ВЪЗМЕЗДИЕ: Гонят Корнелия с камъни от „Позитано”

2 22 183

Корнелия Нинова ще бъде прогонена с камъни от „Позитано” 20, твърди сензационно източник на Narod.bg.

Заради поредната разгромяваща загуба на изборите на 2 октомври топ социалистите вече взимат мерки за сваляне на Нинова и избиране на ново ръководство.

БСП – София настоява, например, за незабавно свикване на заседание на 50-ия конгрес на партията, отсече лидерът на столичните социалисти Иван Таков.

„Ръководството на БСП каза, че резултатите от изборите „не били чак толкова лоши”. Чак толкова – не. Много са лоши”, заяви Иван Таков пред членовете на Градския съвет.

„Лоши са, защото хиляди членове и симпатизанти не гласуваха или гласуваха за друга партия. Лоши са, защото пренебрежително малък брой млади хора гласуваха за нас. Защо да изберат БСП? Младите днес не са онези от преди 70 години, не са и тези от преди 30 години. Това са нови, други хора. Ако не намери път към тях, БСП е обречена“.

Таков посочи, че отговорност носят всички, но най-вече председателят.

„Като изключим около 40 години от над 130-годишната ни история, ръководенето на левицата в България е било повече колективно дело, отколкото еднолично. Днес нещата не са съвсем така”, каза той.

Реклама

Лидерът на БСП – София отбеляза, че лошото представяне на социалистическата партия на отминалите избори се дължи и на липсата на нови идеи и нови управленски политики.

„Консерватизмът заменя социализма. Показателно е, че БСП е наричана „социална” партия, а не – социалистическа. Президентът Румен Радев е обявен за неприятел, докато мнозинството от партията вижда в него свой”, поясни Иван Таков.

„Тъй като председателят и БСП следват различни логики, партията беше докарана до състояние на организационна криза”, заяви Иван Таков. – „Бяха прекъснати диалогът и всички възможности за влияние върху решенията на ръководството. Вътрешнопартийните дискусии бяха подменени от постоянно търсене на врагове и налагане на еднолични решения”.

Таков се обяви за кардинални промени: „Все още не е късно да се събудим от този лош сън. Защото сме убедени, че мнозинството от хората и в София, и в страната имат нужда от друг тип политика – политика, която не само на приказки воюва срещу социалните и икономически неравенствата, политика която дава възможност за достоен живот на всеки българин.

И ако председателят (Корнелия Нинова, б.ред.) и нейният екип не могат да предложат такава политика, то БСП може. За да спрем срива са необходими умни решения.

Затова смятам, че върховният орган на партията трябва да бъде свикан възможно най-скоро, за да се занимае със „здравния” статус на БСП. Да определи верния път.

С кого и как. Партията и нейните структури се нуждаят от нова програма за идейно и организационно израстване. Тогава БСП ще разшири и укрепи влиянието си в местната власт на изборите през есента на 2023 година.

Този най-важен политически въпрос иска от всички нас решителност и отговорност. Градската организация в София има тези качества. Време е”, обобщи председателят на столичните социалисти.

2 Коментара
 1. ИСТИНАТА казва

  А, „Другарят“ Борисов, КОГА????

 2. Mitaka казва

  Корни, ходи си с мир!
  С теб и корупцията, която прокарвате ти и компания.
  Гуцанката проядене целия морски бизнес. БМФ е номер едно, но вече и другите не му отстъпват по схеми.
  Кап.Калчев изгони директор за корупция, той се настани в Булярд и повтаря схемата. Черна каса за суперинтенданти, вземане пари от фирми за да работят и да им се плаща до най-ниското ниво работниците да бутаме за да ни дават доллати.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.