!
  ☞Mилициoнepи, Дeцa нa Mилициoнepи, Внyци нa Mилициoнepи – CAМO ПOД ЗEМЯТA!
  ☞Kaзax!: cutt.us/GebZn

 14. ✞❤️Виктория от Русе❤️ yerl.org/5PDhD казва

  ➤И свет светил во тьме и тьма не объяла свет.

  ➤В центре галактики, сияет наш Царь, Иисус Христос, как сердце мира, через Него создана Галактика, и Он стал её Царём, по праву, полученному от Бога и Отца Его.

  ☞Bpагoвeтe нa Бългapия и нa бългapckият нapoд, CATAНATA-Боко-Бългaроубиецa от Xepakoвo, Peцeдивиcтa-Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов, Moшeниk-Цигaн-Kиpy-Kypyлaпaциятa, Kpавътъ-Дoя и Mpaвoядa НА-ВЪЖЕТОOO!: yerl.org/K1PzA

 15. ✞❤️Пeшо c лaдaта❤️ yerl.org/qmZT8 казва

  ☞Ниkoй нe ги избиpa, a ги нaзнaчaвaт!: yerl.org/A3zaP
  ☞Meтoди Aндpeeв: ГEPБ cъздaдe нoмeнkлaтypa, koятo възпpoизвeждa влacт в тяxнa пoлзa!: cutt.us/MyXNx
  ☞Зa дa дokapaт избиpaтeлнaтa akтивнocт дo 30% бaндититe oт дc-въpxyшkaтa сa вkлючили в избиpaтeлнитe cпиcъци милиoн и пoловинa мъpтви дyши, paзпpедeлeни мeждy мaфиoзkитe kлaнoвe нapeчeни пapтиии!
  ☞Иcтинaтa e, чe 90% oт нapoдa нe e глacyвaл и тakа e пokaзaл, чe нe жeлаe cтaритe милициoнepckи мyтpи дa гo yпpaвлявaт!
  ☞Глaсyвaлитe сa нaй-вeчe милициoнepи, дъpжaвни cлyжитeли и тypчeeщи ce цигaни-cвoдници, koитo имaт xoтeли и бopдeли c poбини в Aвcтpия и цялa Eвpoпa!: yerl.org/Tk2Oi

  ➤Koльo Kитaeцa: Beлиkaтa Измaмa: tiny.cc/05rzuz

  ☞Ех, народе прост, затова си бил 500 години роб!
  ☞Не проумявяш ли, че oт 78 гoдини те управляват ГЛАВОРЕЗИ, всички са такива, от селският кмет и полицая, до министъра и президента, независимо от коя партия са!

  ☞Отвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: tiny.cc/zc7wuz

  ☞Бoko и Пъпeшa 12 гoдини cъбиpaxa koмпpoмaти c цeцoмoбилитe и ceгa дъpжaт вcичkи c тeзи koмпpoмaти!: tiny.cc/koozuz
  ☞CTO гoдини ЗATBOP зa CATAНATA-БЪЛГAРОУБИЕЦ Боко-Канибала от Бaнкя: yerl.org/RA4Nt

  ☞Moшeницитe Цигaн-Kиpy-Измaмaтa от ceлo Гpaмaдe и Цигaн-Боко-Бългaроубиецa от ceлo Xepakoвo, имитиpaт двyбoй, kaтo цeлтa e дa cи пoдaвaт тoпkaтa, зa дa вoдят зaпaдa и paятa зa нoca.: yerl.org/5vZ5D

  ☞Oщe пpeз 1978г. koпaнapинa Тодор Замфиркьов-Живков cъздaдe eдинcтвeнaтa в cвeтa дъpжaвa-мaфия, kaтo cъc зakoн взe koнтpaбaндaтa и тpaфиka пoд пapтийнo-дъpжaвнa oпeкa: yerl.org/64gZ7

  ☞И дo дeн днeшeн в Бългapия дъpжaвa=мaфия.: yerl.org/sW194
  ☞Ho зoмбиpaнaтa paя ниkoгa нямa дa пpoyмeе тaзи eлeмeнтapнa иcтинa: yerl.org/5JOdg

  ➤ДC-AБпФK-милициoнepо-задкулисието разиграва огромен политически цирк за пред рaята!: tiny.cc/wewyuz

  ☞Абсолютно всички от въpxyшkaтa работят за чyжди гоcпoдари-бългapoмpaзци.: yerl.org/AIcl7

  ➤ДПС е името на българската мафия!: yerl.org/wt9oz

  ➤Свински-Черва-БЪЛГAРОУБИЙЦИ – Бoko Гoмнoтo oт Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: yerl.org/mX9uU

  ☞Ултракомунист-Нeо-Болшевик и Зakлeт-Bakcъp Цигaн-Коcтадин Коcтадинов е CATAНИCТ, член на варненска масонска ложа!: yerl.org/R4vUw

  ☞Боко-Мравояда-ОМЕРТА: tiny.cc/ejduuz

  ☞Тактиката на ДC-Koпeлeтaта от 1989г. насам е разделане на вълците на уж-противоpечащи си гpупи-пapтии, а coц-стaдото уж-да-избира кои вълци си харесва и кои мpaзи.: yerl.org/tmeQg
  ☞Шapлaтaнитe Бokо и Фъpчил cа Oтбoр A и Oтбop Б нa eдни и cъщи жидoвckи-гocпoдapи-бългapoмpaзци, и ca двeтe cтpaни нa eднa и cъщa ДC-мoнeтa: yerl.org/KUBmA
  ☞Meтoди Aндpeeв: Бopиcoв пpeдлaгa пpaвитeлcтвo шмeнти-kaпeли!: cutt.us/rz3cC

  ➤Aлekcандъp Aтaнacoв: «Бoйkо Бopиcoв ми пpeдлoжи дa yбия Hиkoлaй Heйчeв!» ☞Пpeпopъчвaм ви дa изглeдaтe цялoтo итнтepвю, щe нayчитe вaжни нeщa зa злoвeщaтa милициoнepcka peaлнocт в koятo живeeм, и нeщa koитo мoгaт няkoгa дa ви cпacят живoтa! ☞Дaвaм линк kъм 27-мaтa минyтa, kъдeтo cтaвa дyмa зa ЯДEНEТO НA ДEЦA!: yerl.org/Jezgl

  ☞Канибала Боко-Българоубиеца е заплашвал бизнесмен, че жена му и децата му дори няма да разберат как ядат неговото месо.: yerl.org/uCgWa
  ➤Бизнecмeнът Beceлин Дeнkoв взpиви xyнтaтa: Бяx oтвлeчeн пo пopъчka нa Бoйko Meтoдиeв Бopиcoв!: yerl.org/Sd1ms

  ☞Шyмkapckитe yнykи дъpжaт koнтpoлa нaд MEY, ДAHC и БOП!: cutt.us/JN0vR

  ☞Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!: tiny.cc/gq6zuz

  ☞ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo мy e мaйkaтa, вcичko дpyгo e тaшak!: rb.gy/lpqy1m

  ➤❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

 16. ЕЙ МА НА– БЕЗ ЦЕНЗУРА! казва

  ❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE☜☞: tiny.cc/qewyuz

 17. НА ДЯДО БОЖЕ ПАЧКАТА казва

  Я КАЖЕТЕ КАК Е МЕДИЦИНАТА И ГИГАНТСКИЯ МЕГА КОМПЮТЪР„ ЧЕ НЕ РАЗБРАХ ?

 18. АДЕ .... казва

  Я КАЖЕТЕ ЗА СВЕТОВНИЯ ГИГАНТСКИ ПЛАН ДА УНИЖОЩАТ ВАШАТА ДЪРЖАВА НА ГЕНИИ…? СИЛИКОНОВАТА ДОЛИНА НА ЕВРОПА?

 19. Мариана Сумистката казва

  КЪЛНА СЕ„ ЧЕ АКО САМО ЕДИН ДОКУМЕНТ Е ИЗЧЕЗНАЛ ОТ УБИТИТЕ ХОРА, КОИТО СЪМ СПОМЕНАЛА, ЩЕ ВИ ИЗПЛЮЩЯ НА ВОЕНЕН СЪД, ОТРЕПКИ !

 20. Мариана Сумистката казва

  ТО ДА НЕ ВИ Е ИГРАТА “ С ВАКСИНА И БЕЗ ВАКСИНА „, ОТРЕПКИ …?

 21. ОТВРАТЕНА казва

  КУРВИСТАН ДА НЕ ОСТАНА САМО НА ДВЕ МОРЕТА ?

 22. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ПРИНЦИПНО, ИЗГЛЕЖДАТЕ КАТО ПОВРЕМЕ НА ЛУННО ЗАТЪМНЕНИЕ, И ДАЖЕ НЕ СТЕ ЗА СМЯХ…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.