Сигнал до Narod.bg: „Парашутист” скри хакерската атака към „Български пощи”, кого обслужи Петър Кирков?

23 8 764

„Парашутист”, спуснат директно в разкошен директорски стол заради партийни протекции, е прикрил хакерската атака срещу „Български пощи”, станала по време на предишния кабинет на „Продължаваме промяната”, гласи сигнал до Narod.bg.

ИСТОРИЯТА

Георги Тодоров

В единственото си интервю служебният министър на електронното управление Георги Тодоров обяви, че има създадена междуведомствена група по киберсигурност между ведомството, ДАНС и ГДБОП, с цел да обезопаси изборите от кибератаки.

За жалост от страна на Министерството на електронното управление (МЕУ) попадат хора, които нямат нужното образование и професионални умения, но имат необходимият политически гръб.

Такъв, например, е директорът на дирекция киберсигурност в министерството Петър Кирков. Неговата бързо развиващата се кариера започва като човек, назначен от бившия министър Божидар Божанов, не защото разбира за какво трябва да върши, а защото са приятели.

Не минава по съответния ред за израстване в йерархията, като всеки редови държавен служител, а е назначен направо за директор. И очаквано за хора, директно спуснати отгоре, много бързо показва своята некомпетентност и несправяне с задълженията.

Реклама

Петър Кирков за малкото време прави няколко големи грешки в слугинажа си към Божо и компания.

Като шеф на СЕРТ България не докладва на европейската агенция за кибератаката към „Български пощи”, умишлено я прикрива и нея докладва в обмена на инциденти с европейските агенции по киберсигурност, като с това си бездействие предпазва бившата подчинена служителка на Божидар Божанов във фирмата му ЛогСинтенел, Калина Константинова, която по същото време е вицепремиер на страната.

Доказвайки своята лоялност към Божанов, бързо е вкаран в няколко комисии за обществени поръчки, като гарант да спечелят определени фирми. Една от тези поръчки е и Националната лаборатория за криминалистика.

Петър Кирков е брат на небезизвестния Александър Кирков, който наскоро беше изритан като експерт от ЦИК поради направена проверка от ДАНС, която открива извършени съмнителни действия при изпълняване на служебните му задължения.

Двамата братя дълги години се подвизават като експерти към съда по компютърна криминалистика. Александър Кирков се хвали нагоре надолу, че от неговия подпис зависи израстването в йерархията на прокурори и съдии.

В министерството се питат това ли е поредната схема на двамата братя, за да спечелят търга с тяхна подставена фирма, която да изгради лабораторията на държавата за компютърна криминалистика и да приберат 5 милиона лв. или е само за комисионната?

Чадърът е спуснат над братята и от служебното правителство, сегашният служебен министър Георги Тодоров бърза преди да е сдал поста да издигне Петър Кирков още по-нависоко и да отговаря за цялата киберсигурност на страната.

23 Коментара
 1. УРСУЛА МЪРШАТА казва

  БОКЛУЦИ„ ЩЕ ВИ ВКАРАМ В ПРАВИЛНИТЕ КОРИДОРИ: УДАРИ МЕ ФРОНТАЛНО„ С БОКСОВ УДАР,ДОКАТО БЯХ СЕДНАЛА С КОМПЮТЪРА В РЪЦЕ. ОТЗАР ЗАД ГЪРБА МИ ИМАШЕ СТЕНА И ПО ТОЗИ НАЧИН МИ РАЗМАЗА ФИЗИОНОМИЯТА.

 2. ОТВРАТЕНА казва

  ПО- СКОРО„ ПРЕКАЛЕНО НЕНАТРАПЧИВА И ВЪРШИ ВСЯКАКВА РАБОТА, А МЪРШИ ?

 3. АЙДЕ ПАК казва

  ДОЙДЕ ВРЕМЕ АЗ ДА ВИ ОСЪДЯ ВСИЧКИ ПСИХОПАТИ НА КУП !

 4. ABOUT , ABOUT казва

  ABOUT, ABOUT

 5. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ЦУНКАЙТЕ К*Р СЕГА, ОТРЕПКИ !

 6. ОТВРАТЕНА НА МАКС казва

  ШСИ СМЕНИТЕ МЕСТАТА: ОВЦЕТЕ ЩЕ СТАНАТ ШЕФОВЕ„ А ШЕФОВЕТЕ – ОВЦЕ ! НАЛИ НАТАМ ВЪРВИ…

 7. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ЕДНО ВРЕМЕ КАТО НЯМАШЕ ФОТОШОП ИМ ВИКАХМЕ “ КАРАБАТАЦИ „….

 8. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ВСЕ ЕДНО СА БОЛНИ ОТ МЕНИНГИТ НА ИНТЕЛЕКТУАЛНО НИВО …

 9. ОТВРАТЕНА казва

  ПСИХОПАТИТЕ НАЙ– МНОГО ИЗГЛЕЖДАТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО НОРМАЛНИ, ЗАЩОТО НИЩО НЕ МИНАВА ПРЕЗ МОЗЪКА ИМ. ФАКТ.

 10. МИНКА МИНИРАНАТА казва

  ТОЙ МОЯТ ПАРАШУТИСТ КАТ СА НАПИЙ ОТДЕ ДА ЗНАЙ КОЕ Е ЖЕНА„ КОЕ Е МЪЖ И ВИКА: НАПРАВИЛ СЪМ ВИ УЧИЛИЩЕ С ПАНСИОН ЗА ПРОГРАМИСТИ.; ЕЛАТЕ„ ЧЕ МА СВАЛЕТЕ !

 11. ОТВРАТЕНА казва

  АКО НЕ СПРЕТЕ ВЕДНАГА ТОЯ АЛКОХОЛ, ЩЕ ИЗЛЕАЕТЕ ПРЕЗ КОМИНА „ МЪРШИ И ОНАЯ ДЕБЕЛА КУРВА

 12. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ НЕ ВИ ЛИ КАЗАХ„ ЧЕ ЩЕ ВИ СРИНА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ?

 13. ОТВРАТЕНА казва

  АЗ СЕ КЪЛНА„ ЧЕ ЩЕ СЕ АКЪЛНЕТЕ ПОД СОБСТВЕНИТЕ СИ ДУМИ И ДЕЙСТВИЯ В СЪДА„ МЪРШИ„ АКО ЩЕ ТУРСКО ДА СТАНЕ У ВАС.

 14. ОТВРАТЕНА казва

  И ЗЛАТНИТЕ КЮЛЧЕТА„ ИЗПРАТЕНИ В ЛИБИЯ НЯМА ДА ВИ СТИГНАТ„ ЗА ДА СИ ОТКУПИТЕ ПОЛОЖЕНИЕТО…..

 15. ОТВРАТЕНА казва

  КАЗАХ ВИ„ ОТРЕПКИ, АКО НЕ ОСТАВИТЕ ВСИЧКИ ОТ НАС НА МИРА„ НЕ САМО АМЕРИКАНСКАТА КУРВА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ВИ СПАСИ„ А И НЕМСКАТА.

 16. БГ КЕНЕФЪТ казва

  НЕЩАСТНИ КУРВИ ОТРЕПКИ !

 17. БГ КЕНЕФЪТ казва

  ПЪЛЧИЩА КУРВИ НИМФОМАНКИ

 18. ОТВРАТЕНА казва

  НА ПАПЕТО ТРУПОВЕТЕ НЕ СА ТРУПОВЕ„ А ВАЖНИ ЛИЧНОСТИ„ ЗА КОИТО БОГ СКЪРБИ, БЕЗБОЖНИ ОТРЕПКИ !

 19. ОТВРАТЕНА казва

  ЩЕ БЪДЕ МНОГО ЗАБАВНО КАК ЩЕ ВИ ОБЕЛЯТ КАТО ЛУК, ДОЛНИ ОТРЕПКИ !

 20. Методики казва

  Директното назначаване без конкурс и без поне 3-годипно кариерно израстване е практика въведена от БОКо във всички министерства и административни структури! Например в МОН ГЕРБ-ера Вълчев назначава, а заместникът му Денков (бивш ГЕРБ зам-министър и преразпределител за гепи-„усвояване“ на стотиците милиони от Фонд „Научни изследвания“, с което си купи и „акад.“-титла от мутро-„научната“ шайка!) продължава да го закриля директно спуснатото за новосъздадената МОН-Дирекция „Инфпрмационни и Комуникационни Технологии“ квартално търчи-лъжи мутро-шмекер Герасимов (с фалшива диплома!)! Отделно се създава и друга МОН-Дирекция „Мрежова и информационна сигурност“ пак за разгепване от „партийната“ мутро-„калинка“! И сървърите на МОН почват да се сриват ежеседмично (особено около изпитите и матурите!) без никаква санкция за отговорните за това! А също и мащабните източвания на бюджета, като например Проект „Безплатна единна електронна образователна платформа за създаване на дигитално съдържание с интерактивни уроци с виртуална реалност и 3D модели“ с гепи-„усвоени“ първоначално 105млн.лв. до 15.09.2022. С последващо гепи-„увояване“ на други едни милиони за обучение на учители, SW+HW, яки комисионни за мутро-бюрокрацията! Резултатите се виждат на матурите: неграмотни, неквалифицирани и абсолютно некадърни кандидат партийни бюрократи на свръх-висока щатна бюджетно-социална издръжка!

 21. !!! казва

  За пореден път напълнихме парламента с партийни чучела с огромни заплати.

 22. Наблюдателка казва

  He чучела, а партийци мърши – провалили се професионално, морално и криминално приравнени „юристи“ от милиционерския ПУЦ в Симеоново или партийни „генерали“-каруцари, че и „доц.“, „д-ри“ от БАН и прочие бюджетни социални заведения за партийни некадърници!

 23. […] Сигнал до Narod.bg: „Парашутист” скри хакерската атака къ… […]

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.